el_gringo_dado Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Dżizas kutfa ja pier... Historia dzisiejsza była mega paskudna... koszmar po prostu. Szczęście w nieszczęściu że wziąłem ją tylko jako zabezpieczenie przed matmą żeby wogóle mature zdać, bo tak z 60% będzie tylko a liczyłem na dużo więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Ja jak wyszedlem myslalem ze ok poszlo a spojzalem przypuszczalne wyniki i sie zalamalem jak bedzie 30% to bedzie dobrze kurcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Nie miałeś od razu ogłoszenia wyników? Ja dzisiaj też polski ustny, podsumuje go dwoma słowami - Wielka improwizacja :razz: Marne 70%, wczoraj się zacząłem "coś" przygotowywać. Mam już koniec matur, teraz czekam na wyniki, szczególnie z polskiego i tej nieszczęśliwej Lali. Nie u nas w szkole ogłoszenie wyników było na 15:30 które i tak ogłosili dopiero o 16 :lol: . Tak jak myślałem że zdam coś w okolicach 50% tak zdałem na 45%. miałem 9/20 pkt, uczyłem się 2 dni dlatego też taki wynik, zresztą zadowoliłbym się nawet 30% bo mi na wyniku z tej matury nie zależało. Ważne że zaliczona :D. Edytowane 13 Maja 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Ciekawe jakie jutro będą zadanka.... obcieli dużo materiału , z jednej strony mogą dać dość proste z drugiej to mogą być ostre przez to że mało materiału i trzeba będzie kombinować........... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zabawie się na chwile we wróżkę i stawiam, że matma i fizyka będą proste. Specjalnie przedmioty humanistyczne w tym roku były trudne, aby zniechęcić ludzi do ich zdawania. Brakuje w Polsce inżynierów, co na szczęście wszyscy zobaczyli i będą starać się uprościć życie kandydatów na uczelnie techniczne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Obyś miał rację. Bo jak z polskiego zadowoli mnie 30%, o tyle z majcy fajnie by mieć ponad 50 ;D. Uczycie się coś dzień przed czy tylko chillout? Ja od 2 dni odpoczywam ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Wczoraj liczyłem ostatnie zadanka, dzisiaj nie mam zamiaru nawet palcem kiwnąć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zabawie się na chwile we wróżkę i stawiam, że matma i fizyka będą proste. Specjalnie przedmioty humanistyczne w tym roku były trudne, aby zniechęcić ludzi do ich zdawania. Brakuje w Polsce inżynierów, co na szczęście wszyscy zobaczyli i będą starać się uprościć życie kandydatów na uczelnie techniczneMi też się tak wydaje od 5 maja. Nawet tłumacze to sobie tak samo. Ale im bliżej 14, tymbardziej się stresuje. Dziś się pouczyłem, bo wczoraj nic nie robiłem. Ale to tylko delikatnie z rana jeden zetsawik zrobiłem. Miałem powtórzyć te przekształcenia geometryczne ale nic z tego... a mam głupie przeczucia... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 ja mam nadzieje, ze z prawdopodobienstwa bedzie w miare zadanie. z reszta powinno byc dobrze :] byle by czasu starczylo na wszystkie zadania i bedzie gites. a zreszta. za rok tez jest matura :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Witam, mam pytanie co do reformy matury po 2010 roku. słyszałem, że na maturze będzie można zdawac max 4 przedmioty (polski, matematyka, język i przedmiot dodatkowy) no i tu moje pytanie, czy to prawda? jeżeli tak to proszę o jakis dowód tego w internecie (szukam sam juz z pół godziny czegoś o tej reformie i znalesc nie moge :( ) z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Po co na zapas się martwisz? poczekaj do 2009/2010. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Pewnie jest w któreś tam gimnazjum ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Po co na zapas się martwisz? poczekaj do 2009/2010.... :/ koles chce wiedziec którymi przedmiotami ma sie zajmowac od pierwszej klasy liceum, zeby sie dobrze przygotowac do matury. Edytowane 14 Maja 2008 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) uffff juz po matmie rozszerzonej...... zaskoczyło zad 8 bo nie wiedziałem jak je "wykończyć" żeby było dobrze ....:P Edytowane 14 Maja 2008 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Bez lipy :) Szczególnie łatwe nie były, ale do zrobienia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zdam na pewno :D Liczę na 50% + kilka może ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Co to było 8? Ja też raczej zdam. Powinno być dobrze :) Edytowane 14 Maja 2008 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 8 to były dwa okręgi........ skala na minusie i trzeba było wyznaczyć pkt. jednokładności.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Matma zjadliwa ;) tak jak i anglik. Polski jakoś poszedł ;) jeszcze jutro podstawowa fiza ^^ trzymać kciuki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Musiałem trochę ochłonąć... Jak oceniacie tegoroczną biologię? Ja dość, że na styk wykorzystałem czas to jeszcze ostatniej strony nie zauważyłem, zresztą nie tylko ja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 z matmy rozszezonej bym sie w zyciu nie spodziewal takich zadan:p rownoodleglosc pro slowo:D ogolnie szlo zrobic ale i za 6tyg sie dopiero okaze jutro fizyka, czyli kazdy wynik powyzej 2% bedzie si :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 to z rownoodlegloscia bylo dla mnie mega baniujace. zrobilem cos, ale nie mam pojecia czy to o to chodzilo. ogolnie matma w porzadku, choc spodziewalem sie ciut latwiejszych zadan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 http://www.moja-ostroleka.pl/dane/matury20...-odpowiedzi.pdf Rozwiązania do rozszerzonej matmy. Zjebałem tylko logarytm :D Coś tam jeszcze oczywiście poucinają za brak komentarza i inne tego typu [ciach!]ły. Jestem cały happy i z tej radości chyba kupię sobie coś do kompa xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Sprawdziłem właśnie, u mnie powinno być ok 75-80 % (w bardzo optymistycznej wersji troszke więcej) Też jestem happy, choć jak teraz patrze to w dwóch zadaniach głupio straciłem pkt... ale już po fakcie, i suma sumarum nie ma czego żałować ;) Edytowane 14 Maja 2008 przez davvid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 8 mam dobrze. Wczoraj się zlukaszq na ten temat troche posprzeczaliśmy i wyszło na moje :) Jeden pkt i odejmą za błąd rachunkowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Błogosławiona historia, która uratowała mi tyłek... Faktem jest że matme pisałem dla sportu, i faktem jest że jej nie zaliczyłem. Ja to wiem juz teraz. Specjalnie sie tym nie przejmuje, bo jako przedmiot dodatkowy nie wpływa na wynik. A studia? I tak ide zaocznie lub prywatna uczelnia. Wkurza mnie tylko to, że tyle materiału przerobiłem, tyle arkuszy przeliczyłem, tyle repetytoriów wyliczyłem, a tu taki szok. Nic, mówi sie trudno. Ewentualnie zawsze jest opcja, że sobie matme za rok poprawie. I jak to było w jednyn z cytatów na bashu: chciałem wy.dymać królową nauk, a to ona wy.dymała mnie. Edytowane 14 Maja 2008 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) http://www.moja-ostroleka.pl/dane/matury20...-odpowiedzi.pdf Rozwiązania do rozszerzonej matmy. Zjebałem tylko logarytm :D Coś tam jeszcze oczywiście poucinają za brak komentarza i inne tego typu [ciach!]ły. Jestem cały happy i z tej radości chyba kupię sobie coś do kompa xD Czy wszystko trzeba było, aż tak komentować? Bo jak tak to nieciekawie to widzę. Ja praktycznie większość zadań mam bez komentarzy, przynajmniej bez takich szczegółowych. Edytowane 14 Maja 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Czy wszystko trzeba było, aż tak komentować? Bo jak tak to nieciekawie to widzę. Ja praktycznie większość zadań mam bez komentarzy, przynajmniej bez takich szczegółowych.Z tego co wiem, to raczej komentarze nie muszą być szczegółowe. Wystarczy, że nie bierzesz odpowiedzi 'z głowy' i powinno być ok. Taką mam przynajmniej nadzieję, bo sam komentarzy mam niewiele ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) bylem calkiem hepi jak wychodzilem, a tu sprowadzony na ziemie :/ bedzie ok 70%. zeby sie przetrzymac przez rok na srednio upatrzonym kierunku wystarczy, no ale jak zamiast obliczyc p i q z rownania to ja obliczylem p i q -> wspolrzedne poczatku paraboli x^2 -10x +2 ^^, albo sie robi bledy w opodwiedzi to tak jest :/. haha a z rownoodlegloscia to juz wogole porazka :D Edytowane 14 Maja 2008 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 To teraz pora na fize... :) Szkoda, że wczoraj nie byłem taki spokojny jak dziś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...