Skocz do zawartości
99tomcat

Kupno Skanera Za 400-500 Złotych

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie.potrzebuje czegoś z przystawką do robienia slajdów i maxymalnie dobrze je skanującego oczywiście skany zdjęć i tesktu też powinny być ok...

niestety bardzo mało jest testów a te co są czesto nie obejmują nowych modeli

na razie według papierowych danych bardzo ciekawą ofertą jest Microtek ScanMaker s430 Photo

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25272

nie wiem tylko czy za podobną cene nie kupi się czegoś lepszego? jestem w tematyce skanerów zupełnie zielony

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze skanerów polecam wybrać dobry model z oferty Epsona albo HP.

Miałem kilka lat temu Agfa SnapScan 310 - ten model był ponad pół roku na wysokich miejscach różnych rankingów. Niestety olewacka postawa Agfy, która wydała po długiej zwłoce shitowe drivery pod Win200 popsuła reputacje tej maszynce. Jakość, prędkość, wbudowany zasilacz jak i ekstra oprogramowanie FotoLook (wcale nie gorsze od softu używanego fotolabach). Niestety korzystanie z Win98 tylko do skanowania raczej mijało się z celem. Następne skanery już nie dorastały do pięt starym modelom 310, 600 itd.

Obecnie oprogramowanie do skanerów to zazwyczaj wkurzające kreatory jak tego od HP bez możliwości nałożenie filtrów czy zmiany krzywej tonalnej itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

walczyły mcrotek i epson..

ten 1 ma wyższe trozdzalki ale nie widze nic o nim..epsony chwalą za bardzo dobre skany materiałow transparentnych na czym mi zalezy-tak więc zamówiłem to:

http://1klik.pl/sklep/Skanery/Skaner_EPSON...to/c21/p616394/

ma bardzo fajne opinie, do tego cena jest naprawde atrakcyjna-dobre 100 złotych w kieszeni pozostaje względem kaski jaką mam na skaner...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatedznie kupiłem jednak canona 4200f z uwagi na nieco lepszą jakoś skanowania klisz..

niestety firma ma ode mnie duuzy minus. Otóż dostarcza tylko skrótową instrukcje obsługo papierową w wersji m.inn. polskiej.

Na plycie jest pełem manual ale niestety wśrób języków nie ma polskiego :(

Caly soft od sterownika po oprogramowanie też tylko w innych werskjach językowych- lekki wstyd.w innych produktach rpzynajmniej sterownik+instrukcja są w pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi