Rudesmen Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 a tak, nie wiedziałem że do tych na am2 dają inny koszyk thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Jutro sprawdzę jak Abit KN9 współpracuje z Windsorem F3 3800+ :D Przyznam się, że liczę na dużo :D Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 witam zakupiłem całkiem niedawno tego abita kn9 i chce zakupic takze panel wielofunkcyjny moje pytanko do was czy ten panel idzie podlączyc do tej plytki głownej chodzi o zwykły kn9 nforce4 http://allegro.pl/item218028153_coolage_co...g_obrotow_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam :) Czy próbował ktoś podpiąć do KN9 2705220[/snapback] witam zakupiłem całkiem niedawno tego abita kn9 i chce zakupic takze panel wielofunkcyjny moje pytanko do was czy ten panel idzie podlączyc do tej plytki głownej chodzi o zwykły kn9 nforce4 2704556[/snapback] Jutro sprawdzę jak Abit KN9 współpracuje z Windsorem F3 3800+ :D Przyznam się, że liczę na dużo :D Jak będziesz miał takiego procka to sie pochwal myślę że 3100-3400 MHz jak najbardziej realne. :) powodzenia w o/c :) Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) wyprowadzenie pinów dla śledzi USB w Abicie jest chyba analogicznie zrobione do tego co jest w DFI czyli wg. mnie takie coś powinno działać.Tak jest takie samo => D-Bracket działa :) (tylko USB) Pozdro ;) Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Jak będziesz miał takiego procka to sie pochwal myślę że 3100-3400 MHz jak najbardziej realne.Za godzinę odbieram i kręce :D Dotychczas nie miałem szczęścia do cepów.... oby tym razem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Za godzinę odbieram i kręce :D Dotychczas nie miałem szczęścia do cepów.... oby tym razem... ;) Ofc podeślesz mi go na kilka dni jak Ci się już znudzi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Ofc podeślesz mi go na kilka dni jak Ci się już znudziMogę Ci conajwyżej starego orła podesłać ;P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) no to trzymam kciuki żeby ten F3 ladnie leciał :D :wink: Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Jutro sprawdzę jak Abit KN9 współpracuje z Windsorem F3 3800+ :D Przyznam się, że liczę na dużo :DSkąd go masz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Skąd go masz? :) ja bede mial mojego juz w poniedzialek B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ja bede mial mojego juz w poniedzialek B)A Ty skąd? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 z tego samego miejsca co kolega McDracullo :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Bo ja celuję, zeby zamiast mojego (leci na gwarę) dostać F3 i się zastanawiam czy już go w PL można legalnie w sklepie dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Legalnie można dostać - nawet obsługa się poprawiłą i przy wyjściu życzyła owocnego OC :) _VIP_ nikomu nie mów rzecz jasna skąd jest cep ;) Powiem tylko, że nabyty legalnie w PL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 spoko majonez :) ...scisle tajne :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 2.9GHz na standart vcore. :D dalsze OC wieczorem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 McDracullo... czekam na sprawozdanie z o/c... bo jesli tak ladnie idzie to musze kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Ten Windsor przebija Brisbane :blink: Fajnie :D Ile daliście za niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Sprawozdanie z OC jak tylko je skończe Teraz miałem przerwę (siła wyższa) i zaraz spowrotem. Ten Windsor przebija BrisbaneTo wiadomo od zawsze :D Ile daliście za niego?Jak narazie jestem chyba jedyny któy przyznaje się do F3 na tym forum. Chyba, że o kimś nie wiem ;) Dałem.. gorsze ;) I do tego miałem jeszcze specjalny upust :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Nie wiem czy było bo juz sam tego wątku dawno nie śledziłem, ale odradzam stosowania sterów nvidia hdd ide do nforca4 od abita, które dostałem na płytce bo w skrócie powodował o wiele gorsze transfery i co najgorsza sprawiał, że komputer przycinał co jakiś czas na około 0,5-1s co było denerwujące. Po odinstalowaniu jak ręką odjął. A co do CPU to widzę, że jestem nie w temacie, jakieś nowe czy coś, musze poczytać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 A co do CPU to widzę, że jestem nie w temacie, jakieś nowe czy coś, musze poczytać... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=241043 Powiem wam szczerze, że Abit prowadzi lepiej tego Windsora niż DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahead Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Jak narazie jestem chyba jedyny któy przyznaje się do F3 na tym forum. Chyba, że o kimś nie wiem ;) Nie no mnie pominąłeś :rolleyes: Możesz napisać jak ustawiłeś tego cepa, że idzie Ci na 3,2 GHz? No i jak to zrobiłeś, że VCORE masz 1,25? Jak widać też mam F3 ale na wyższych taktach i na moim sprzęcie osiągnąłem HTT 340Mhz ale poprzez zmniejszenie mnożnika co spowodowało, że po OC na 3240Mhz sprawowało się gorzej niż standardowe 2800Mhz przy HTT 200Mhz :blink: Aha no i dlaczego CPU-Z pokazał, że masz 1 CORE? U mnie nawet wersja 1.39 pokazywała, że mam 2 Core. Przyznaj się... wylutowałeś? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Nie no mnie pominąłeś :rolleyes: KAZDY 5600+ i 6000+ jest na F3 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Nie no mnie pominąłeśOj przepraszam :D Możesz napisać jak ustawiłeś tego cepa, że idzie Ci na 3,2 GHz? No i jak to zrobiłeś, że VCORE masz 1,25?Standart to 1,25V. ;] Na 1,35V śmiagał na 3,2GHz. Dziś dalsze OC :D Aha no i dlaczego CPU-Z pokazał, że masz 1 CORE? U mnie nawet wersja 1.39 pokazywała, że mam 2 Core. Przyznaj się... wylutowałeś?Wina systemu... Ale już wszystko w porządku (patrz test Orthosem). BTW, na 2850 @ 1,25V też cep chodził stabilnie pod Orthosem 2h :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witka.Czy może mi ktoś powiedzieć co jest grane.Zmieniłem dwie kości Goodramu po 512mb 667 mhz na jedną 1gb 800mhz i zmieniłem w biosie ustawienie z 400mhz na 533mhz i teraz co chwilę jakieś problemy.Proc śmiga na HT 300 X9.5 przy napięciu 1.325V a po zmianie kostki i taktów musiałem dać 1.350V ale i tak po włączeniu windy są jakieś esy typu wystąpił problem z aplikacją everest , firofox.Co jest grane.Czyż by szybciej działający kontroler pamięci tak się zachowywał? No i spadek wydajności w testach pamięci w evereście ale to chyba wina single chanel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam. Dawno mnie nie bylo na tym forum. Mam problem. Od około 2 miesięcy ciesze sie swoim nowym sprzetem @ sygnaturka. Ale mam mały problem. Obrazek chyba wszystko tlumaczy. Nigdzie nie moge znalezc tego sterwonika. Pomoze ktos? Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez junioor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahead Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Nigdzie nie moge znalezc tego sterwonika. Pomoze ktos? A nie znajdzie się on czasem na CD od ABITa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja instalowałem tylko sterowniki nvidii do chipsetu i wszystko wykrywało bez problemów http://download.nvidia.com/Windows/nForce/...tional_whql.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 nic nie dalo. chyba format sie szykuje ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...