Skocz do zawartości
pwlj

Jaki Pendrive 1gb?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przymierzam się do zakupu pendrive 1GB. I nie wiem na co się zdecydować. Na początku zainteresował mnie patriot XpoterXT, ale jak tylko zobaczylem jak wygląda to odechciało mi się go kupować.

Drugim kandydatem jest Geil David - design tego mi się podoba, jednak cena tak jak w przypadku patriota i osiągi niby gorsze.

Czy rożnica wydajnościowa będzie taka duża jak piszą w specyfikacji, czy raczej nie osiągają transferów takich rzędów jak napisane?

Trzecim kandydatem do kupna jest PQI CoolDrivePRO - wygląda całkiem nieźle i osiągi chyba nawet na niezłym poziomie, cena też atrakcyjna - 115zł.

Jak myślicie, czy warto płacić za tego geila, w ostateczności patriota, czy lepiej wziąć tego PQI?

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez tego ktorege wygląd ci sie podoba. Moim zdaniem osiagi pendrajva nie są wazne, bo tak i tak go podłączysz i przeniesiesz dane.

Tiaaaa a potem wpatrywac sie w ladny pendrive kilkanascie sekund dluzej niz w przypadku szybszego, prawda? pwlj mozesz podac teoretyczne trasfery twoich kandydatow? Bo sam sie zastanawialem ostanio nad 512mb/1gb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne.

Patriot XporterXT read 32MB/s write 26MB/s link

Geil David read 30MB/s write 20MB/s link

PQI CoolDrive PRO read 25MB/s write 17MB/s link

Ten patriot to nie dla mnie... Wygląda koszmarnie! Jeszcze cały z gumy... Ehh... A szkoda, bo parametry świetne (koniec końców "najszybszy pendrive na świecie"). Chyba zdecyduję się na Geila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóz, jeśli wygląd takiego drobiazgu ma znaczenie, to rzeczywiście Geil. Ale według mnie pendrajw to pendrajw i jest do tego aby przenosić dane, a nie zachwycać wyglądem. :)

Ale rób jak chcesz oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi