Sysak Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Wiem, wiem. ;-) Zdanie, że to moja zasługa, to tylko żart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Z jaka predkoscia kreci sie wentylator w tym zasilaczu (pod obciazeniem). (model 400 lub 500W) Ja też kupywałem w Zenfiście i nikt mi go nie odradzał,ale na forum ktoś pisał że wiele Enermaxów wraca na serwis.Zresztą czy to ważne na razie nie spotkałem kogoś komu by liberty padł. Jestem wlasnie po rozmowie z pracownikiem Zenfist.pl (GG : 1563390) i napisal ze "Enermaxy padaja jak muchy". Juz bylem bliski zakupu a teraz to ... juz sam nie wiem co zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Jestem wlasnie po rozmowie z pracownikiem Zenfist.pl (GG : 1563390) i napisal ze "Enermaxy padaja jak muchy". Juz bylem bliski zakupu a teraz to ... juz sam nie wiem co zrobic. heh.. ja mialem podobnie. ale z tego co sie tutaj dowiedzialem jeszcze nikomu enermax nie padl. ps. a czy zaproponowano Ci tacensa valeo 460? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Hmmm, ja mogę powiedzieć, że mój spisuje sie świetnie. Napięcia trzyma wzorowo. Nie padł :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) U mnie też jakoś Enermax trzyma się rewelacyjnie! Napięcia stabilne jak skała! 12.11 5.12 3.38 Mam trochęzapasu bo narazie siedze na sprzęcie z podpisu. Ja bym tam brał enermaxa bo jakoś nie słyszałem żeby one padały jak muchy. Zdaje mi się że poprostu jest problem z dostępnością i tyle! Edytowane 21 Września 2006 przez D2mian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Jest raczej problem z kim innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Może na innych jest większa prowizja? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) troszkę jaśniej bo mam zamiar kupić ;( enermax Edytowane 21 Września 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 BENITO, strzał w dziesiątkę :] Zdaje mi się że ktoś tu sieje antyreklamę dla enermaxa. SILAN, nie masz się co bać, enermaxy wcale nie są bardziej wadliwe niż inne marki! Ja w każdym razie POLECAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 BENITO, strzał w dziesiątkę :] Zdaje mi się że ktoś tu sieje antyreklamę dla enermaxa. SILAN, nie masz się co bać, enermaxy wcale nie są bardziej wadliwe niż inne marki! Ja w każdym razie POLECAM! Jesli chodzi o liberty 400W to o problemach nie slyszalem ale te mocniejsze zwlaszcza 620W to owszem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Do mnie takowe wieści nie doszły, ale nie przeczę w końcu jak każdy zasilacz mają prawo się zepsuć. Jednak wątpięaby były bardziej awaryjne niż inne marki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg3ll Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 W końcu dostałem paczkę, dokładnie 2 tygodnie od zamówienia (brałem tutaj). Pierwsza rzecz, która rzuciła mi się w oczy, to waga całej paczki - 3095g... z tego co piszą w różnych sklepach sam zasilacz ma ważyć 2,9kg a całość o kilogram wiecej. Po rozpakowaniu zważyłem i wyszło jakieś 2,0-2,1kg. Druga sprawa, to gwarancja. Dostałem na 36 miesięcy, a wszędzie jest 24 (tam gdzie kupowałem też). Po trzecie, przejrzałem zdjęcia w internecie i widzę, że mój kartonik jest troszke inny. Dziwne to wszystko jakieś takie.... może po prostu wyszła jakaś nowsza rewizja tego modelu??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Niedość że dostał dłuższą gwarancje to jeszcze narzeka. Pudełko to tylko dodatek - liczy się zawartość a ta akurat jest bardzo OK B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 W końcu dostałem paczkę, dokładnie 2 tygodnie od zamówienia (brałem tutaj). Pierwsza rzecz, która rzuciła mi się w oczy, to waga całej paczki - 3095g... z tego co piszą w różnych sklepach sam zasilacz ma ważyć 2,9kg a całość o kilogram wiecej. Po rozpakowaniu zważyłem i wyszło jakieś 2,0-2,1kg. Druga sprawa, to gwarancja. Dostałem na 36 miesięcy, a wszędzie jest 24 (tam gdzie kupowałem też). Po trzecie, przejrzałem zdjęcia w internecie i widzę, że mój kartonik jest troszke inny. Dziwne to wszystko jakieś takie.... może po prostu wyszła jakaś nowsza rewizja tego modelu??? :blink: Jaki sprzet ma ta zasilka pociagnac ? Masz miernik - jak tak to zmierz napiecia pod obciazeniem. Jak z glosnoscia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 daj jakieś zdjęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Zastanawiam się nad zmianą mojego Tagana TG530-U15 na Enermax Liberty 500W. Co sądzicie ? Warto ? Zalezy mi na BEZGŁOŚNYM a przynajmniej bardzo cichym zasilaczu więc oto moje pytanie: Jak z głośnością tych Enermaxów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Zastanawiam się nad zmianą mojego Tagana TG530-U15 na Enermax Liberty 500W. Co sądzicie ? Warto ? Zalezy mi na BEZGŁOŚNYM a przynajmniej bardzo cichym zasilaczu więc oto moje pytanie: Jak z głośnością tych Enermaxów ?Jesli prirytetem jest cisza naprawde CISZA, to enermax + wymiana wentyla bedzie fajna opcja. I tak ciezko o firmowo naprawde cichy zasilacz z odpinanymi kablami i wysoka sprawnoscia, zeby jeszcze byl w ludzkiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Jesli prirytetem jest cisza naprawde CISZA, to enermax + wymiana wentyla bedzie fajna opcja. I tak ciezko o firmowo naprawde cichy zasilacz z odpinanymi kablami i wysoka sprawnoscia, zeby jeszcze byl w ludzkiej cenie.A w Taganie TG530-U15 da się wymienić wentyl ? Podobno nie bardzo ze względu na 2pin... W tym Enermaxie jest wentyl pod 3pin ? A taki wentyl by się nadawał do zasilacza ? http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=940 Chyba dziś się wezmę za wymianę bo już mam dość tego szumu. Edytowane 23 Września 2006 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 A w Taganie TG530-U15 da się wymienić wentyl ? Podobno nie bardzo ze względu na 2pin... W tym Enermaxie jest wentyl pod 3pin ? A taki wentyl by się nadawał do zasilacza ? http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=940 Chyba dziś się wezmę za wymianę bo już mam dość tego szumu.Ne mam na mysli podpinanie wentyla pod wtyczke w zasilaczu. Zreszta mozna przelutowac na taka sama. Praktycznie nigdy w psu nie masz takiej 3pin jak na mobo. Jak juz jest wtyczka to 2pin taka jak na kartach graficznych. Tylko ze podpiecie w ten sposob wentyla ma nastepujace wady: 1. Wentyl moze nie startowac na napieciach jakie daje mu zasilacz (bo sa przystosowane do firmowego wentyla ktory moze miec zupelnie inne). 2. Wentyl moze krecic sie za szybko na napieciach jakie daje mu zasilacz (powod j/w) i bedzie rownie glosny. Dlatego lepiej podlaczyc wentyl pod mobo (wypuscic kabel w wiazce kabli z zasilacza) i sterowac nim z niej (o ile sie da), albo z recznego regulatora (gorsze bo nie da sie ustawic ponizej predkosci startowej wentyla, bo po reboocie sie zatrzyma). A wybor wentyla? Cos slizgowego i CICHEGO. Czyli z dostepnych w polsce: - papst 4412 - fander - coolink - sythe kamakaze - zaward itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Aerial, thx za pomoc. Miałem do wyboru Fandera FX-120 i Aerocool Turbine Fan 1000. Wybrałem drugą opcję, gdyz uważam że jest niesłyszalny przy prędkości 1100rpm no i jest dużo ładniejszy. Czas na fotki: Edytowane 24 Września 2006 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Aerial, thx za pomoc. Miałem do wyboru Fandera FX-120 i Aerocool Turbine Fan 1000. Wybrałem drugą opcję, gdyz uważam że jest niesłyszalny przy prędkości 1100rpm no i jest dużo ładniejszy. Czas na fotki: [--- tu były fotki ---] Nieźle, nieźle. Bardzo sympatycznie to wygląda. Szkoda tylko że Tagan a nie Enermax'sik B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 -GIZIU-: moglbys dac wiecej szczegolow odnosnie wymiany wentyla w Taganie U15? Latwo/trudno, jak podlaczyles zasilanie i ew. ktoredy wyciagnales kabel, jak z gwarancja po takim "modzie"? Do zlosliwcow, ktorzy zaraz mi wytkna wybor zasilki po raz kolejny: nie, nie chce jeszcze nic zmieniac, pytam awansem na przyszlosc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Czy jest mozliwosc zamiany odpinanych przewodow na np. jeden ktory umozliwi podlaczenie 4 * SATA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Czy jest mozliwosc zamiany odpinanych przewodow na np. jeden ktory umozliwi podlaczenie 4 * SATA ?Możesz podpiąć wszystko co chcesz i co nie spali PSU. Jeśli potrafisz to możesz się pokusić o zrobienie takiego kabelka samemu. Czy można pod Enemraxa podpiąć kable od Tagana U15? Zaobserwowałem że obie zasiłki posiadają dokładnie te same wejścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SieraQ::.. Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 A który model ENERMAXA polecacie? DOBRY/TANI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 To jest temat o Liberty, więc "Dobry/Tani" to jest Liberty 400W :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Orientuje się ktoś gdzie jeszcze Enermaxa można kupić? W zenfist.pl niestety już tylko wersje do zasilania małej fabryczki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Tu jeszcze są jakieś resztki jakiś czas temu ( może tydzień temu ) romawiałem ze sprzedawcą Zenfist pytałem czy jeszcze bedą i kiedy, uzyskałem odpowiedź że będą za kilka dni, ale nadal zasilaczy nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ew. można zapytać w sirius.pl. Na stronie nie mają, ale swojego u nich kupiłem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Witam serdecznie :] Nie często się na tym forum wypowiadam ale często je czytam :)... Dziś stałem sie posiadaczem owego Enermaxa Liberty 400W którego nabyłem w PcProjekcie w Krakowie za cene 310zl :]. Nie mocowałem go jeszcze w obudowie bo idę zaraz w kimono ale podłączylem do starego sprzętu który leży na biurku (abit nf7-s, barton 2500+ @... , 512mb astak bh-5) żeby sprawdzić czy w ogóle działa. Póki co chodził zaledwie 30 min wiec jeszcze sie nie wypowiem ale zauważyłem coś co mnie niepokoi... Jako, że sprzet mam jakies 40 cm od głowy to słyszę każdy szmer który sie z niego wydobywa i w momencie jak włączam kompa z zasilacza dobiega do mnie PSTRYK PSTRYK - dźwięk jakby spięcie.... mimo to wszystko chodzi. Chciałbym zapytać czy u innych tez coś takiego ma miejsce?? Może to normalne a ja sie martwie niepotrzebnie :lol: Prosiłbym osoby posiadające ten konkretny zasilacz o jakiś komentarz w tej sprawie ;) pozdrawiam Edytowane 13 Grudnia 2006 przez leszek_e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...