grzesiu Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Witam, jeden maleńki problem mam - po naciśnięciu przycisku "power" post zaskakuje za drugim loopem, po pierwszym jest reset. Jakieś sugestie? Nie mam zielonego pojęcia co to może być. Też tak mam, kiedyś rozmawiałem z jednym userem na gg co miał tak samo...po prostu ten typ tak ma ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ogólnie to przeszkadza tylko w wyciąganiu płytek, gdy brat zapomni tego zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 To mowicie ze te pamieci to dobry wybor? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20640 A znalazloby sie cos podobnego ale tanszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 To mowicie ze te pamieci to dobry wybor? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20640 A znalazloby sie cos podobnego ale tanszego? Te pamięci są na mikornach D9 Tu masz linka z tematem o tych kościach... na pierwsze stronie są wypisane wszystkie pamięci używające tych kostek... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207347 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 LLK są też na elpidach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 I bida :/ 260 stabilne, 270 reset :/ Any idea? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 I bida :/ 260 stabilne, 270 reset :/ Any idea? Wyższe napięcie? Obnizenie temperatury? Ustawienie timingów ręcznie + 2T, obnizenie na min taktowania pamięci i sprawdzanie maxa procesora... ...a może po prostu procesor się już skończył ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 ...a może po prostu procesor się już skończył ;) Wypluj te słowa :P Napięcie już dałem na 1,5V :/ Timingi poluzowałem na 5-5-5-15 i na 2T (bez zmian). Ram cały czas jest na najniższym taktowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 czy twinmos 677 wejdzie na dfi (tymczasowo, ale czy będzie to dzialac?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 czy twinmos 677 wejdzie na dfi (tymczasowo, ale czy będzie to dzialac?). Czemu ma nie działać? :P Twinmosy pewnie robią na elpidach, wiec bedzie działać bez problemu...zresztą, ta DFI nie jest taka wybredna na pamięć jak starsze modele na 939 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Kiedyś kupiłem do Epoxa pod Socketa A i nie pasowały. To super! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Kiedyś kupiłem do Epoxa pod Socketa A i nie pasowały. To super! Epoxy pod s.A z tego co pamietam bardzo sie nie lubialy z TwinMos'ami ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Epoxy pod s.A z tego co pamietam bardzo sie nie lubialy z TwinMos'ami ;-) To prawda, jak miałem twinmosy na 8RDA to miałem co trochę nieoczekiwane restarty... :( a tak btw to się pochwalę nowym nabytkiem :P za tydzień powinienem mieć procka, tylko co lepiej - orleansa 3000+ czy 3500+ ? Różnica w cenie niewielka. Pamięci to twistery 800 - chyba to chyba najlepszy wybór w cenie do 500zl za dwa klocki (?). Zauważyłem ze przy chipsecie po prawej stronie jest bardzo blisko kondensator - czy nie przeszkodzi on w instalacji thermalrighta SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 No to jak już wszyscy to i babcia też... Mam tylko małe pytanko: czym dokładnie różni się wersja "M2" od "M2/G" oprócz "AC power failure" opisanego na stronie DFI? Zmienili PCB? Polepszyli zasilanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) Zauważyłem ze przy chipsecie po prawej stronie jest bardzo blisko kondensator - czy nie przeszkodzi on w instalacji thermalrighta SLI? Ktoś podawał linka w tym temacie do jakiegoś "know-how" jeśli dobrze pamiętam - polecam przeczesanie tego "threadu" ;) Edytowane 25 Listopada 2006 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 za tydzień powinienem mieć procka, tylko co lepiej - orleansa 3000+ czy 3500+ ? Różnica w cenie niewielka. Pamięci to twistery 800 - chyba to chyba najlepszy wybór w cenie do 500zl za dwa klocki (?). Zauważyłem ze przy chipsecie po prawej stronie jest bardzo blisko kondensator - czy nie przeszkodzi on w instalacji thermalrighta SLI? Z tymi prodzkami to bywa roznie... jak na loterii... jedne sie kreca :D a inne nie :mur: . Wez 3500+ to porownamy, kto ma lepsza sztuke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) A robił ktoś z forum hardmoda na SLI? EDIT: [gluteus maximus] z moda :( przed chwilą zdjąłem cooler z mostka i okazało się że teraz DFI uniemożliwia modyfikację poprzez kropelkę lakieru na jednym ze styków :mur: Zależało mi bardzo na SLI a tu taki zonk :/ Mogłem kupić LanParty UT RDX200 CF-DR :mur: Edytowane 26 Listopada 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 witam, jak ustawiacie parametr trfc dla kazdego banku ramu od 1 do 4 ?? nominalnie jest 75 ale jak zmiana tego parametru wpływa na oc ramu czy stabilnośc moze ktoś coś w tym temacie napisać mi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 @msn kiedyś był mowa w soft-modzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Siemanko Mam małe pytanie kumpel wpadł do mnie z kością Kingstona 667 żeby sprawdzić czy chodzi bo jakieś szpotki ma na swoim mobo (kośc dobra bo testowana u mnie) ale gdy zapodałem mój ram GoodRam Pro 800 plus jego Kingstona to za chiny nie szło włączyć duala. Boje się że może moja mobo jakaś lewa jest i że jak dokupie GoodRama drugą kośc to dalej będzie lipa. Czy to normalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blokers Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 A robił ktoś z forum hardmoda na SLI? EDIT: [gluteus maximus] z moda :( przed chwilą zdjąłem cooler z mostka i okazało się że teraz DFI uniemożliwia modyfikację poprzez kropelkę lakieru na jednym ze styków :mur: Zależało mi bardzo na SLI a tu taki zonk :/ Mogłem kupić LanParty UT RDX200 CF-DR :mur: hmm. z tego co pamiętam, jak wymieniałem coolera to nie miłem plamki na chipsecie(ale pewien nie jestem). chciałem sam robić hard moda ale w końcu z lenistwa zrezygnowałem :D . pozostaje ci tylko soft-mod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zależało mi bardzo na SLI a tu taki zonk :/ Mogłem kupić LanParty UT RDX200 CF-DR A to da się zrobić SLI na chipie Ati? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Gdzieś widziałem że SLI można tez programowo na tej płycie włączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Można włączyć wgrywając zmodowane stery. Kiedys je instalowałem i faktyczine zakładka z SLI się pojawiła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 A to da się zrobić SLI na chipie Ati? ;) nie, ale ta płytę kupiłem tylko i wyłącznie ze względu na SLI btw to jednak sprzedaję płytę, bo wpadła mi w ręce Lan Party nf4u. Może ktoś Che kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Btw, nie da sie tego lakieru jakos usunac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Btw, nie da sie tego lakieru jakos usunac? Niestety nie da się bez szkody dla chipsetu - kropla jest bardzo twarda i nawet ciężko byłoby ją spolerować papierem ściernym, a 1mm niżej jest goła struktura wafla chipsetu, więc ten pomysł to śmierć dla płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 witam, jak ustawiacie parametr trfc dla kazdego banku ramu od 1 do 4 ?? nominalnie jest 75 ale jak zmiana tego parametru wpływa na oc ramu czy stabilnośc moze ktoś coś w tym temacie napisać mi ?? Dlam modułow 512Mb powinno byc ustawione 105. Dla 256Mb 75. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 @ msn ostatnio nV coś świruje, gdy słyszy pojęcie oc i hard mod :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Dlam modułow 512Mb powinno byc ustawione 105. Dla 256Mb 75.a dla kostek po 1 gb ?? tnz 2 x 1gb ?? i co to w zaszdzie daJE i od czego to jest ?? Edytowane 27 Listopada 2006 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...