LordVere Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Witam Pokazały się nowe bloczki Zalmana Miałem chwilowe problemy techniczne oto linki GPU http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.a...04&code=021 CPU http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.a...05&code=021 Edytowane 25 Lipca 2006 przez LordVere Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Witam Pokazały się nowe bloczki Zalmana fascynujace, ale jak juz piszesz na forum to sie daje linki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jak już dajesz info to daj chociaż fotki, albo linki jakieś - to tak na przyszłość CPU GPU Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Calkiem rozsadnie wygladaja te bloki. Na gpu obracane krocce tez ciekawa opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Turaj widac jeszcze ZM-RWB1 - blok na pamieci, jednak na stronie nie ma o nim zadnych informacji. http://www.hexus.net/content/item.php?item=5890 Aerial - teraz wiem skad czerpales inspiracje ;) Edytowane 25 Lipca 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Turaj widac jeszcze ZM-RWB1 - blok na pamieci, jednak na stronie nie ma o nim zadnych informacji. http://forum.purepc.pl/miniaturki/1dd3d6d1...66miniatura.jpg hmmm, dobrze pomyslane, przynajmniej sie tyle materialu nie marnuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 bloki dupiaste, przynajmiej jak dla mnie. Osobiscie wole nasze polskie produkcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 bloki dupiaste, przynajmiej jak dla mnie. Osobiscie wole nasze polskie produkcje.Nacjonalizm? Ciekawe bloczki, ciekawe.. Tylko dlaczego spód tego CPU jest ze złota - chyba srebro ma lepsze parametry przewodnictwa (?) Czyżby "chłyt małketingowy".. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nacjonalizm? Ciekawe bloczki, ciekawe.. Tylko dlaczego spód tego CPU jest ze złota - chyba srebro ma lepsze parametry przewodnictwa (?) Czyżby "chłyt małketingowy".. O ile dobrze pamiętam złoto jest nieznacznie lepszym przewodnikiem od alumieniu ale gorszym od miedzi i srebra. Idą śladami C_C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 spód jest miedziany i pozłacany ( zapwene w celu ochromy miedzi przed utlenianiem i korozją) " Pure copper-base material Water Block provides excellent heat transfer, and gold-plated base prevents corrosion." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Bloczek na GPU jeszcze ujdzie. Ale CPU to dla mnie porazka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ehh a im to nikt nie napisze ze oklepana konstrukcja ???? znowu piny/jeze ... bla bla ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No to chyba już wiem czym w niedalekiej przyszłości będzie chłodzony mój asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 naprawde ..????????? no to mozemy sie cieszyc bedzie kogo jechac :wink: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 naprawde ..????????? no to mozemy sie cieszyc bedzie kogo jechac :wink: :Dbo nie kupi bloku od Ciebie??? Widze tu solidne lobby, i pewien układ ludzi którzy sami robią bloczki. Tak więc bujcie się wszyscy którzy nie kupicie nic u nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 przykro mi bardzo u mnie juz nikt niekupi bloku przynajmniej tak szybko bo bloków niema !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 No to chyba już wiem czym w niedalekiej przyszłości będzie chłodzony mój asus. co wy widzicie w tych bloczkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 co wy widzicie w tych bloczkach?W końcu jakieś "sensowne" nie zintegrowane chłodzenie na pamięci karty graficznej - to duży plus Prawdopodobnie będzie istniała możliwość połączenia tego z blokami innych producentów. Należy tylko poczekać na cene i dostępność. Odnośnie CPU zdecydowany minus to brak możliwości montażu jakichklowiek złączek ze względu na zintegrowane "złączki" (przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu), sama konstrukcja nie powala - w sensie nic nowego czego bym nie widział. Odnośnie GPU, zawsze miałem słabość do niebieskiego koloru, i to by było chyba tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Cena będzie przynajmniej 150zł to można już teraz przewidzieć, po 2 bloki nie są wcale takie super, nie każda grafika ma taki rozkład memek. Po 3 z czego one właściwie są zrobione? po 4 dali pomysł teraz każdy może robić takie bloczki :) a no i co z pamięciami po drugiej stronie pcb? pokręci to troche wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Odnośnie GPU, zawsze miałem słabość do niebieskiego koloru, i to by było chyba tyle. hmm ja też ;) No ten bloczek na GPU naprawdę ciekawą konstrukcją sie wydaje... jeszcze jak pokażą sie te bloczki na pamięci i będzie to w cenie akceptowalnej ;) to skuszę sie. Znając zalmana to nie będzie raczej tani :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Po 3 z czego one właściwie są zrobione?Miedź->CPU Aluminum->gpu, duży plus, lekkie! a no i co z pamięciami po drugiej stronie pcb? pokręci to troche wcJeśli są w takim układzie to są wszystkie po jednej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Mi te bloczki jakoś nie pasują. Może jestem zbyt konserwatywny w tych sprawach ;) Bloczek na GPU ciekawy z tego względu bo ma nadzwyczaj uniwersalną zapinkę, ale jak na mój gust trochę zbyt cukierkowo wygląda - ten niebieski kolor. Szkoda, że na żadnej focie nie pokazali jak wyglądają jego wnętrzności. Natomiast bloczek na cpu w ogole mi sie nie podoba. Nie lubię takich zapinek i przejściówek. Mi to wygląda dosyć tandetnie. A już najbardziej plastikowe króćce :o Gdyby budowa spodu była jakaś innowacyjna to by to był jedyny plus. Ale niestety typewe piny :P Edytowane 26 Lipca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) oba bloczki wygladaja strasznie tandetnie i plastikowo... zwlaszcza ten na cpu jakby odrobine za mocno dokrecony mial popękać... :? a co do tego bloczku na pamieci to musi byc straszny flowkiller nie wiem jak oni tam jakis kanalik wcisneli... nie warto... ps. no moze ten na gpu nie wyglada plastikowo ale wciaz jakos tak mejd in czajna :/ Edytowane 26 Lipca 2006 przez y0ghurt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 wlasnie dostalem potwierdzona informacje, iz nowe bloczki bedzie mozna wygrac w konkursach na zezdzie ;) www.zjazd.pl > zapraszam :D okaze sie czy sa tandetne czy tez nie :D mam nadzieje, ze pozniej user zrobi test ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Mam nadzieję, że zadbasz w końcu o miejsce gdzie się ludzie wieczorem zabawią Sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Mam nadzieję, że zadbasz w końcu o miejsce gdzie się ludzie wieczorem zabawią Sam. podczas jarmarku nie bedzie to problemem... dla kazdego cos milego ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Mam nadzieję, że zadbasz w końcu o miejsce gdzie się ludzie wieczorem zabawią Sam.wiesz, w Trójmieście jest raczej sporo takich miejsc, niezależnie od tego czy Sam o to zadba czy nie :-P co do bloków - nie rozumiem krytyki np. niebieskiego koloru :mur: - przecież to barwa Zalmana od ... dawna! blok na grafę jest - dzięki zapince i możliwości chłodzenia memków - naprawde smakowity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...