Skocz do zawartości
pirat102

Xp - Instalacja Sterów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Dwa pytania:

1. W jakiej kolejności instalować sterowniki do podzespołów oraz ServicPack(Skąd można go pobrać).

Mój komputer:

płyta główna Gigabyte K8 Triton GA-K8NS

Procesor AMD Anthlon +3000 s754

Karta Graficzna GeForce FX 5200

Pamięc 1024 MB

Dysk 80GB Cavior

Wiem ze przy takiej konfiguracji komputer powinien mocno śmigać(w porównaniu z Duronem 1200 MHz i 256 MB ramu), ale dużej różnicy nie ma. U znajomego na podobnej konfiguracji ( Procesor AMD Anthlon +2800 s754 Karta Graficzna Radeon 9550

Pamięc 512 MB) komputer chodzi o niebo lepiej a nie powinien.

2. Troche dziwne sa te oznaczenia Athlona(np. +2800). Wiem że to nie prędkość MHz. W takim razie do jakiego modelu Pentiuma można by było porównać AMD Anthlon +3000 s754?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej oczywiście wersję developerksą (260MB w jednym pliku).

Następnie programem nLite zintegrować to z instalką Windowsa. Nie zajmuje to wiele czasu, a potem dużo się zyskuje i unika kłopotów. Szczególnie gdy ma się dysk powyżej 120GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Excray

Poza legalnym oprogramowaniem mamy też legalny monopol w telekomunikacji. Jak ktoś ma wolny internet z limitem to w przypadku konieczności dokonania kilku instalacji windowsa pod rząd w celu rozwiązania jakiegoś problemu mozna dostać do głowy. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra rada > koszt 34,99€ http://www.symantecstore.com/dr/v2/ec_Main...&CACHE_ID=0

Wersji 2003 nie szukałem ale cena będzie równie zachęcająca.

Rozsądne rozwiązanie padło w poście ULLISSES'a

Zainstalować raz i porządnie

Jak ma się jakiś upierdliwy problem to trzeba instalować i formatować i instalować... itd wielokrotnie. Jak wszystko działa bezproblemowo to windows działa dobrze nawet kilka lat a potem taki obraz jest bezużyteczny

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 euro za ten program to tanizna jak barszcz. Musisz przyzwczajać się, że za oprogramowanie sie płaci. Jeśli Cie nie stać to po prostu albo nie używaj komputera albo przesiąź sie na Linuksa. Ale co ja Ci tłumaczę, przecież Ty i tak sie lepiej na tym wszystkim znasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

Przyzwyczaiłem się do tego, że forum oferuje jest po to żeby dawać najtańsze rozwiązania problemów.

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21868 Zgadza się 34,99€ to tanio jak barszcz.

Podstawowe Zagadnienia to jednak nie dział Co kupić :wink:

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi