Nerevar Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Hmm mam pytanie do nowych sterów i opcji TV : Odnośnie sterów: 1) Jak ustawić stałe odświerzanie -.^ ? 2) Gdzie jest zakładka "Frames to Render Ahead" Odnośnie opcji TV : 1) Jak ustawić więcej rozdzielczości dla tv :/ nigdzie nie moge PAL'a wlaczyc (720/576) 2)Gdzie jest opcja rozciagania ekranu (to sie chyba overscan zwie) to tyle stery mam 162.18, a i jeszcze jakie są best stery dla XP :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
URSUS Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam - mam drobny problem. Spadła mi nagle wydajność w mojej 8800gts 640mb (byc może jest to wina całego systemu) ale początkowo w smarku 06 miałem 8986pkt a teraz spadło do 7125pkt. Proc nie kręcony. Próbowałem przeinstalować stery, wyczyścić system Registry Mechanic i nic. Na nowych sterach beta od NV też bida. Co z tym robić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Ustawienia standardowe w sterach? Nie instalowałeś w między czasie jakichś innych sterów, np do płyty głównej? Wygląda to na śmietnik w systemie. Sprawdź również, czy PCIE pracuje x16. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
URSUS Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dobra - problem rozwiązany - w tle pracował sobie Comodo Firewall. Wydawało mi się że ma znikomy wpływ na poczynania grafiki - ale jak się okazuje pewnie żżera troche zasobów bo po wyłączeniu wydajność skoczyła na 9176 3dm06, czyli o jakieś 2 tys punktów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 tiaa tylko ze wszedzie sa maks/srednie fps, a problem z E21X0 polega na tym, ze sa straszne zaciachy w grach/miejscach gdzie jest sporo obiektow... Poza tym polecam przejrzec kilka innych recenzji, a nie jedna na PCL. Pentiumy Dual Core to bardzo dobre budzetowe procki, ale w wielu testach bylo widac roznice w grach okolo 10%. Dzis koncze prace w tym momencie, ale pojutrze moge powrzucac linki :) Tiaaa... A świstak siedzi, bo sreberka były nielegalne.... Jakoś nie uświadczyłem żadnych zaciachów w wyświetlaniu grafiki w grach/miejscach. Czy był to Oblivion, Gothic ]I[ czy S.T.A.L.K.E.R. nie mówiąc o NFS Carbon. W markach również nie widać dziwnych zachowań fps. @Heathen: Masz jakieś zaciachy na swojej konfiguracji w grach, gdzie winą obarczony jest proc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 acrobat13 - wyniki ladne, ale niepewne... Sprawdz smarka, bo moze sie okazac ze mimo iz nie ma artow, to bedziesz mial niskie wyniki - wynik za duzego oc. Sprawdzone empirycznie na swoim GTX :) Jestem własnie po formacie. Wczesniej na starym systemie wynik chyba caly czas sie zwiekszal (byl marny bo zasyfiony os + cpu @ 2,4ghz). Zaraz biore sie za testowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Pytanko mam o temp 8800GTX, w idle teraz mam 74C :blink: przy zamknietej budzie, procesor 54C, jak zdejme bude to o 10C spadają tempy jak nie lepiej, cos mam slaby przewiew w tym chieftec'u :mur: z tyłu 2x80mm wyciągające i z boku 1x80 wdmuciach!ący+filtr, z przodu brak, co radzicie jak to cholerstwo schłodzić Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wela Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Pytanko mam o temp 8800GTX, w idle teraz mam 74C :blink: przy zamknietej budzie, procesor 54C, jak zdejme bude to o 10C spadają tempy jak nie lepiej, cos mam slaby przewiew w tym chieftec'u :mur: z tyłu 2x80mm wyciągające i z boku 1x80 wdmuciach!ący+filtr, z przodu brak, co radzicie jak to cholerstwo schłodzić Wentylatory z boku umieść z przodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) odłączylem ten boczny i podpiolem z przodu jednego papsta 80mm jest lepiej :) teraz temp na grafice spadla do 72C na procu 51C, nadal duzo bo zapewne jeden Papst 80-ka sie nie wyrabia :) do tego mam zalozony filtr przeciwkurzowy na przodzie Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 pewnie ten boczny przeszkadzal w chlodzeniu GTX'a ;) Jak chcesz miec 100% ciszy i spoooro nizsze temperatury kupuj HR03+ :) Jeszcze nigdy zadne chlodzenie alternatywne do grafy, nie zrobilo na mnie tak duzego wrazenia jak HR03+... Mialem rozne Silencery, Pentagramy i Accelero, ale to zrobil Thermalright dla G80 jest niesamowite po prostu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja dałem 75% mocy wentyla na karcie i obniżyłem taktowanie w 2D do 504 MHz - teraz mam 55 st C w idle.W stresie na 75% mam max 73 st C - przy standardowych taktach 575/1800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) jest juz lepiej, wyłączylem kompa i ostudził sie, teraz smiga juz 30min i temperatura 66C na grafice przy ogladaniu satki :) wiec prawie Idle, dokupie jeszcze jednego Papsta 8412N/2GLE na przód budki i mam nadzieje ze jeszcze spadnie tak do 60-62C w idle i bede happy Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ja u siebie mam w idle 48-50C , wentyl 120mm, chlodzenie thermalrighta. na wentylu 92mm bylo 56-57C. wczesniej grafa krecila sie na 660 stabilnie, teraz powyzej 630 nastepuje zwis, czym to moze byc spowodowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ja u siebie mam w idle 48-50C , wentyl 120mm, chlodzenie thermalrighta. na wentylu 92mm bylo 56-57C. wczesniej grafa krecila sie na 660 stabilnie, teraz powyzej 630 nastepuje zwis, czym to moze byc spowodowane? sterami ......... zainstaluj poprzednie stery ........ dlatego jadę na 621 bo tyle idzie na wszystkich sterach i we wszystkie gierki i testy , przy 648 też chodzi ale juz nie pamiętam , na jednych sterach się sypala troszeczke , dlatego wole bezpieczne takty uzywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ja u siebie mam w idle 48-50C , wentyl 120mm, chlodzenie thermalrighta. na wentylu 92mm bylo 56-57C.Jakie masz obroty wentyla na karcie? U mnie są 2x120 na przedzie i 120 na tyle i nie mogę zbić niżej 55 st C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Obroty obrotami, zalezy jeszcze jaka buda i jaki porzadek w niej panuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Budę masz w moim podpisie :) Porządek jest i kable poukładane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jakie masz obroty wentyla na karcie? U mnie są 2x120 na przedzie i 120 na tyle i nie mogę zbić niżej 55 st C. ja mam tak na karcie noiseblocker 120mm 1200obr. z przodu budy 1000obr, z tylu budy 800obr. z gory obudowy 800obr, i z boku obudowy 3x800obr. komputer praktycznie nieslyszalny:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) A no tak nie zauważyłem jaką masz budę :) To wszystko wyjasnia ,do tego dobra wentylacja i wszystko wiadomo. BTW - ja zdjąłem z góry wentyl bo nic w sumie nie dawał i różnicy w temperaturach nie ma. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 wsumie u mnie tez nic on chyba nie daje, ale zostawilem juz go sobie, wloze sobie z przodu jeszcze jeden wiatrak jakis, tylko niewiem jak go przyczepic, niby sie da ale jeszcze neiwiem jak. z boku dalem te wentylatory to jak bedzie lepiej jak one beda dmuchac czy jak beda wyciagac powietrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ja mam tak na karcie noiseblocker 120mm 1200obr. (...) komputer praktycznie nieslyszalny:-) Hmmm klocilbym sie :P Fandera 120 mm slysze dobrze przy 1000 rpm, przy 1200 rpm zaden wentylator nie bedzie nieslyszalny :P Zeby nie bylo ot, w idle z obnizonymi taktami rdzenia na 260 mhz nawet 70 C, wiatraczek puszczony na 45%, z przodu dwa nexusy 92 ponizej 900 rpm, z tylu Fander 120 na jakies 680. Goraca sztuka ale kreci sie ladnie :P Przydalby sie jej HR-03 to by sobie co dzien biegala na 680/2160, ale z fabrycznym jej nie chce przemeczac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Już po zmianie grafy i pierwszych testach. Pierwsze różnice jakie można zauważyć: EVGA 320 ACS3 -> faktycznie ma niższe temperatury (niewiele). Jednak to chłodzenie cośtam daje. Róznice w temp. najbardziej widoczne w idle ok 2-3 stopni na korzyść ACS3, w load (pare pętelek smarka, godzinka dirta) już mniej sie różnią.Zauważyłem że EVGA wolniej "schodzi" z temperaturami niż Leadtek i wolniej osiąga najwyższą temperature - hmmm... Może faktycznie dołożyli tam więcej miedzi (takie zachowanie o tym by świadczyło). Jeśli chodzi o wydajność - w smarkach podobnie, w grach dalej sprawdzam. Na pewno zmieniła się stabilność FPSów. Leadtek żadziej spada na poziom 20-30kl/sec (Driver ParallerLines) raczej trzyma się ok 50-60. EVGA - dziwne śmigała zazwyczaj koło 60-70 ale skoki były częstsze i wyraźniejsze. Może to wina windy bo już dość zasyfiona. P.S. W odpowiednim dziale link do EVGA Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Kobrowisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) pewnie ten boczny przeszkadzal w chlodzeniu GTX'a ;) Jak chcesz miec 100% ciszy i spoooro nizsze temperatury kupuj HR03+ :) Jeszcze nigdy zadne chlodzenie alternatywne do grafy, nie zrobilo na mnie tak duzego wrazenia jak HR03+... Mialem rozne Silencery, Pentagramy i Accelero, ale to zrobil Thermalright dla G80 jest niesamowite po prostu :) wrzuć fotki jakieś, zobaczymy jak to u ciebie wygląda.. btw. Thermalright zawsze wymiata ;) pozdr. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez macek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam pytanko dotyczące Asusowego SmartDoctora do GTS-a. Czy u was też pokazuje jedynie suwaczki do zmiany zegara (nie pokazując temp. ani obrotów wentylatora, nie da się wejść w żadne ustawienia)? Edit: Na Viście Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 eee nie ;/ u mnie pokazuje temperaturę i prędkość wiatraczka :) o tyle, że błędnie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 u mnie na HR03+ bardzo ladnie sprawuje sie taki wentyl: http://www.cooling.pl/scythe-kamakaze-120m...odukt,1626.html tym bardziej, ze ma ladnie wyprowadzony regulator na sledziu :) W idle 48-52 stres przy odkreceniu wentyla na max nie dochodzi do 70stopni :) Na codzien ustawione mam 621/2000... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zapytam się tutaj, bo może ktoś z was miał taki problem z odpalenie Dirta na 8800GTX, przy odpalaniu wyskakuje mi taki komunikat: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Skołuj innego cracka :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 tiaa tylko ze wszedzie sa maks/srednie fps, a problem z E21X0 polega na tym, ze sa straszne zaciachy w grach/miejscach gdzie jest sporo obiektow... Poza tym polecam przejrzec kilka innych recenzji, a nie jedna na PCL. Pentiumy Dual Core to bardzo dobre budzetowe procki, ale w wielu testach bylo widac roznice w grach okolo 10%. Dzis koncze prace w tym momencie, ale pojutrze moge powrzucac linki :)Czekam na linki Bo z tych co ja czytalem jasno wynika ze roznica miedzy c2d (zastanawialem sie czy brac to co mam czy 4300) jest znikoma w grach i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Czekam na linki Bo z tych co ja czytalem jasno wynika ze roznica miedzy c2d (zastanawialem sie czy brac to co mam czy 4300) jest znikoma w grach i tyle. Różnica od 0 do 10% to jest fakt, ale te "straszne zaciachy w grach/miejscach gdzie jest sporo obiektow..." to nie wiem, skąd takie info. Mam pytanie do posiadaczy wszystkich G8X. Kilka miesięcy temu była mowa o fatalnej wydajności g80 w starym cod 1 i cod:uo. Poprawiono to już w końcu w sterownikach, czy dalej kiszka? Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...