Gość 23latek Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 witam, ja tez zamowilem na tej samej aukcji tego gigusia w rewizji [?] 3.3. Płyta będzie współpracowała z E2180. Idzie do kompa kolegi. Licze na OC procka na minimum 3GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 może mi ktoś napisać czy ta płyta nie przełamuje napiec bo w biosie mam ustawione 1.400v a w cpu-z pokazuje 1.392v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Nie mierzy sie programami , gigabyte nie stosuje super czujnikow , zas takie cos w ogole to nazywa sie vdroop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 moze ktos napisac jak przeliczac stopnie napieci na pamieci od 1 do 8 na rzeczywiste napiecia pamieci ? obecnie mam ustawione na 2 i jakie to jest napiecie w przeliczeniu na volty bo nie wiem gdzie jest granica bespieczenstawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skatemen Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam mam pytanie odnośnie GIGABYTEA GA-965P-DS3 jak na niej sprawuja się A-Data Extreme Edition DDRII 4GB/800 (2 x 2GB) CL4 maja one fabrycznie podniesione napiecie do 2.1V czy beda z nimi jakies problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 ja mam A-Daty EE 800mhz cl4 2x1gb dzialaja bez zadnego problmu na tej plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam. Posiadam tą płytę i wiem, że gdy ją kupowałem były pewne problemy z SATA. W sklepie mówili, że gdy składali to coś tam nie działało do końca, że chyba 2/8 działy a reszta nie, naprawili to i wszystko było ok. Od dłuższego czasu mam taką sytuację - włączam komputer i nie znajduje mi dysku twardego, po paru restartach go złapie i wszystko działa jak należy. Niekiedy za pierwszym razem mi go znajdzie. Wsadziłem kabel do innego wyjścia, przez chwile było ok, później to samo. Czemu tak się dzieje? To jest związane z płytą czy coś z dyskiem? BIOS'a mam F5 jeżeli to coś pomoże w diagnozie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Hehe , powiedzmy tak : "za szybko odpalasz kompa" :) Serio , serio. Znam to o czym piszesz , mialem to na roznych Gigabyte'ach. Najprostsze jesli nie lapie dysku i zostaje na migajacym kursorze to wylaczyc go , odczekac chwile i wlaczyc , zlapie w 100%. Jesli odpalasz po dluzszym czasie ,a wylaczasz go z powera to po wlaczeniu przycisku poczekaj chwile zanim odpalisz power z obudowy. Swoja droga , nie mialem tego ani na Abicie , ani na Asusie , ani na MSI , na kilku Gigabyte dokladnie tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Nie bardzo łapię o co chodzi, ale zrozumiałem coś o kursorze :D Mój problem zaczyna się przy ładowaniu BIOS'a, czy jak to się nazywa, przy samym starcie - czarny ekran, białe napisy %-) W momencie gdy trzeba nacisnąć Del by wejść do biosa - tutaj raz mi załaduje dysk, a raz nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dokladnie o tym pisalem. Idzie wedlug mnie o czas ladowania kondziorow na Gigazlomach , moze o rozgrzanie elementow , nie wiem jak to sensownie wytlumaczyc , ale mialem to samo na ich plytach. Plyty sa w 100% sprawne , ale czasem nie zalapia dysku , a przez to nie da sie wejsc do biosa , czy nie idzie ladowanie windy. U mnie zdaza sie to, rzadko ale jednak jest. Wtedy po prostu wylaczam kompa przyciskiem power na obudowie , odczekuje troche , odpalam ponownie i smiga ok , a jak mi sie nie chce czekac to wale powerem z zasilacza i odpalam od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Czyli mam przy włączaniu dłużej przytrzymać power? Ile? Robiłem tak ostatnio i różnicy nie zauważyłem - może za krótko? Czy mogę w takim razie podkręcać? Aktualnie chodzi na standardzie, jutro dostaje nowe pamięci i zamierzam się pobawić. Czy jest warto wymieniać wersje biosu? Widziałem, że jest F11, ja mam F5. Pytam ogólnie, nie odnośnie tego problemu. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja nie pisalem o tym bys dluzej trzymal power , a bys odczekal parenascie sekund po wlaczeniu zasilacza , listwy z odpaleniem kompa. U mnie DS3 lazi ocowany juz 2 lata , czasem dysku nie znajdzie , rzadko ale jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 U mnie komputer jest cały czas włączony do sieci. Nigdy nie odłączam listwy/zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, Mam DS3 już od ponad 2 lat (kupiona kilkanaście dni po premierze, więc rewizja pierwsza). Działam na niej z kościami Geil DDR2 800 CL 5 2x1GB, jednak dosyć mocno ostatnio brakuje mi pamięci i mocy. W związku z tym mam kilka pytań. Czy DS3 radzi sobie z obsługą Quadów? Jeśli tak, to czy można wpakować do niej jakiegoś mocnego Quada? No i pamięci. Mam okazje kupić 4kości Goodrama lub 4 kości Kingstona 2GB CL5 (razem 8GB). Czy płyta bez problemu przełknie tyle ramu bez zbędnych problemów? To są oznaczenia Kingstonów: KVR800D2N5/2G a to GoodRamów: GR800D264L6/2G. Pytam o pamięci, bo wiem, że dawniej DS3 miał problemy z obsługą kilku modeli, również tych z Micronami D9. Pozdrawiam, sough Edytowane 15 Grudnia 2008 przez sough Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Nikt nie odpisał, więc pewnie zainteresowanie tą płytą jest teraz nikłe. W każdym razie mam już u siebie nowy RAM i bez problemów płyta działa z zainstalowanymi 4x2GB GoodRamami. Nie było absolutnie żadnych problemów, od razu wstała i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 dobrze wiedziec ;] ta plyta (rev 3.3) wciaz stanowi dobra podstawe do budowy fajnego komputera. obsluga 4 rdzeni, nawet najnowsze odslony wolfdali mozna wpakowac jesli wierzyc w to co pisza na stronie producenta ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Podkręcałem swojego E6300. Ostatnio chodził na standardzie. Jak daje mu np. 2,4ghz, orthosem pomęczę i wszystko jest ok. Gry chodzą, super pi przechodzi - wszystko dobrze. Po którymś włączeniu komputera następuje taka sytuacja - włączam, słychać jak startuje, po czym się gasi (monitor chyba jeszcze czarny/niewł.) i uruchamia na nowo w standardowych ustawieniach. Czemu tak się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majes86 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) Czy jest mozliwosc ustawienia command rate 1T na plycie glowne Gigabyte 965P-DS3 rev.3.3? Podkrecilem sobie dzisiaj delikatnie komputer: E6300 @ 2380 MHZ (7x340) OCZ 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 (850 MHZ 4-4-4-12 przy napieciu 2.1V) i tutaj patrzac w Everesta mam niestety 2T. Da rade to jakos zmienic na 1T? Od czego to zalezy? W biosie niestety nie widze takiej opcji nawet po wcisnieciu CTRL+F1. Edytowane 24 Marca 2009 przez Majes86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) Może programem memset pod Windows : http://www.programosy.pl/program,memset.html ,a sprawdzałeś ile na max pójdzie ten proc , mój 6300 idzie na napięciu 1,2v na 3,0ghz i mam ciekawy przypadek bo mam 2 kości pamięci 1gb 533mhz i 2gb 800mhz obydwie kingstony , jak podkręcam je osobno to 533 idzie na 850mhz 5-5-5-15 a 2gigowa 800-tka idzie tylko na 830 mHz 5-5-5-15 , razem idą na 860 mHz timingi 5-5-5-15 , przy czym podejrzewam ze to kres możliwości mojego procka bo na szynie 435 mHz już jest niestabilny , kupiłem specjalnie pamięci Transcend Axe Ram 1066+ 2x1gb i dalej max to 430mhz FSB czyli 3,01 gigaherca na procku tylko tu timingi 4-4-4-12 , zmiany napiec na procku , pamięciach , fsb - i chipsecie nic nie dają do innych użytkowników , mam pytanko czemu jak ustawie pamięci 2,5x fsb czyli przy 430 mHz FSB daje to 1075 na memorkach to komp nie wstaje a powinien (memorki 1066 mHz) , a jeśli przy 270mhz FSB dam 4x czyli 1080 na memorkach to wsio działa stabilnie ? Edytowane 24 Marca 2009 przez AJDAHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) ktoś odpalał na ds3 e5200? w rozpisce producenta nie ma, ale kto wie... moze pójdzie? edit: sprawdzone, dziala E5200, plyta nawet go rozpoznaje jako e5200, mnozniki polowkowe dzialaja:-) oczywiscie tez da sie podkrecac;) Edytowane 6 Czerwca 2009 przez amapi3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobweb Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ma ktoś na tej płycie zamontowanego Pentagrama Freezone HP-120 AlCu KAROKORUM? Zmieści sie w normalnej pozycji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Skoro Ninja wchodzi ;) - ds3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobweb Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 ups. zapomniałem napisać chodzi o płytę Gigabyte 965p-s3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 To jest tym samym , s3 nie ma polimeroych kondziorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 mam plytke Gigabyte P965-DS4 rev 1.0 + E6300 - ten starszy model czy E8xxx 45nm - pojdzie na tej plytce? a moze jakies Quady pojda? wiem ze gigabyte na P965 byly swego czasu dosyc popularne, wiec moze ktos mial mozliwosc przetestowania takiej opcji lub sam robil podobna zamiane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Wiesz , ze na ich www jest podana lista obslugiwanych cepow? :| Rev 1.0 nie wspiera bodajze zadnego 45nm , pamietam to bo sprawdzalem aukcje typa z Laba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Wiesz , ze na ich www jest podana lista obslugiwanych cepow? :| Rev 1.0 nie wspiera bodajze zadnego 45nm , pamietam to bo sprawdzalem aukcje typa z Laba. patrzylem dla rev 1.0 - wiec albo obsluguje i po prostu komus nie chcialo sie 3 razy tej samej tabelki poprawiac (rev 2.0/3.3), lub tez nie obsluguje, dlatego pytam sie na forum moze ktos ma taka plytke i wsadzil na nia E8xxx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) niestetyPanowie, prosze, nie teoretyzujcie, widzialem liste i to ze biosu f11 nie ma uwzglednionego w tej tabelce - dla rev 2 i 3,3 jest - byc moze chodzi tu o to ze plyta oficjalnie obsluguje tylko fsb 1066mhz, a sam procek ma 1333mhz (rev 2 i 3,3 maja 1333 i moze dlatego uzupelnili tabelke). Z tym ze ja mam aktualnie ustawiony fsb na 1600mhz - wiec byc moze pojdzie i bedzie nawet dobry O/C - tylko wszystko trzeba recznie ustawic. Dodam jeszcze ze w tabelce biosow - poprawki dla roznych rev. sa takie same, wiec... Dlatego pytam sie o praktyke... moze ktos osobiscie probowal i moze sie na ten temat wypowiedziec? Edytowane 2 Lipca 2009 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Kup używke E5200 sprawdź i szybko odsprzedasz, jeżeli ten pójdzie to pozostałe 45nm też powinny. @Firekage fakt nie wiedziałem że rewizja cepa ma znaczenie Edytowane 2 Lipca 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...