Nick126 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jaki wybrać zasilacz? Mój sklep nie ma w ofercie Topower'a ani Enermax'a. Chieftec jest, ale podobno już nie robi takich dobrych zasilaczy jak kiedyś. Zasilacz do komputera z c2d 6300, ds4, gf7600gs, 1gb. Co polecacie? Też żeby cena nie była z kosmosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) ile masz kasy ?? a co do chiefteka to znowu robi dobre zasilacze(GPS) :) , które są produkowane przez Delte ps po co dwa tematy ? Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 ZASILACZ CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 Watt Takie coś mi sklep polecił. I wiecej jak za tego chiefteca nie chciałbym dawać, max.250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jaki wybrać zasilacz? Mój sklep nie ma w ofercie Topower'a ani Enermax'a. Chieftec jest, ale podobno już nie robi takich dobrych zasilaczy jak kiedyś. Zasilacz do komputera z c2d 6300, ds4, gf7600gs, 1gb. Co polecacie? Też żeby cena nie była z kosmosu. Stwierdzenie: "Mój sklep nie ma w ofercie" jest dobijające :lol: To kupujesz w takim w którym jest dostępny :lol: Do takiego konfiga z cennika zwykłego osiedlowego sklepu ala komputerowego polecam Megabajta 300W. Może wtedy nauczysz się korzystać z funkcji Szukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ale ja nie chce kupować po różnych sklepach. Chce kupić wszystko u nich, niech złożą i przywiozą kompa do domu :) Sam bym się bał składać, ze coś zepsuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 to bierz tego CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 Watt i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 No ale chyba moga zamówić co nie? Bo dziwne by było, żeby w hurtowni, z którą współpracuje ten sklep był c2d i 7600gs, a z zasilaczy tylko chieftec :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 To kup gdzieś indziej, i im donieś. Co za problem? Chieftec, hmm, jak kupować to już coś z klasą a nie obchodzić się smakiem, zwłaszcza przy takim procku. Ja na serio to polecam: Enemarx Liberty 400W lub Tagan z serii U22. Nie warto się męczyć na innych tandetkach. Przynajniej mnie się tak wydaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 ten chieftec spokojnie wszystko pocignie -ma mocy az za duzo.tylko troche glosny jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 ' date='28 sie 2006, 18:44' post='2292781'] To kup gdzieś indziej, i im donieś. Co za problem? Chieftec, hmm, jak kupować to już coś z klasą a nie obchodzić się smakiem, zwłaszcza przy takim procku. Ja na serio to polecam: Enemarx Liberty 400W lub Tagan z serii U22. Nie warto się męczyć na innych tandetkach. Przynajniej mnie się tak wydaje... a ten chieftec to tandeta bez klasy :lol2: ta zasiłka z palcem w d...e pociągnie tego ct2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 a ten chieftec to tandeta bez klasy :lol2: ta zasiłka z palcem w d...e pociągnie tego ct2 Oczywiście że pociągnie. Nigdzie nie mówiłem że tego nie zrobi :wink: Aczkolwiek... Dla mnie Tagan czy Enermax > Chieftec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 tagan tak ale nie u22... bierz tego szefa 450w. to porządna delta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Próbuj im przemówić do rozumu. Powiedz im, że chcesz u nich zostawić tyle kasy a im nie chc się sprowadzić dla Ciebie zasilacza? Zapytaj czy masz iść tam, gdzie będą chcieli Twoje pieniądze. Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Dobra to albo będzie ten Chieftec, albo jak się uda to topower ;) Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 jest w pyte dobrych zasilaczy teraz ... Ja osobiście bardzo sobie cenię zasilacze Foxconn'a bo mają separowane wszystkie linie i dobrze trzymaja napięcia + są ciche. Osobiście używam SeaSonic'a ale tego dostałem i szkoda było go sprzedać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 taki tam SeaSonic S12-600 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Czy Topower TOP-400P5 U12 OEM będzie dobrym zakupem ? Jednak kupie go gdzie indziej i doniose do nich :P Mam zamiar jutro go kupić. Tylko czy warto? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Czy Topower TOP-400P5 U12 OEM będzie dobrym zakupem ? Jednak kupie go gdzie indziej i doniose do nich :P Mam zamiar jutro go kupić. Tylko czy warto? :lol: spokojnie da sobie rade.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 A możecie podać kilka zasiłek wartych uwagi. Bo szukałem po cały mieście i nigdzie nie mają Topower'a :D Tylko na zamówienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 A nie mozesz zamowic na necie...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 A co za problem zamówić np. u Zenfista ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Na zamówienie trzeba czekać, a mi się spieszy. Ale chyba i tak będzie trzeba zamówić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 To wez chiefteka GPS 450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) podpinam się pod temat za miesiąc wpadam do PL i mam zamiar zmodernizować bratu jego złoma :) w tej chwili o ile mnie pamięć nie myli: S2800+/K8N-E/512MB/6600GT/160GB chcę wpakować mu dodatkowe 512MB, 7600GS od Galaxy, a przede wszystkim wsadzić rozsądny zasilacz, tak abym przy następnej wizycie mógł zacząć modernizować go na poważnie (C2D, lepsza grafa itd.), bo narazie to będzie taka prowizorka mam na oku Seasonica S12-500W - utwierdzijcie mnie w przekonaniu, że to będzie dobry wybór, że będe mógł na spokojnie pakować E6600 i grafikę pokroju 7900gt :> Edytowane 8 Września 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 mam na oku Seasonica S12-500W - utwierdzijcie mnie w przekonaniu, że to będzie dobry wybór, że będe mógł na spokojnie pakować E6600 i grafikę pokroju 7900gt :> nowy procesor charakteryzuje się tym ze pobiera znaaacznie mniej mocy, wg pomiarów 55W, rowniez karty NV pobierają mniej od konkurencji. Jesli chcesz zrobic rozsadny zakup to 380-430W seasonik będzie ze sporym zapasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 mam na oku Seasonica S12-500W - utwierdzijcie mnie w przekonaniu, że to będzie dobry wybór, że będe mógł na spokojnie pakować E6600 i grafikę pokroju 7900gt :>Jak nie masz co robic z kasa to kup mu i 600W :wink: Ale prawda jest taka ze S12 380W starczy do tego cingiga i z radkiem X1900xtx ktory ciagnie ponad 2x wiecej pradu niz ten 7900gt. A procesor to pod wzgledem poboru mocy zabawka w porownaniu np z X2 czy pentium D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 co powiecie o tym: http://zenfist.pl/pID/229.htm napalilem sie na niego :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 co powiecie o tym: http://zenfist.pl/pID/229.htm napalilem sie na niego :oops: Oczywiscie dalem tylko przyklad z ta 380tka, to nie jedyny zasilacz godny uwagi w tym wypadku. Jezeli chodzi o fenomen seasonicow, to bierze sie on glownie z bardzo dobrej opinii za oceanem i wielu testow tam przeprowadzonych. Nie dociera tam czesc zasilaczy z europy, ktore moglyby skutecznie rywalizowac z seasonicami. Najwieksze zalety seasonicow, to wysoki poziom ciszy przy wzroscie obciazenia i wysoka sprawnosc. Poza tymi cechami nie wygladaja juz tak pieknie. Mozna smialo powiedziec ze sa raczej drogie i slabo wyposazone (S12 nie maja odpinanych kabli). Ja btw bym bral Anteca neo he 430w z siriusa ( :lol: ) bo maja okazje mowiac delikatnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Poza tymi cechami nie wygladaja juz tak pieknie. Mozna smialo powiedziec ze sa raczej drogie i slabo wyposazone (S12 nie maja odpinanych kabli).Może i pięknie nie wygladają ale działają świetnie. Co do wyposażenia - to pewnie chodzi Ci też o brak podświetlania wentylatora, no a co do ceny - nie są droższe od Taganów i innych porównywalnych zasiłek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Może i pięknie nie wygladają ale działają świetnie. Co do wyposażenia - to pewnie chodzi Ci też o brak podświetlania wentylatora, no a co do ceny - nie są droższe od Taganów i innych porównywalnych zasiłek.Nie chodzi mi o podswietlenie ani segment low-end. Porownaj modele 500-600W, do antecow, bequietow, enermaxow czy cooltekow. Za cene S12 mozna dostac (moze poza cenami w polsce Anteca) porownywalne zasilacze tych firm z odpinanymi kablami. Rowniez w nizszym segmencie te firmy oferuja odpinane kable - seasonic nie. Dochodza tez glosy o niekompatybilnosci kazdej rewizji wyzszych modeli seasonica z DFI lanparty (czyli tyczy sie to wielkiej czesci tego forum) i informacje o uciazliwym cykaniu niektorych serii. Kolejna wada to gorsze wentylatory montowane w nowych rewizjach (podwojne kulkowe lozysko adda). Ma sie to nijak to pierwszych rewizji tak pochlebnie ocenianych w recenzjach za oceanem. I nie maja nwet oslonki na obudowie w miejscu gdzie wychodza kable - skarzylo sie paru userow na przetarcia przewodow w tym miejscu. Naprawde - seasonic ma wady :wink: sa lepsze zasilacze za te pieniadze (szczegolnie modele 500 wzwyz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...