Skocz do zawartości
Lata_Zgr

Jak Naprawic Karte Graficzna Sapphire 9600 Xt Z Fireblade2

Rekomendowane odpowiedzi

:cry: Mam karte graficzna Sapphire 9600 XT z FireBlade2 Pamięć -> 128 DDR.

Szyna pamięci -> 256 bit. Procesor graficzny -> RV 360 (0,13) :sad: Rdzeń na karcie jest ukruszony i jest powyrywanych kilka malych elementow elektronicznych wokół GPU :cry: Czy ktos wie jak naprawic cos takiego? Czy sa jakies serwisy co sie specjalizuja w w naprawie kart graficznych? :cry: Czy da sie wogule to naprawic i ile taka naprawa moze kosztowac? :cry: Czy da sie wymienić rdzen GPU? Bardzo uprzejmie prosze o pomoc :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki serdeczne dla urzytkownika R.i.P. Za wrzelka pomoc i porade urzytkowników forum bede

bardzo wdzieczny. :mur: Z poważaniem Lata_Zgr B-)

radze kupic slownik ortograficzy bo oczy bola :|

a kolego R.I.P podal dobry adres

jezeli zadajesz pytania "jak naprawic" to znaczy zew nei masz zadnej wiedzy na ten temat , nei wspomne o praktyce wiec lepiej oddaj to w rece fachowcowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:cry: Mam karte graficzna Sapphire 9600 XT z FireBlade2 Pamięć -> 128 DDR.

Szyna pamięci -> 256 bit. Procesor graficzny -> RV 360 (0,13) :sad: Rdzeń na karcie jest ukruszony i jest powyrywanych kilka malych elementow elektronicznych wokół GPU :cry: Czy ktos wie jak naprawic cos takiego? Czy sa jakies serwisy co sie specjalizuja w w naprawie kart graficznych? :cry: Czy da sie wogule to naprawic i ile taka naprawa moze kosztowac? :cry: Czy da sie wymienić rdzen GPU? Bardzo uprzejmie prosze o pomoc :cry:

A co??? Na allegro wyszukałeś jakąś mega okazję? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od kiedy 9600 ma 256bit szynę do pamięci? Może GPU jest 256bit ale nie pamiątki. Jedynym tworem, który miał oznaczenie 9600 i 256bit szynę był wynalazek Medion 9600TX (był jeszcze jeden wynalazek ale zapomniałem nazwy). Wartość naprawy przekroczy wartość karty. Odpuść sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od kiedy 9600 ma 256bit szynę do pamięci? Może GPU jest 256bit ale nie pamiątki. Jedynym tworem, który miał oznaczenie 9600 i 256bit szynę był wynalazek Medion 9600TX (był jeszcze jeden wynalazek ale zapomniałem nazwy). Wartość naprawy przekroczy wartość karty. Odpuść sobie.

poprawka :wink:

9600tx nie miał szyny 256 bit tylko 128 właśnie za to miał 8 potoków co czyniło go kartą identyczną z 9500pro ( tyle że miał słabse memki w obudowach tsop i luźniejsze timingi

end of poprawka :wink:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 7 wrz 2006, 18:47' post='2308743']

Stary tego nie da się naprawić :lol:

Chyba że młotkiem.

Chociaż Ci Pentagram pozostanie Ci :wink:

Dzieki stary wole to ddac w rece fachowca niz dac pod młotek.

No chyba ze naprawa przewyzszy wartosc karty to dam se spokoj i kupie nowa. :lol: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co??? Na allegro wyszukałeś jakąś mega okazję? :lol:

Niby jaką okazje? :blink:

' date=' 7 wrz 2006, 19:56' post='2308850']

Koszt wysyłki w dwie strony + koszty naprawy.

Jeżli nawet zmieścisz się w 50% wartości karty to będzie rewelka :!:

:unsure: Powinienem sie zmieścić w 50% ale nie jestem pewien. Wysle do tej firmy www.mtec.com.pl e-maila z pytaniem ile kosztowała by wymiana rdzenia GPU Rv360 w tym Radeonie 9600XT, wtedy bede wiedział czy to jest opłacalne czy też nie. :wink: Gratuluje zakupu mychy RAZER Copperhead i podkładni SteelPad :D Pozdro

IMO lepiej sprzedać na allegro jako uszkodzoną i kupić cos nowego.

Jeśli naprawa okaże sie nie opłacalna to tak też pewnie zrobie, opchne na allegro. :huh:

' date=' 7 wrz 2006, 19:56' post='2308850']

Koszt wysyłki w dwie strony + koszty naprawy.

Jeżli nawet zmieścisz się w 50% wartości karty to będzie rewelka :!:

:D Powinienem sie zmieścić w 50% ale nie jestem pewien. Wysle do tej firmy www.mtec.com.pl e-maila z pytaniem ile kosztowała by wymiana rdzenia GPU Rv360 w tym Radeonie 9600XT, wtedy bede wiedział czy to jest opłacalne czy też nie. :kijem: Gratuluje zakupu mychy RAZER Copperhead i podkładni SteelPad :D Pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera już sporo czasu upłynęło jak miałem 9600. Racja Luk3 lama ze mnie :oops:

spoko :wink: ja niedawno jeszcze byłem święcie przekonany że cleleron D ma dwa jajka :]

@Lata Zgr - naprawa raczej i tak byłaby nieopłacalna albo wręcz niemozliwa do wykonania, na Allegro i sprzedaj jako uszkodzoną- chociaż imo szkoda zachodu za 20-30 zł

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi