Lata_Zgr Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 :cry: Mam karte graficzna Sapphire 9600 XT z FireBlade2 Pamięć -> 128 DDR. Szyna pamięci -> 256 bit. Procesor graficzny -> RV 360 (0,13) :sad: Rdzeń na karcie jest ukruszony i jest powyrywanych kilka malych elementow elektronicznych wokół GPU :cry: Czy ktos wie jak naprawic cos takiego? Czy sa jakies serwisy co sie specjalizuja w w naprawie kart graficznych? :cry: Czy da sie wogule to naprawic i ile taka naprawa moze kosztowac? :cry: Czy da sie wymienić rdzen GPU? Bardzo uprzejmie prosze o pomoc :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 www.mtec.com.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lata_Zgr Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 www.mtec.com.plDzieki serdeczne dla urzytkownika R.i.P. Za wrzelka pomoc i porade urzytkowników forum bede bardzo wdzieczny. :mur: Z poważaniem Lata_Zgr B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 ta karta tyle obecnie jest warta ze jej naprawa wg mnie mija sie z sensem , bedzie wiekszy koszt niz kupno nowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Dzieki serdeczne dla urzytkownika R.i.P. Za wrzelka pomoc i porade urzytkowników forum bede bardzo wdzieczny. :mur: Z poważaniem Lata_Zgr B-) radze kupic slownik ortograficzy bo oczy bola :| a kolego R.I.P podal dobry adres jezeli zadajesz pytania "jak naprawic" to znaczy zew nei masz zadnej wiedzy na ten temat , nei wspomne o praktyce wiec lepiej oddaj to w rece fachowcowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Stary tego nie da się naprawić :lol: Chyba że młotkiem. Chociaż Ci Pentagram pozostanie Ci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 :cry: Mam karte graficzna Sapphire 9600 XT z FireBlade2 Pamięć -> 128 DDR. Szyna pamięci -> 256 bit. Procesor graficzny -> RV 360 (0,13) :sad: Rdzeń na karcie jest ukruszony i jest powyrywanych kilka malych elementow elektronicznych wokół GPU :cry: Czy ktos wie jak naprawic cos takiego? Czy sa jakies serwisy co sie specjalizuja w w naprawie kart graficznych? :cry: Czy da sie wogule to naprawic i ile taka naprawa moze kosztowac? :cry: Czy da sie wymienić rdzen GPU? Bardzo uprzejmie prosze o pomoc :cry: A co??? Na allegro wyszukałeś jakąś mega okazję? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 A od kiedy 9600 ma 256bit szynę do pamięci? Może GPU jest 256bit ale nie pamiątki. Jedynym tworem, który miał oznaczenie 9600 i 256bit szynę był wynalazek Medion 9600TX (był jeszcze jeden wynalazek ale zapomniałem nazwy). Wartość naprawy przekroczy wartość karty. Odpuść sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Nie jezdzic po newbie bo mozecie sie przejechac. Co do tematu :arrow: Daruj sobie naprawe. Co innego gdyby to byla jedna kosc uwalona w 16potokowym malenstwie a co innego brak polowy elementow w krasnoludku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) A od kiedy 9600 ma 256bit szynę do pamięci? Może GPU jest 256bit ale nie pamiątki. Jedynym tworem, który miał oznaczenie 9600 i 256bit szynę był wynalazek Medion 9600TX (był jeszcze jeden wynalazek ale zapomniałem nazwy). Wartość naprawy przekroczy wartość karty. Odpuść sobie.poprawka :wink: 9600tx nie miał szyny 256 bit tylko 128 właśnie za to miał 8 potoków co czyniło go kartą identyczną z 9500pro ( tyle że miał słabse memki w obudowach tsop i luźniejsze timingi end of poprawka :wink: Edytowane 7 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 www.mtec.com.plR.i.P. i jak naprawili tego Twojego starego R9800 w tym mtec'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lata_Zgr Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 ' date=' 7 wrz 2006, 18:47' post='2308743'] Stary tego nie da się naprawić :lol: Chyba że młotkiem. Chociaż Ci Pentagram pozostanie Ci :wink: Dzieki stary wole to ddac w rece fachowca niz dac pod młotek. No chyba ze naprawa przewyzszy wartosc karty to dam se spokoj i kupie nowa. :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Koszt wysyłki w dwie strony + koszty naprawy. Jeżli nawet zmieścisz się w 50% wartości karty to będzie rewelka :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 IMO lepiej sprzedać na allegro jako uszkodzoną i kupić cos nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lata_Zgr Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 A co??? Na allegro wyszukałeś jakąś mega okazję? :lol:Niby jaką okazje? :blink: ' date=' 7 wrz 2006, 19:56' post='2308850'] Koszt wysyłki w dwie strony + koszty naprawy. Jeżli nawet zmieścisz się w 50% wartości karty to będzie rewelka :!: :unsure: Powinienem sie zmieścić w 50% ale nie jestem pewien. Wysle do tej firmy www.mtec.com.pl e-maila z pytaniem ile kosztowała by wymiana rdzenia GPU Rv360 w tym Radeonie 9600XT, wtedy bede wiedział czy to jest opłacalne czy też nie. :wink: Gratuluje zakupu mychy RAZER Copperhead i podkładni SteelPad :D Pozdro IMO lepiej sprzedać na allegro jako uszkodzoną i kupić cos nowego.Jeśli naprawa okaże sie nie opłacalna to tak też pewnie zrobie, opchne na allegro. :huh: ' date=' 7 wrz 2006, 19:56' post='2308850'] Koszt wysyłki w dwie strony + koszty naprawy. Jeżli nawet zmieścisz się w 50% wartości karty to będzie rewelka :!: :D Powinienem sie zmieścić w 50% ale nie jestem pewien. Wysle do tej firmy www.mtec.com.pl e-maila z pytaniem ile kosztowała by wymiana rdzenia GPU Rv360 w tym Radeonie 9600XT, wtedy bede wiedział czy to jest opłacalne czy też nie. :kijem: Gratuluje zakupu mychy RAZER Copperhead i podkładni SteelPad :D Pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Cholera już sporo czasu upłynęło jak miałem 9600. Racja Luk3 lama ze mnie :oops: Ale nie zmienia to postaci rzeczy, że naprawa karty która teraz chodzi na allegro po 2 - 2,5 stówy jest nieopłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 za 250 to juz radka 9800 kupisz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lata_Zgr Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 www.mtec.com.pl :cry: Najlepsze jest to ze dzwoniłem do firmy MTEC Electronics Polska, powiedziałem na czym polega problem, a oni powiedzieli ze nie maja już chipów 9600XT, maja do kart dopiero od 9800 :cry: Ale pech :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Cholera już sporo czasu upłynęło jak miałem 9600. Racja Luk3 lama ze mnie :oops:spoko :wink: ja niedawno jeszcze byłem święcie przekonany że cleleron D ma dwa jajka :] @Lata Zgr - naprawa raczej i tak byłaby nieopłacalna albo wręcz niemozliwa do wykonania, na Allegro i sprzedaj jako uszkodzoną- chociaż imo szkoda zachodu za 20-30 zł Edytowane 8 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...