Skocz do zawartości
chr1st

Pamieci Ddr2 Podrozaly?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie masz wyjścia i nie możesz czekać to pozostaje kupić te ramy o 60% do 100% droższe i wzbogacić tych złodzieji!!!!!!! :mur: :lol2: :unsure:

no niestety, nie mam innego wyjscia... chyba ze bede sobie na Linuxie LiveCD jechał :lol2:

Uwierzycie: 2321245[/snapback]

w sierpniu i w lipcu to są inne wydatki niż komputer ;) wtedy to ja nawet o komputerze nie myślałem...:D..
dokładnie, w lipcu i sierpniu to sie wyjezdza, o komputerze mi na mysl nic nie przyszło. Dopiero z początkiem wrzesnia, ale widze ze to jednak była nietrafna myśl :unsure:

Kurde pamieci ddr1 tez podrozaly na maksa, nie dawno kupilem swoje za 150 zl jedna kosc a teraz to juz po 180-200 zl chodza. :\

łał, tez bym chciał zeby pamieci DDR2 podrozały o 30-50zł, tez mi cos <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z ludzi z komputronika powiedział mi, że taki skok cen ramów jest spowodwany tonami zepsutych pamięcie które wyprodukowała fabryka na Tajwanie i wszystkie trzeba było oczywiście wywalic ...

LordFury po ile bedziesz sprzedawał ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega przypuszcza tak pewnie dlatego ze nie mozna ich nigdzie dostac

to zle szukal ;]

jeden z moich handlowcow mi powiedzial, ze memki beda drozec do grudnia dopiero po nowym roku mozliwy jest spadek cen.

przypomina mi to troche sytuacje z tresieniem ziemi na tajwanie w 1999 lub 200, kiedy ceny memek skoczyly o kilkaset %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obserwuje ta pozycje od jakiegos czasu i co? tak zeby bylo smieszniej te pamieci nie ida w gore a nawet tanieją..

czyli da sie, a w bandyckim kraju zlodziejskie praktyki jak zwykle.. :mur:

no dobra u sasiadow tez, ale widac ze jest to czysta pazernosc, zadne tam bzdury o tonach ramu na smietniku.

dystrybutorom i wszystkim odpowiedzialnym za ten burdel zycze z calego serca totalnej odwadniajacej sraki przez 2 tygodnie.

rozumiem popyt, sezon, wzrost cen o 10%, ale to jest przegiecie paly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wspomnianych przez chr1sta g.skilli - ktore notabene zamowilem w niedziele - z cena jest roznie... Teraz stanialy 5$, ale wczesniej przez dlugi okres czasu byly po 249$, czyli taniej niz teraz. Potem skok +40$, teraz znowu obnizka - jednak ogolnie w USA wzrostu ceny ramow nie odczuwa sie zupelnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cruel w drugim watku widze ze cos zamowiles z newegg'a. uchyl rabka tajemnicy jaka jest procedura i jak to cenowo wyglada <_< :)

no ja tez chetnie sie dowiem, bo cena jest atrakcyjna bardzo. Pozostaje pytanie ile za transport :) Mozliwe ze bedzie sie opłacało sie sciagnac do polski. Pytanie tylko czy w gre wchodzi opcja "za pobraniem" (:D) oraz jak wyglada sprawa z gwarancją? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcialem zamowic sobie bloczek z dangerdena, koszt zamowienia niecale 100usd, to za zwykly feedex chcieli ~50usd a za jakis przyspieszony czy ubezpieczony prawie 100, us post nei wchodzila w gre :/ to im podziekowalem.

gdzies mi sie kiedys obilo o uszy, ze newegge nie wysyla bezposrednio do naszego kraju.

jak ktos jest chetny na GR pro pc6400 1gb i 2*1gb to mam od reki po 500pln za kostke z gwara i FW. to tak na marginesie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, ale pozostaje jeden nieistotny fakt - ja zamawiam z newegga siedzac w USA, Michigan :) Kupuje to wszystko siedzac u matki na wakacjach, wracam do polski pod koniec wrzesnia i mam zamiar calosc brac do samolotu. Ojczym robi mi prezent i kompa calego kupuje, w ramach zeszlorocznej nieuczczonej 18tki. Takze nie wiem, czy napisanie ze za wysylke calosci chcieli 9$, cos Wam pomoze ;)

Gwarancja to zawsze jest duzy problem, jak cos sie zepsuje bede musial rodzicom to odsylac do USA, a oni do newegga - ale odpukac, bo oplacalnosc tego bylaby tragiczna.

Gdybym siedzial tu z wlasnym kapitalem w formie duzej ilosci $, nie byloby problemu zebym zamowienie z forum Wam zrealizowal i przywiozl prezenty, heh. Ale wszystko ojczym funduje, juz i tak wsciekly ze 2300$ na kompa idzie, nie ma szans w tym roku zeby cos jeszcze mi sie udalo kupic, nawet zakladajac ze kasa sie zwroci :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz jakes info nt. tych memkow dac? moze byc na PM :)

o co za info chcesz?? kosci w niebieskich radiatorkach pakowane 1*1024mb lub 2*1024mb, gwarancja i FW, kosci to micron D9 reszty nie pamietam, ale na forum znajdziesz i cena 500pln za sztuke. osiagi tez sa na forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki :lol: Złożyłem sobie w Sierpnu zestaw na AM2 za ram dałem 157zł 512mb DDr2 GOOD RAM 667mhz , przez miesiac nie patrzyłem na ceny ramu, i w tym momęcie miałem sobie kupić, a tu moje zdziwienie ram GOODRAM 512mb DDR2 667mhz 250zł !! Lol za tą cene to normalnie bym sobie kupił 1GB !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh, no to dobra strategia kupic pod koniec sierpnia (nastepnego roku) duuzo ramow a potem je pod koniec listopada sprzedac tylko za 50% drozej jako okazje ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi