IGI Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Wiem ze tak to tylko w erze, ale szukam czegos taniego i cichego i najlepiej z duzym przeplywem :) Czy jest wogole cos takiego na rynku ? Chodzi mi szczegolnie o prace lozysk. W tym momencie mam w obudowie 2x 92x92 i mimo iz sa skrecone na bardzo male obroty to lozyska im terkocza :). Moj komp w dzien komputer jest praktycznie nieslyszalny - w chieftecu spowolnilem wentyla, fryzjer ledwo sie kreci dzieki temu ze obnizylem takty proca na 2520 przy 1.3 v (w idlu 32 stopnie, stress max 40) najglosniejszym elementem jest teraz galaxy z zalmanem, ale ten dzwiek jest na tyle specyficzny ze przy zamknietej obudowie go praktycznie nie slychac, w odroznieniu do terkoczących lożysk ... No a w nocy wiadomo ze go slychac ;) Wiec wracajac do tematu - jest cos w cenie do powiedzmy 20 zl za wentyla cichego, i z duzym przeplywem ? Jak z glosnoscia arcticow ? Czy po spowolnieniu sa ciche ? Widzialem tez w sklepie jakas tandete manhattan na lozyskach slizgowych - moze sie nada ? :P Chodzi mi o opinie tych ktorzy takie wentyle mieli i naprawde cenia sobie cisze :). Ci co mowia ze chieftec jest cichy niech sobie odpuszcza od razu :P Edytowane 3 Października 2006 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 do 20 zł to chyba tylko arctic AF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Chodzi mi o opinie tych ktorzy takie wentyle mieli i naprawde cenia sobie cisze :). Ci co mowia ze chieftec jest cichy niech sobie odpuszcza od razu :P ja mam ale są głośne i nawet nie szukaj cichego wentyla w tej cenie bo takiego nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Arctic Cooling Fan 12 - bez dwóch zdań. W tej cenie lepszych wentylatorów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Arctic Cooling Fan 12 - bez dwóch zdań. W tej cenie lepszych wentylatorów nie ma.W tej cenie nie ma innych praktycznie... :lol: Tzn. są jeszcze xilence, ostatnio pare osob poleca, ja osobiście bym chyba tego xilence zaryzykował, stoii 16zl około ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Miałem Xilence w ręku i sprawdzałem jak wieje - chciałem nieopacznie wziąć je zamiast Coolinków, bo tańsze i mocniej wieją (wedle tego, co na pudełku). No i jak na dłoni byłem w stanie wyczuć, że wieje dwa razy słabiej od Coolinka i AC Fana to przestałem się w ogóle tą marką interesować. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) pare osob z tego forum i kilka recenzji na necie nawrocilo mnie na sluszna droge ;) Beda 2x fander 120 fx Edytowane 8 Października 2006 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) W sumie byłem już zdecydowany na AC ale zauważyłem jeszcze jednego: To teraz a.) http://allegro.pl/item137620028_best_coole...3pin_ball_.html b.) http://allegro.pl/item138384399_arctic_coo...wosc_gw_fv.html A czy B :?: Fander są dlamnie za drogie. :P Edytowane 4 Listopada 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 W sumie byłem już zdecydowany na AC ale zauważyłem jeszcze jednego: To teraz a.) http://allegro.pl/item137620028_best_coole...3pin_ball_.html b.) http://allegro.pl/item138384399_arctic_coo...wosc_gw_fv.html A czy B :?: Fander są dlamnie za drogie. :P o pierwszych wogole nie słyszłem brał bym drugie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Tylko jedno mnie nutruje ten AC ma 1500 rmp i tylko 56,3 CFM a BC niewiele wiecej rmp - 1700 a 101 CFM pozatym wg specyfikacji AC ma 24,5 dB a BC mimo większych rmp tylko 23 dB... hmm coś mi tu nie pasi... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Tylko jedno mnie nutruje ten AC ma 1500 rmp i tylko 56,3 CFM a BC niewiele wiecej rmp - 1700 a 101 CFM pozatym wg specyfikacji AC ma 24,5 dB a BC mimo większych rmp tylko 23 dB... hmm coś mi tu nie pasi... <_<specyfikacji 2 różnych producentów nie ma co porównywać nie wiem czy doczytałeś sie tego że wentylator może pracować +/- 10% ponad norme lub odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 AC @ 12V jest głośny a ten drugi siłą rzeczy będzie piekielnie głośny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) AC mimo puszczenia na 5V są głośne. To badziewie i tyle (oczywiście chodzi o model 12025) Edytowane 5 Listopada 2006 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 AC mimo puszczenia na 5V są głośne. To badziewie i tyle (oczywiście chodzi o model 12025)na 5v sa porównywalne do fandera na 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 a ten model ac 12 fan, lepszy od 12025 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 a ten model ac 12 fan, lepszy od 12025 ??mam wersje 92mm AC9 i w porównaniu do 12025 jest DUŻO lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Podepne sie pod temat, 120mm z gornej polki jak najcichsza, cena nie gra roli ? polecicie cos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Cena nie gra roli? :) No to nowy niebieski Coolink (drogi, cichy i trwały): http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1792 Albo starszy zielony Coolink z regulatorem obrotów (nieco tańszy, też cichy i trwały i z kontrolerem): http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1129 A jeśli chcesz jeszcze przy tym szpanować (co też niektórzy lubią) to ekstraklasa Zaward: http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1567 Pozdrawiam :) P.S. AC Fany (z seri 8/9/12) to bardzo ciche wentylatory, spokojnie konkurujące z tymi z wyższych pułek. Tych standardowych 12025 itp. nie sprawdzałem. Edytowane 6 Listopada 2006 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Odświeżę temat bo komuś może się to przydać. Tani i cichy wentylator to Ever Green Fan - 26 zł, 900 obr/min. Naprawdę bardzo przyjemny. Nieco głośniejszy od Fandera na 900 RPM, ale po zwolnieniu obu do 600 są porównywalne. Dostępny w Realitynet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 a nie lepiej termaltake kupić . ja mam tube starforce 92 i zasuwa lepiej niz akasa 120 chyba amber ( white) tylko ze akasa niesamowicie chłodzi hdd ponieważ ma duża powieszchnie :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 a nie lepiej termaltake kupić . ja mam tube starforce 92 i zasuwa lepiej niz akasa 120 chyba amber ( white) tylko ze akasa niesamowicie chłodzi hdd ponieważ ma duża powieszchnie :D.Starforce jest dość "gruby", co nie wszystkim pasuje. Poza tym nie ma go już nigdzie poza Allegro.... a jak wybierać już coś pod kątem wydajności to lepiej TT UFO, bo te jest wydajniejsze od Starforce'a, a przy tym nieco cieńsze. Tylko te walące po oczach diodki ehh... Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 @ labovsky mi chodziło ze tt jest tanie . POdawałem model jako przykład ps. starforce jest na cpu tylko ale polak potrafi:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 moge jeszcze dodac slowko o wentylatorach ADDA (te montowane w budach lian-li). na 12V maja okolo 1000rpm i sa ciche. problem w tym, ze raczej ciezko je dostac bez obudowy w komplecie :D jakby ktos byl zainteresowany to mam takie 2 na handel.. i jeszcze 1 akase amber ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ja mam ambera nawet nie mam miesiąca i już piszczy na rozruchu. A te adda skąd jesteś książe i po ile za sztuke gonisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 To i ja sie dopiszę - może komus się przyda info. Miałem Arctica 120mm (tego normalnego i tego na tej ramce tylko) -ten "normalny" faktycznie na 5V jest ciut za głośny - słychać łożysko -ten Fan12 jest spoko - jeden z lepszych w swoim przedziale cenowym - mam taki na chłodnicy podłączony na 7V i lekko cos tam słychać- na 5V nadal fajnie dmucha i już go nie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 te addy faktycznie dosc ciche sa , na 5v ledwo wieja ale nieslyszalne , na 7v dalej nieslyszalne , na 12 v juz je slychac ale tez jakotako wieja . ja np kupilem je za 11zl sztuka nowki nie smigane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...