Skocz do zawartości
kuruś

Matura 2007 i 2008 (od 48 strony)

Rekomendowane odpowiedzi

Mi poszło super, 30/30 na rozszerzeniu. Jakby się do czegoś nie doczepili w wypracowaniu, to mógłbym osiągnąć swój ultimate goal :D

Kurde, żeby matma i fiza były takie... niestety na polibudzie niewiele jest punktów za angielski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - to co było na rozszerzeniu to normalnie szok - przez pół matury gapiłem sie w okno i liczyłem kwiatki na trawniku bo się nudziłem.

Sprawdziłem z odpowiedziami, rozprawka poszła mi genialnie (tak wysublimowanego słownictwa w zyciu nie uzywałem).

Napisałem sobie rozprawkę na brudno w brudnopisie, i przepisałem na czysto - bez ani jednego skreslenia - z taką kaligrafią że aż boli :D

Wg szacowania będzie coś ok. 84-92% z rozszerzenia - jestem cały w skowronkach :D

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiedzialem jak napisac mniejsze spalanie samochodu. napisalem ze na autobahnie zrobimy wiecej miles per gallon ;]

Less Fuel consumption - oglądaj Top Gear w oryginale :D

Dobrze napisałeś

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22/32 lekki w[ciach!] :D

Nie tylko ty. Mi wyszlo kolo 23 ;/ jak bym mial max z opowiadania to bym mial 82% ale cos nie czuje ze tak bedzie :D Za duzo skreslen i niepoprawnie czasowo pisalem :P Ale za to po pierwszej czesci mialem przerwe godzine dwadziescia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To za skreślenia w wypracowaniu też oceniają??

Mi tak średnio wypadło... ale powyżej 60% powinienem mieć. Teraz najważniejsze: mata i fizyka. :P

Łącze się z Tobą w bólu :)

Zaczynam gruntowną powtórkę za 48h :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ang podstawa. Już na pewno nie będzie na tyle ile liczyłem (czyli 90%, bedzie gdzies miedzy ok 75 a 80-pare, słuchanie mi nie poszło, tam praktycznie tylko błędy).

A co do fizy, to jak się z niej czujecie?

Bo ja przez całe liceum w szkole praktycznie nic się jej nie nauczyłem (pewnie dużo z Was też), i jedynie w tym roku wziałem się za powolna powtórke, która i tak nie szła najlepiej (przez brak motywacji, od poczatku traktowałem fize jako dodatek, każdy wynik powyzej 0% bedzie dobry ;) co by przypału nie było... chociaż z jakies tam próbnej wyszło mi aż 38%, byłem w szoku :) )

Szczerze to licze na jak najwieksza ilość zadań typu "podstaw do gotowego wzoru i oblicz" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ang podstawa. Już na pewno nie będzie na tyle ile liczyłem (czyli 90%, bedzie gdzies miedzy ok 75 a 80-pare, słuchanie mi nie poszło, tam praktycznie tylko błędy).

A co do fizy, to jak się z niej czujecie?

Bo ja przez całe liceum w szkole praktycznie nic się jej nie nauczyłem (pewnie dużo z Was też), i jedynie w tym roku wziałem się za powolna powtórke, która i tak nie szła najlepiej (przez brak motywacji, od poczatku traktowałem fize jako dodatek, każdy wynik powyzej 0% bedzie dobry ;) co by przypału nie było... chociaż z jakies tam próbnej wyszło mi aż 38%, byłem w szoku :) )

Szczerze to licze na jak najwieksza ilość zadań typu "podstaw do gotowego wzoru i oblicz" ;)

Tak było rok temu jak piszesz :)

Szykowałem się na masakrę na fizyce, a zadania były żałośnie proste :)

W tym roku pewnie też rozpykacie tą marną fizę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak było rok temu jak piszesz :)

Szykowałem się na masakrę na fizyce, a zadania były żałośnie proste :)

W tym roku pewnie też rozpykacie tą marną fizę :)

Hmmm jak by takie cos było to by było fajowo :rolleyes:

jakich działów uczycie się i z jakich działów najczęsciej są zadania na maturce z fizy? :) bo nie wiem co mam brać.. czy prąd stały, hydrostatyke, optyke... i wiele mozna wymieniać :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowalili tym WOS'em dzisiaj, ale strachu nie ma 50% co najmniej będzie. Jeszcze wczoraj wieczorem rozwiązywałem arkusz matury z zeszłego roku i w porównaniu do tego co dzisiaj było to można powiedzieć buła z masłem. Zdecydowanie zbyt dużo pytań związanych z prawem - działem, którego trzeba było się stricte na blache wyuczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o WOS to rzeczywiście trochę za dużo dali prawa, a za mało polityki... Jak na wcześniejszych egzaminach prawie wszyscy wychodzili przed czasem, tak teraz 15 minut przed końcem wyszła pierwsza osoba. Ja siedziałem do końca i na szybkości pisałem list... :| Ogólnie nie narzekam, bo dość dobrze mi poszedł, no ale mogło być lepiej... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sądzę, że to tak specjalnie z tym WOSem :D Bo dużo osób chce pisać WOS. A oni chcą zrobić z większości młodych polaków inżynierów.

Matma będzie łatwa ;) Muszą zacząć bronić się przed maturą obowiązkową z matmy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze ktos geo ? ;>

Ja... i szczerze to nie wiem po co to brałem (żeby wiedzieć gdzie emigrować chyba). No ale cóż, podstawa taka straszna nie jest ;-) Chociaż po dzisiejszym WOSie mam nieco pietra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi