ma1y Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Brrrr... jak tak można robić?? :blink: Biegusiem formata robić...wiem wiem, zrobie kochaniutki ale jutro :) piwko, filmik, sen, praca :) liczylem tylko na szybki net na swoim kompie, nowy biosik i takie tam ... poza tym nie boj nie boj jutro 6300 dojedzie a ja bede do 28.08 (wyplata) zeby w sciane wbijal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) kuzwa a ja czekam na boxa no :/ ech bo jeszcze oleje te dodatkowe 24 miechy gwarancji i jutro przytaszcze diabełka ze sklepu :) Edytowane 30 Lipca 2006 przez Yacho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 kuzwa a ja czekam na boxa no :/ ech bo jeszcze oleje te dodatkowe 24 miechy gwarancji i jutro przytaszcze diabełka ze sklepu :) wytrzymasz z prckiem wiecej nz rok O_O? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 @ ma1y czytałem o problemie, że DS3 ustawia sobie przegięte timingi pamięci tzw potrafi sobie na ramach CL5 ustawić CL3. Ludzie sobie radzili z tym, że ustawiali ręcznie timingi przy pomocy innej kości pamięci. U mnie na Goodramach Pro przy czesotliwosci 720-740MHz z automatu przypisywal CL3 na DS3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 U mnie na Goodramach Pro przy czesotliwosci 720-740MHz z automatu przypisywal CL3 na DS3.a u mnie na zwyklych goodramach 667 nie da rady tej plyty zabootowac - zmiana biosu nie pomogla, jak rowniez przestawienie timingow na 5-5-5-12 recznie. musze cos wymyslec szybko. cos moze kupic bede musial ... tylko co ............. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Czy ta płyta warta jest zainteresowania?: http://www.geizhals.at/a207415.html cena ~400zł czipset 965P czyli wszystko mi pasie, kręcic E6600 nie zamierzam (minimalnie) moze ktos wie kiedy pojawi sie gigabyte GA-965P-S3 bo ta by mi najbardziej odpowiadała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 @ ma1y czytałem o problemie, że DS3 ustawia sobie przegięte timingi pamięci tzw potrafi sobie na ramach CL5 ustawić CL3. Ludzie sobie radzili z tym, że ustawiali ręcznie timingi przy pomocy innej kości pamięci. Add/Edit: @śibaT Wiesz wczesna czy nie wczesna wersja tego chipu, ale z tym chipem ATI co jest prawdopodobnie stosowany na jednej z płyt serii LanParty na S.939 sprawa też miała być niby taka prosta. A chipowi między samplem a retailem wiele nie przybyło. According to information we gathered, the final revision will enhance ASync memory. Faktycznie, mało przybędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 U mnie na Goodramach Pro przy czesotliwosci 720-740MHz z automatu przypisywal CL3 na DS3. a reczna zmiana naprawiała problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 a reczna zmiana naprawiała problem ?Wczesniej trzeba wejsc do biosu, jesli RAM nie pozwala wejsc do bios to nic nie zrobisz z mobo poza wyczyszczeniem CMOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 mam taka drobna nadzieje ze naprawia to w nastepnych biosach bo inaczej klops troszeczke :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Chyba wkoncu znalazlem stabilny zestawik, 2x1GB goodram pro 910MHz 4-4-4-12, E6300@3.2GHz 1.4v oraz DS3 z FSB 457, jeszcze trwaja dogłębne testy stabilnosci :) Oczywiscie zestawik bedzie do kupienia za odpowiednia cene :) Edytowane 31 Lipca 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 to fsb to bootowalne czy clockgen? i strzel jakas cene? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Chyba wkoncu znalazlem stabilny zestawik, 2x1GB goodram pro 910MHz 4-4-4-12, E6300@3.2GHz 1.4v oraz DS3 z FSB 457, jeszcze trwaja dogłębne testy stabilnosci :) Oczywiscie zestawik bedzie do kupienia za odpowiednia cene :) no to zapodaj spi16m na tym ustawieniu, jakies jeszcze testy, oraz cena cena ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) to fsb to bootowalne czy clockgen? i strzel jakas cene? :> botowalne.. no to zapodaj spi16m na tym ustawieniu, jakies jeszcze testy, oraz cena cena ;) spi juz leci :D 2555zł Update, SPI16MB 8min 5sekund, jak na zestaw do pracy na codzien to wymiatacz :) Edytowane 31 Lipca 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 w komputroniku już wprowadzili nowe rev. płytek asusa, ale narazie towaru brak http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30789 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30790 Tylko ciekawe jak z o/c?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 GA-8I945PLGE-RH [chipset: Intel 945PL] | [Opis [Foto] Nie działą z C2D, bios F4... Usunie ktos ta plyte z peirwszej strony ? Nie wiem z kad ta lista kompatybilnych plyt sie wciela ale ta plyta nie dziala z core2 - sprawdzalem to o czym pisalem kilka stron wczesniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Update, SPI16MB 8min 5sekund, jak na zestaw do pracy na codzien to wymiatacz :)ooo to pewnie na gg da sie teraz szybko pisac ;) ale memki i procka jeszcze chyba mozna by podciagnac? czy juz mobo ogranicza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 ooo to pewnie na gg da sie teraz szybko pisac ;) ale memki i procka jeszcze chyba mozna by podciagnac? czy juz mobo ogranicza? przy 465FSB i cos jest niestabilne ale co nie wiem, i niechce mi sie sprawdzac :D Moze kwestia ustawien.., DQ6 jakie ma max vdimm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Czy zna może ktoś ceny tych płyt w POLSCE i miejsce gdzie można je kupić Biostar TForce P965 Deluxe (Intel P965), DFI Infinity 975X/G (Intel 975X) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 eh czyli co zrobic z goodramami pro 800, zeby dzialaly na ds3? da sie wejsc w ogole do biosu jesli ustawia zabojcze timingi na wejsciu bez uzywania innych pamieci? bo troche mnie to zmartwilo, bo wlasnie ds3 mam i goodramy pro... [znaczy bede mial jesli komputronik w koncu zrealizuje zamowienie... dalem im czas do srody..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Czy zna może ktoś ceny tych płyt w POLSCE i miejsce gdzie można je kupić Biostar TForce P965 Deluxe (Intel P965), DFI Infinity 975X/G (Intel 975X)W polsce ich nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 eh czyli co zrobic z goodramami pro 800, zeby dzialaly na ds3? da sie wejsc w ogole do biosu jesli ustawia zabojcze timingi na wejsciu bez uzywania innych pamieci? bo troche mnie to zmartwilo, bo wlasnie ds3 mam i goodramy pro... [znaczy bede mial jesli komputronik w koncu zrealizuje zamowienie... dalem im czas do srody..) DS3 dziala z tymi pamieciami bez problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) przy 465FSB i cos jest niestabilne ale co nie wiem, i niechce mi sie sprawdzac :D Moze kwestia ustawien.., DQ6 jakie ma max vdimm ? DQ6 ma vdimm +0.775v. Powyżej 2,35V nie bootuje (bez moda :lol: ) Edytowane 31 Lipca 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 DS3 ma max VDIMM +0.5V DQ6 ma max VDIMM +0.775 DS4 ile ma ? DQ6 i DS4 to to samo PCB, moze miac takie samo max vdimm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 DS3 ma max VDIMM +0.5V DQ6 ma max VDIMM +0.775 DS4 ile ma ? DQ6 i DS4 to to samo PCB, moze miac takie samo max vdimm. DS4 tak samo jak DQ6 ma max doładowanie +0,775v ;) pisze w instrukcji od mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 To moze to byc niezle mobo. Do DS3 pojawily sie juz pierwsze mody Wiecmozna sie zastanawiac co lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) DS3 ma max VDIMM +0.5V DQ6 ma max VDIMM +0.775 DS4 ile ma ? DQ6 i DS4 to to samo PCB, moze miac takie samo max vdimm. czy ja jestem jakiś ułomny czy na DS3 nie da rady nizszego dzielnika na RAM niz 1:1 ustawić? bios F3 edit: czym mozna jeszcze sprawdzac timinii i Mhz na RAMkach bo mma wrazenie ze CPUZ przekłamuje w układzie z DS3 (CL3 w CPUZ CL5 w biosie) Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 DQ6 ma 6 fazowe zasilanie a DS4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 DQ6 ma 6 fazowe zasilanie a DS4 ?4 fazowe, DS3 ma 3 fazowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 DQ6-12 fazowe DS4-6 fazowe DS3-3 fazowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...