Gość Kyniek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Witam, po krótce chciałem przestawić odmłodzone wersje bloczków - na dniach skończą rok :) a o to i fotki - wiadomo jeden obraz mówi więcej niż tysiąc słów : Proszę zwrócić uwagę również na otwory na śrubki - również wypolerowane na szkło. dla przypomnienia też dam linki do recenzji : =>test na jet-pc http://www.jet-pc.com/forum/viewtopic.php?p=1164#1164 http://www.jet-pc.com/images/stories/01-09...5/kyn/bloki.swf =>ranking na jet-pc http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...m&Itemid=81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ładne :D Frez pod oring widzę w podstawie - czy źle widzę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ładne :D Frez pod oring widzę w podstawie - czy źle widzę ? dobrze, jest w podstawie :P czemu multizapinki nie maja otworow pod am2 ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 czemu multizapinki nie maja otworow pod am2 ?:> Mają - wysil wzrok :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Mają - wysil wzrok :P :lol:na pierwszej nie maja dlatego napisalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ladnie, tylko te szybko zlaczki troche dziwnie wygladaja z tym bloczkiem ;) takie wieze :D Kyniek moze ty mi odpowiesz, na pewno masz nk12 pod reka. nie bede ci smiecil tematu. pytanie masz w moim temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 robota pierwsza klasa. gdyby nie tak bardzo zalezalo by mi na wydajnosci to moze bym go nawet kupil. oczarowal mnie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) robota pierwsza klasa. gdyby nie tak bardzo zalezalo by mi na wydajnosci to moze bym go nawet kupil. oczarowal mnie :) pozdro sugerujesz że są mało wydajne? ladnie, tylko te szybko zlaczki troche dziwnie wygladaja z tym bloczkiem ;) takie wieze :D Chodzi ci o SM8/10? cóż - są wyższe np. od tych stosowanych w MCS - mają jedną bardzo miłą właściwość - są obrotowe - czyli już nie ma sytuacji że węże się "skręcają" - jak się trochę skręci przy nakładaniu i dokręcaniu pierścienia to poprostu obracasz złączkę ;) narazie nie zauważyłem by ktoś to stosował - prawdopodobnie powodem są z byt wysokie koszty Edytowane 31 Lipca 2006 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 .... - mają jedną bardzo miłą właściwość - są obrotowe - czyli już nie ma sytuacji że węże się "skręcają" - jak się trochę skręci przy nakładaniu i dokręcaniu pierścienia to poprostu obracasz złączkę ;) narazie nie zauważyłem by ktoś to stosował - prawdopodobnie powodem są z byt wysokie koszty :shock: Extra! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) wygladaja ładnie, są takie "fajne" niskie, a szerokie ;] top to pleksi czy poliweglan ? Edytowane 31 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 @Kyniek: Jakiej firmy są te złączki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Kyniek a właśnie - czy cena bloczków równierz podległa rewizji i sie zmienila czy pozostała ta sama (mam nadzieje...) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Cena pozostała taka sama ;) Co do firmy złączek to Hmmm nie jestem pewien - ale chyba Cammozi - szczerze mówiąc nie wiem - podejrzewam. W hurtowni je wypatrzyłem i spodobała mi się idea Obrotowych złączek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 @Kyniek: Jakiej firmy są te złączki?Zapewne camozzi musze sie u mnie popatrzec czy sa takie złaczki choc uwazam to za zbedny gadzet ale warto zweryfikowac te "wysokie koszty" :wink: Ktos sie pytał czy to poliweglan na pewno nie bo poliweglan sie bardzo ciezko poleruje termicznie bo ma bardzo wysoka temperature "nadtapaiania" Kiedys probowałem wypolerowac termicznie topy blokow na gpu ale sa one z poliweglany i opalarka nie zrobiła na nich najmniejszego wrazenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 sorry za pytanie ale rano i moze cięzko jeszcze to i owo kapuje- co w tej nowej rewizji jest nowego? bo na oko to prisony jak prisony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 sorry za pytanie ale rano i moze cięzko jeszcze to i owo kapuje- co w tej nowej rewizji jest nowego? bo na oko to prisony jak prisony... A jak kształtuje się cena ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 A jak kształtuje się cena ?? Cena pozostała taka sama ;) Co do firmy złączek to Hmmm nie jestem pewien - ale chyba Cammozi - szczerze mówiąc nie wiem - podejrzewam. W hurtowni je wypatrzyłem i spodobała mi się idea Obrotowych złączek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 pewnie 99 za pro i 75 za non pro. przynajmniej takie ceny byly na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 sorry za pytanie ale rano i moze cięzko jeszcze to i owo kapuje- co w tej nowej rewizji jest nowego? bo na oko to prisony jak prisony... Przyjrzyj się uważnie to zobaczysz B-) mała podpowiedź : http://www.4max.pl/default.asp?g=63&gg...mp;produkt=1525 - przyjrzyj się uważnie temu blokowi? konkretnie otwory mocujące top - cóż.... momi wszystko są trochę matowe... a u mnie cały top poprostu szkło :D kolejny skok jakości nieokupiony wyższą ceną :) Tomcat, co sądzisz o polityce zwiększania jakości bez zwiększania ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) śliczne :D Moze sie kiedys skusze, chyba ze samhain na zjezdzie pokaze cos ciekawego :D Widze na drugiej fotce troche top przyciety nierowno względem spodu < To tak zeby nie było tak różowo, czepiam sie :D Złączki walnij takie jak ma RN. One są lepsze. Mam w domu zwykłe (chyba camozzi) i z RN i te z RN są duzo lepsze. Bez problemu w nie pasuje wąż 8/11 i jak sie dokreca do samego końca, to nie ma problemu z obracaniem sie wężą. Edytowane 31 Lipca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Przyjrzyj się uważnie to zobaczysz B-) mała podpowiedź : http://www.4max.pl/default.asp?g=63&gg...mp;produkt=1525 - przyjrzyj się uważnie temu blokowi? konkretnie otwory mocujące top - cóż.... momi wszystko są trochę matowe... a u mnie cały top poprostu szkło :D kolejny skok jakości nieokupiony wyższą ceną :) Tomcat, co sądzisz o polityce zwiększania jakości bez zwiększania ceny? nie mam nic przeciwko zwirekszaniu jakości.. Jednak osobiście wole zwiekszanie wydajnosci bez podnoszenia ceny.. Tak czy siak fajnie jednak np misiu15go w cube 2 dokonal większych zmian- inny top, brak przelotki, piorunująca ilośc pinow dzięki spodowi 6 na 6... Jednak twoje bloczki mteż są bardzo ładne i wydajne czemu nie mam zamiaru zaprzeczac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 śliczne :D Moze sie kiedys skusze, chyba ze samhain na zjezdzie pokaze cos ciekawego :D Widze na drugiej fotce troche top przyciety nierowno względem spodu < To tak zeby nie było tak różowo, czepiam sie :D Złączki walnij takie jak ma RN. One są lepsze. Mam w domu zwykłe (chyba camozzi) i z RN i te z RN są duzo lepsze. Bez problemu w nie pasuje wąż 8/11 i jak sie dokreca do samego końca, to nie ma problemu z obracaniem sie wężą. Nie wiem jakie masz złaczki ale co do jakosci wykonania złaczek camozzi to sa one wykonane perfekcyjnie a RN ma własnie złaczki camozzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Przyjrzyj się uważnie to zobaczysz B-) mała podpowiedź : http://www.4max.pl/default.asp?g=63&gg...mp;produkt=1525 - przyjrzyj się uważnie temu blokowi? konkretnie otwory mocujące top - cóż.... momi wszystko są trochę matowe... a u mnie cały top poprostu szkło :D kolejny skok jakości nieokupiony wyższą ceną :) Tomcat, co sądzisz o polityce zwiększania jakości bez zwiększania ceny? Jaki tam skok jakości...???, po prostu trochę kosmetyki, ot co. (bez obrazy) Oczywiście zmiana na plus. A jak podajesz linka z namiarem to lepiej do strony producenta, można zobaczyć bloczek z paru stron http://mcs.pc.pl/produkt764.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Widze na drugiej fotce troche top przyciety nierowno względem spodu < To tak zeby nie było tak różowo, czepiam sie :D Ech... niestety się śpieszyłem i niedokładnie dokręciłem - poliwęglan jest docięty z dokładnością do 0.01mm!! niestety spód nie zawsze jest równiutko docięty :( jak bym przykręcił o 90 stopni inaczej było by równo - niestety się śpieszyłem i nie pomyslałem o tym :/ Jaki tam skok jakości...???, po prostu trochę kosmetyki, ot co. (bez obrazy) Oczywiście zmiana na plus. A jak podajesz linka z namiarem to lepiej do strony producenta, można zobaczyć bloczek z paru stron http://mcs.pc.pl/produkt764.html Hmmm czy mógłbyś sprecyzować co można by poprawić? Plexa wycinana na maszynie CNC, spody wygładzane na magnesówce, jedyne co można by poprawić to by były również frezowane na CNC (wiele to nei wniesie) i być może polerowanie spodu metodą chemiczną. Wiesz... może nie chciałeś mnie obrazić, nie obraziłeś, ale pozytywnie nie odebrałem tej wypowiedzi - trochę wyczułem lekceważenia dotyczącego moich starań by za tą samą cenę dostarczać coraz lepszy produkt - chyba jednak przyznasz że w wykonaniu topu jest skok jakości, zapewniam cię że już lepiej się tego wykonać nie da ;) Edytowane 31 Lipca 2006 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 @Kyniek: w zadnym wypadku nie sugeruje ze sa malo wydajne, zdecydowalem sie poprostu na "najwydajniejszy" blok, niestety jego wyglad nie jest rewelacyjny, i gdyby nie zalezalo by mi na wydajnosci tylko na estetyce napewno bym go nie kupil, no chyba ze twoj blok jest wydajniejszy od tego co kupilem to spoko. blok to storm rev. 2 ;] Kiedy jakis test? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Bardzo ładne. Wszystko się świeci i oby się nie okazało, że to tylko "premierowa" sztuka tak wygląda ;) Kyniek nie myślałeś o próbie schowania tych śrub do topu? Byż może wyglądałoby to ładniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) nie mam nic przeciwko zwirekszaniu jakości.. Jednak osobiście wole zwiekszanie wydajnosci bez podnoszenia ceny.. Tak czy siak fajnie jednak np misiu15go w cube 2 dokonal większych zmian- inny top, brak przelotki, piorunująca ilośc pinow dzięki spodowi 6 na 6... Jednak twoje bloczki mteż są bardzo ładne i wydajne czemu nie mam zamiaru zaprzeczac :wink: Są wydajniejsze :lol: Mam malutką jednak uwagę - dobrze by było jak byś pisał o bloczkach misia w jego temacie - tutaj jest to oftop zwykły, niepotrzebne zaśmiecanie... Bardzo ładne. Wszystko się świeci i oby się nie okazało, że to tylko "premierowa" sztuka tak wygląda ;) Kyniek nie myślałeś o próbie schowania tych śrub do topu? Byż może wyglądałoby to ładniej. spoxik - wszystkie topy są identyczne, metoda uniemozliwia powstanie jakichkolwiek różnic ;) schowane śrubki... cóż.. to by już nie gwarantowało kryształowo przejrzystych otworów... więc nie będę tego wprowadzał... napewno to fukcjonalności nie pdniesie... P.S. stare Prison V1 często miały pochowane śrubki Edytowane 31 Lipca 2006 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Nie podobaja mi sie, a dlaczego ? Przez zapinke caly blok traci urok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Mam malutką jednak uwagę - dobrze by było jak byś pisał o bloczkach misia w jego temacie - tutaj jest to oftop zwykły, niepotrzebne zaśmiecanie...Nie rób drugiemu co tobie nie miłe Kyniek! ;) To taka moja uwaga. Poza tym bloczek wygląda trochę ładniej, wypolerowane otwory rzuciły sie od razu w oczy. A ten top to ma taką samą grubość jak wcześniejsze rewizje? Jakoś tak wygląda jakby był troszkę cieńszy, może to tylko takie wrażenie. Pochowane imbusy dodały by jeszcze troche estetyki. @Tomcat: wrzuć troche na luz ;) Edytowane 31 Lipca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 albo zle widze albo te topy sa ciete laserem kynek troche przystopuj z tym wychwalaniem swoich produktów kazdy sam moze ocenic co widzi na zdjeci ... niechcemy powtórki z przed roku w co drugim temacie "najwydajniejszy blok w polsce ... " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...