Skocz do zawartości
Dopalacz

maly problem

Rekomendowane odpowiedzi

witram was :)

mam maly problem ze sprzetem niewiem co kupic ?

mam do wyboru

1) karte graficzna

a) ati radeon 7000 64mb ddr dh dvi/tv box za 213,-

B) geforca2 mx 400 64mb dream tv 2l.gwar. za 178,-

2) hdd

a) 40 GB samsung u100 sp4002h 7200 3lata gwarancji za 385,-

B) 60 GB samsung u100 sv0602h 3 lata gwarancji 414,-

?????????????????

i co mam wybrac ??????

jak chodzi ten radek 7000 ? nieweim bo niemialem z nim doczynienia

z gory thx za info

pozdrowka Dopalacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noooooo ja tez popieram seagate'a tylko mam nadzieje ze juz usunieta ten blad z plomba.....

podczas wyjmowania dysku strasznie mi sie porysowala......

i te 3 lata gwarancji teraz moge sobie w dooooope wsadzic.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox ze radek.... a dysk to inny niż samsung... :)

A czemu nie samsung?? Przemyśl a pozniej pisz. Okazuje się ze te nowe nie są takie awaryjne jak stare, a poza tym mają 3 lata gwarancji....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bende kolejną osobą która odradzi Ci Samsunga. Podstawowy powodem jest moja niepewność do produktów tej firmy. Nie wątpie że sa ludzie którzy są z dysków Samsunga zadowoleni, ale znam też kilku którzy bardzo często odwiedzają z nimi serwis. Każda firma ma trochę produktów lepiej wykonanych i kilka gorzej, nawet jeżeli chodzi o ten sam model. U Samsunga częściej zdarzają się te trefne. Masz do wyboru: albo kupić coś pewnego (Seagate), lub kupować w ciemno (może się trafi sprawny modem, a może awaryjny) czyli Samsung.

Co do karty graficznej, to zależy do czego byś ja wykorzystywał. Ponieważ lubie gdy jest konkurencja na rynku ( a jak popatrze na konfiguracje zestawów komputerowych w sklepach i w każdym, no prawie każdym widze napis Geforce) to polecam radeon 7000. Oprócz tego jest dość wydajny jak na tą cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak popatrze na konfiguracje  zestawów komputerowych w sklepach i w każdym, no prawie każdym widze napis Geforce

sorry, ale w większości te zestawy są <span style="color:red;">[ciach!]</span>* warte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łykaj Radka, a twardziela to bym innego wziął. Jeśli ci chodzi o opjemność to zastanów się nad wolnoobrotowymi Segate-ami 5.400 ale za to 80GB, ja sobie takiego kupiłem za 450zł, są cichsze, mniej się grzeją no i są mniej awaryjne niż szybsi bracia BaracudY :D Nad twardzielem bym się zastanawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak popatrze na konfiguracje  zestawów komputerowych w sklepach i w każdym, no prawie każdym widze napis Geforce

sorry, ale w większości te zestawy są [ciach!] warte

To jasne że lepiej skladac kompa samemu niż kupowac zestaw nie koniecznie dostosowany do naszych potrzeb. Zwykle jak kupujesz zestaw to patrzysz na cene, bo zwykle zestawy kupuja ludzie którzy sie na kompach nie znaja.Chodziło mi o ukazanie dominacj nvidi na rynku chipów graficznych {no już teraz nie tylko - nforce :) } nie całkowitej ale znacznej. (choć ostatnimi czsy ATI zaczyna zdobywać coraz więcej zwolenników i może się to w końcu zmieni i ceny spadną jeszcze bardziej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox ze radek.... a dysk to inny niż samsung... :)

A czemu nie samsung?? Przemyśl a pozniej pisz. Okazuje się ze te nowe nie są takie awaryjne jak stare, a poza tym mają 3 lata gwarancji....

To jest przemyślane jak by co... miałem okazje testowac samsunga, i mimo 3 LETNIEJ gwarancji zostałem przy seagate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z tym radeonem 7000 jak to wyglada jezeli chodzi o wydajnosc ??

bo ja niemam zielonego pojecia ....

moze ma ktos cos takiego ????

Na tej stronie możesz zobaczyć testy Radeona 7000: http://www.tomshardware.pl/graphic/2002121...acharts-02.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam SAMSUNGA od 3 lat i jeszcze nie mialem zadnej awarii ;)

Jedyne co mi bardzo przeskadza to jego szybkośc (4400rpm.) i głośność (chrupie niemiłosiernie) :D

A co do grafiki to zeby sie wyrózniać od innych radziłbym ci tego GF 2 :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...