DJ Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 mam sprzet taki jak w podpisie i mam do was bigg pytanie jakie jest taktowanie szyny PCI w tym momencie ktoś mi powiedział że jest zawsze na stałe szukałem w sandrze ale jakoś nie znalazłem bo mam problem z cd-romem ciągle mi wiesza kompa jak tylko proboje odczytać to samo z nagrywarką a wiem że są sprawne zasilacz to enlight 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 to wlasnie obaliles mit o stalym taktowaniu pci na nforce2 ,zjedza cie zywcem i wyniknie z tego duzo dyskusji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 nie wiemczy obaliłem mit czy co bo szczerze mówiąc nie było mnie na forum od tygodnia więc nawet nie wiem co się dzieje dlatego pytam a że jestem modemowiec wiec nie mam czasu tego wszsytkeigo czytać poprostu mam jakieś dziwne problemy z nagrywaniem np w nero już w czasie np dania enter na zaż płytę wielokrotnego zapisu jest zwis i to taki totalny podpiołem liteona 48 i na szczescie sie nagrywalo ale natomiast jak dalem kopiuj to wtedy zkolei sie wogule nie zaczyna zgrywac teraz mam odpieta nagrywarke mam tylko cd'ka i co ciekawe jak juz sie mi uda odczytac nawet plyte (zobaczyc co jest bezpośrednio na plycie, to i tqak jest za chwile zwis tpotalny juz nei wiem co jest grane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 U mnie narazie wszystko od 2 dni biega na 11x185@1.7V i narazie stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 w sisoft sandra -> mainboard information -> Pci bus(es ) -> PCI Bus i przy okazji widac dzielnik fsb/pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 a ktory masz bios ?? bo eddy tez ma jakies straszne problemy tyle ze on ma palomino wiec ja juz nie wiem co o tym myślec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 w sisoft sandra -> mainboard information -> Pci bus(es ) -> PCI Bus i przy okazji widac dzielnik fsb/pci tu jest obrazek: http://www.v-lo.krakow.pl/~thn/image/pci.gif wogule mam przeciez radka 9500 i mam w biose wlaczone fast writes oraz agpx8 co ciekawe sterowniki pokazują że mam wlaczone agpx8 a sandra nie wogule to jest jakieś mocno pomylone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 ja na poczatku jechałem FBS co 1 do gory i nic sie nie działo teraz mam FBS 150 i smiga jak marzenie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 moze ja mam jakas nowsz sandre (mam 2003 pro ) bo mi pokazuje dokladnie czestotliwosc i dzielnik fsb/pci ta twoja to jakos biednie wyglada i nic nie pokazuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 no wlaśnie zasysam nową sandre i zobacze co ona pokazuje ale na modemie to troche jeszce potrwa a co do fsb to ja mam ustawione na 200 MHz więc jest chyba trochę wiecej niż ty tyle ze ja dalem odrazu na 200 nie krokami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 nic ci nie pokaze mam SiSoft 2003 (to chyba najnowsza) i to samo nic na niej nie mozna odczytac nawet jak przetaktujesz proca fsb to nie wywali ci komuniktu too high fsb pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 POciagnij sobie programik PC Wizard eXperience http://www.cpuid.com/download/pcw1124.zip Poda Tobie troszke wiecej informacji na temat mobo, chipsetu i proca :) Faktycznie Pci niezaleznie od FSB jest zablokowane na stale na 33MHz ... Pozdrovka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Plyta MA zablokowane PCI na poziomie 33mhz, co nie zmienia faktu ze przy 200mhz fsb moze ci niewytrzymywac sam mostek polnocny, u mnie pelna stabilnosc mostka konczy sie na 192 ,a na 195 jako-taka stabilnosc.Inna sprawa, mam jakis dziwny problem z nagrywarka, mianowicie od czasu do czasu wywala mi nero (najnowsze) ze nie ma zadnych predkosci nagrywania, czasami ze np 320x moge sobie plytke wypalic ;], konstrukcja/bios/stery swierze wiec zapewne tegi typu problemy zostana poprawione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Stabilnosc powyzej FSB 200 popravia ponoc Vmod mostka ... ja narazie nie probowalem ale kto wie... :twisted: tylko skombinuje sobie WB na mostek :) bo dran potrafi sie zagrzac ;) A co do Nero to faktycznie sa z nim jakies jaja 8O U mnie calkowicie zawieszal kompa i musialem zainstalowac jakas starsza wersje 8O :x zeby wogole ruszyl z Epoxem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 na tej plycie nawet najnowsza sandra 2003 pro (mam) nie pokazuje pci bo jej w ogole nie rozpoznaje (nie ma jej w bazie), a pci jest na 100% ustawione na 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 na tej plycie nawet najnowsza sandra 2003 pro (mam) nie pokazuje pci bo jej w ogole nie rozpoznaje (nie ma jej w bazie), a pci jest na 100% ustawione na 33to to samo mu mowielem :D, ale on jest strasznie uparty, a co do napiecia na mostku polnocnym, to do 218MHz podobno napiecie jest wystarczajace, a po modzie jak na razie doszli do 249MHz, ale wg mnie to moze byc wina: a) przegrzewanie sie MP b) za slaby zasilacz (on ma jeszcze 9500 i pare innych rzeczy;)) c) a i b ;-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 do 218 ,ale zalezy od egzemplarza, maxymalnie cos kolo tego bez moda, z chipsetami jak z prockami sa lepshe do krecenia i gorsze :? ,moj robi max 192 stabilnie, w sporej czesci recenzji na necie tesh kolo tego (183-210) ehh,pasowalby mod nieinwazyjny (czyli zeby mozna bylo na gwarancje zaniesc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 To ja mam jakiś fartowny egzemplarz :D:D, bo miałem stabilnie 225 :D:D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ja mowie o sync z pamieciami :wink: ,jelsi masz stabilne 225 w syncu z pamieciami to pocaluj ziemie niczym papiez bo znalazles ziemie obiecana :D .Co do asyncu to jak dam pamiatki na 66% to tesh mi 225 dziala, ale to jest chyba G warte,bo mostek polnocny robi duzo mniej roboty i dlatego moze byc stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 "]Ja mowie o sync z pamieciami :wink: ,jelsi masz stabilne 225 w syncu z pamieciami to pocaluj ziemie niczym papiez bo znalazles ziemie obiecana :D .Co do asyncu to jak dam pamiatki na 66% to tesh mi 225 dziala, ale to jest chyba G warte,bo mostek polnocny robi duzo mniej roboty i dlatego moze byc stabilny.Musze poczekac na nowe pamiątki żeby sie przekonać :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 wiec tak: zasilacz mam enlight 300W (dałem z obudowa za niego 350 zeta) wiec raczej jest dobry wczoraj jak spuscilem proca to przeszedl nareszcie 3dmarka niemniej zastanawia mnei dlaczego ten epox zepsul mi cd'ka mojego kohcnego teaca 40 o nagrywaniu nawet nie wspomne bo sie ciagle komp wiesza przy probie np zmazania plytki, ale przynajmniej nagrywarka dziala jako normalny cdrom i to nawet dobrze kolejna sprawa: jako ze pod coolerem na mostku polnocnym byla jakas guma do zucia wiec ja zdhjolem i przesmarowalem jakims srebrem, niby cooler nieco cieplejszy ale niewiele, wiec jeszce sprobuje zalozyc cos innego, zupelnie kolejna psrawa to to ze zalozylem chlodzenie mostka poludniowego, okazuje sie ze sie mocno grzeje zalozmy ze zasilacz jest za slaby, wiec powiedzcie mi dlaczego cd-ka mam zwalonego jutro wezme go do sklepu i sprawdze, i zdam wam relacje, ale jest to bardzooooo podejrzane jescze sprobuje innym programem niz nero ale jak tak dalej bedzie to wyrzuce ta plyte przez okno nei ma to jak MSI tydzien sie nia bawilem zeby bylo wszystko oki, ale wreszcie bylo i chodzilo hiper stabilnie a tak jak to gowno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 no fajny jest ten program podaje szybkosc PCI i dzielnik zaraz ustawie magistrale 200 MHz i zobacze co on mi poda za momencik bede :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 wiec tak jak uistawilem na 166 magistrale to mialem dzielnik pci 1/5 i taktowanie oczywiscie 33 jak mam teraz 200 to mam dzielnik 1/6 i taktowanie tez 33 czyli ja juz nie wiem czemu sie mi zwalil cdrom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 wiec tak jak uistawilem na 166 magistrale to mialem dzielnik pci 1/5 i taktowanie oczywiscie 33 jak mam teraz 200 to mam dzielnik 1/6 i taktowanie tez 33 czyli ja juz nie wiem czemu sie mi zwalil cdrom Ja stawiam na to: masz dośc mocno kręcony proc, do tego magistrala 200 (większy pobór mocy), prądożerna grafa, 2 dyski i nagrywarka i cd + 12wiatraków = możliwe niewyrabianie zasilacza albo zwykły zbieg okoliczności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 co jest cholera nei wiem czemu widze ze ktos cos napisal ale ciagle strona laduje sie mi na modemie w przeciagu pol sekundy i widze tylko jedna z trzech moich wypowiedzi prosze tomasir wejdz na czata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 jak juz mowilem mam tego enlighta kurde sprobuje wsadzic jakiegos radka powiedzmy 9100 zobacze co i jak bedzie a teraz cd'ka nie mam wogule podlaczonwego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ja dalej mysle ze cos tu jest niestabilne, 200mhz fsb to trzeba miec dobre kostki i troche szczescia, odpal sobie program do monitorowania napiec ale ten od epoxa, sprawdz czy wszystko ok, potem odpal prime95 (ale zeby inne programy w tle niebyly zasobozerne bo wtedy prime nie daje z siebie "wszystkiego") i sprawdz czy ci napiecia za bardzo nie skacza/nie sa zaniskie, jesli sa ok zostaw prime`a na powiedzmy 2h wlaczonego, w miedzyczasie mozesz sobie lazic po www itp. ale prime ma zzerac wiekshosc mocy wic klienty seti@ i podobne w tle odpadaja.Zapodaj czy jest stabilnie.A co do tego proga to ja bym mu zabardzo niewierzyl bo po pierwsze nForce zadnych dzielnikow nieposiada, a po drugie u mnie wyrzucil ze mam Ram EDO 60 badz 70ns :P ,co jest jak na moj gust wynikiem gorszym od sandry :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 kurde doszedlem do jednej wiazacej teorii ta neistabilnosc jest chyba wywolalna przez pamieci b tak: ustawilem 166x9 i full stabilne w 3dmarku (colin sie nei odpalal) dalem 133x11 colin nadal nie idzie 3dmark oki dalem 200x7,5 i 3dmark wywala sie na smoku, colina nawet nie probowalem dalem 166x9 ale pamieci dalem na 120% fsb czyli na 200 i co sie okazalo lipa 3dmark sie wywala, teraz tylko kwestia na jakiej czestotliwosci pracuje wtedy mostek na 166 i tylko pamieci pracuja szybciej, czy mostek pracuje na 200 i zaniza czestotliwosc procesorowi szczerze mowiac wolalbym ta pierwsza mozliwosc bo wiem ze pamieci nie chodza jak powinny bo temperature mam na nb okolo 25 stopni zalozylem na nim cooler od jakiegos celerona 466, i dosc dorbze posmarowalem pasta ale jak sie okazalo mostek nie jest rowny, bo pasta w jedny,m miejscu jest grubo a w drugim prawie nie ma, tak jakby srodek byl niecvo nizej ale mneijsza z tym jest i tak nieco cieply jutro sobie wymienie pamieci i zobacze co i jak czekam tylko na pamieci samsunga ale nie wiem kiedy beda a jescze co do tego meczenia kompa zapuscilem program cpustress i zapuscilem ten program od epoxa ui cos sie okzalao napiecia jak najbardizej w porzadku, a komp jak stal tak stoi niemnei ten cdrom bardzo mnie dziwi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 no i wreszcie doszedlem co jest nie tak wypierdzielam tego epoxa przez okno powaga okazuje sie ze mostek poludniowy jest walniety bo jak dam cdromy w dma to sie komp wiesza jak cos chce odczytac nie mowie nawet o nagrywaniuy jak w pio to niby nadal sie cdrom restartuje co chwile ale przynajmniej komp sie nie wiesza moze by tak abita jak myslicie ????/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 dziwne u mnie nagrywara chodzi na udma cd rom w biosie niby udma ale w windzie nie chce zaskoczyc w koncu to LG :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...