gawadam Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Jescze niedawno byłem przkonany co do zakupu 8800gts w styczniu al;e po przeczytaniu tego tematu mam coraz większe wątpliwości... chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie poczekanie na jakies testy w Crysis bo przeciez kartę tą kupiej głównie dlatego aby obsługiwała dx10... pozatym do stycznie za 1800zł myślęże będzie można nawet gtx kupić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moulder Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Wiecie moze czy jest mozliwosc wylaczenia tego kretynskiego nowego interfejsu w sterownikach i wlaczenia klasycznego? Aha i jeszcze jedno, nie wiecie czy mozna gdzies juz sciagnac techdema Adrianne, Frog itd.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Wiecie moze czy jest mozliwosc wylaczenia tego kretynskiego nowego interfejsu w sterownikach i wlaczenia klasycznego? Aha i jeszcze jedno, nie wiecie czy mozna gdzies juz sciagnac techdema Adrianne, Frog itd.?masz na mysli stery 97.02? no nie ma. ale mozna wlaczyc wyswietlanie w rozwijanej liscie i zdecydowanie poprawia to poruszanie sie po nim. co do dem - trzeba poczekac, tak z mies-dwa poprawka - jednak niby mozna wlaczyc stary Windows Registry Editor Version 5.00 ; NVIDIA Windows 2000/XP Display Coolbits file ; Copyright © NVIDIA Corporation. All rights reserved. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies] "SedonaDisable"=dword:00000002 Edytowane 16 Listopada 2006 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Chyba lekko przesadzasz ze 2,7 x2 jest za slaby dal 8800 :| C2D jest po prostu mocniejszy ale to nie znaczy ze x2 nie wyrobi przy GTS czy nawet GTX. X2 2,8GHz to za mało zdecydowanie dla GTX'a, takim optymalnym minimum jest Core 2 Duo @ 3GHz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 hehe zalman na taką grzałę już nic cichego nie wymyśli :P vf900 na 5v jest głośny a na 12v istna suszara ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 X2 2,8GHz to za mało zdecydowanie dla GTX'a, takim optymalnym minimum jest Core 2 Duo @ 3GHz :PBez watpienia, pytanie tylko czy czy taki X2 jak np. moj na 2.9-3.0Ghz bedzie na tyle ograniczal karty o wydajnosci pokroju 8800GTX, ze konieczna bedzie inwestycja w nowa platforme? Wydaje mi sie, ze jednak w grach roznica nie bedzie na tyle duza. (a raczej mam taka nadzieje ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Czyli jak np mam c2d 2.5Ghz to GTX nie rozwieni skrzydeł??... wcale mi sie to nie podoba :/ :/ ///////////////////// Apropo, skąd macieto info że trzeba takiego potwora aby GTX rozwinął skrzydła??? Edytowane 16 Listopada 2006 przez gawadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 oblookaj test na frazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 TG580-U15 nie styka dla C2D i 2xGTX. Skubaństwo prądożerne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość helmut Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Jescze niedawno byłem przkonany co do zakupu 8800gts w styczniu al;e po przeczytaniu tego tematu mam coraz większe wątpliwości... chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie poczekanie na jakies testy w Crysis bo przeciez kartę tą kupiej głównie dlatego aby obsługiwała dx10... pozatym do stycznie za 1800zł myślęże będzie można nawet gtx kupić ;)oo to widze nie dasz zarobic komputronikowi pamietaj ze kupienie teraz 8800gtx czy gts to jest trendy mozesz czuc sie lepszy i w ogole mozna sie dowartosciowac taka karta w koncu to cos nowego i cala masa gierek jak grand turismo 5 metal gear solid 4 gears of war :lol2: :lol2: bedzie smigala az milo mowiac troche bardziej serio bez zadnej gry na unreal engine 3.0 badz crysis to ja nie widze najmniejszego sensu kupowania bo na obecne badziewiaste produkcje to 7600gt wystarczy jezeli ktos kupuje karte pod nowe api przed marcem kwietniem 2007 ( czyli premiera konkurencyjnego rozwiazania ati) to znaczy ze 1 Nie moze sobie dac na wstrzymanie 2 Jest snobem i chce sie czuc lepszy posiadajac cos drozszego 3 Nie ma wlasnego zdania i latwo ulega indoktrynacji i reklamie 4. Jest nieracjonalny i rozrzutny Oczywiscie jezeli ktos zarabia 5 tys na miehe to niech sobie kupuje jesli ktos zasowa za 600zl to jest po prostu glupi :mur: :mur: X2 2,8GHz to za mało zdecydowanie dla GTX'a, takim optymalnym minimum jest Core 2 Duo @ 3GHz :Ptak jesli ktos gra w 3dmarki :mur: zreszta tobie chyba chodzi i dx9 i 3dmark2003 :) w nowym api dx10 a chyba po to sie to kupuje procesor jest wrecz pomijany i juz nie ma takiego znaczenia wiec radze poczytac i nie siac paniki Edytowane 16 Listopada 2006 przez helmut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Helmut masz jakieś kompleksy? bo na obecne badziewiaste produkcje to 7600gt wystarczy :lol: Zależy kto czego oczekuje i jakie ma wymagania. Niektórym "super chodzą" nowe gierki na fx5200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Gdzie taryfikatory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZHRANC Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Sorry, ale Ci co pisza ze 8800 jest bee, fee i wogole nie potrzebny - pisza totalne brednie! Na max. wyzylowanym 7900gt w F.E.A.R czy CoD2 w 1280x1024 4xAA 8xAF mam momentami 20 fps w Oblivionie po modyfikacji katalogu ini 15fps srednio :mur: Nie wspominam juz o ludziach grajacych w 1600x1200 i wiecej :lol: Takze prosze nie bredzic, bo wydajnosci nigdy za malo - ktos chce, kupuje a ten ktory nie chce/nie stac go w idiotyczny sposob nie komentuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) ok mam GTX w rekach .. test na default w 05 przy procku na 2750 memki na 250 ... procek ogranicza mocno ... ale pytanko .. czym to krecic .. Riva nie dziala ... a w sterach (97.02) nie ma wogole starego panelu Edytowane 16 Listopada 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) ok mam GTX w rekach .. test na default w 05 przy procku na 2750 memki na 250 ... procek ogranicza mocno ... ale pytanko .. czym to krecic .. Riva nie dziala ... a w sterach (97.02) nie ma wogole starego panelu pokombinuj coś z rejestrem HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak W prawym okienku klikamy prawy->nowy->wartość DWORD i wpisujemy „coolbits” lub 2392796[/snapback] no jak to czym srubokretem :mur: :mur: co za lol :mur: Edytowane 16 Listopada 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 ale pytanko .. czym to krecic .. Riva nie dziala ... a w sterach (97.02) nie ma wogole starego panelu zainstaluj ntune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 ok mam GTX w rekach .. test na default w 05 przy procku na 2750 memki na 250 ... procek ogranicza mocno ... jaki wynik na tych ustawieniach? jezeli to mozliwe to zrob jakies testy w grach, chetnie zobaczylbym porownanie AMD vs C2D w srodowisku bardziej wymagajacym dla karty graficznej niz stand. ustaw. 3DM05. Jakies 12x10 4xAA 16xAF np.w F.E.A.R. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) jaki wynik na tych ustawieniach? jezeli to mozliwe to zrob jakies testy w grach, chetnie zobaczylbym porownanie AMD vs C2D w srodowisku bardziej wymagajacym dla karty graficznej niz stand. ustaw. 3DM05. Jakies 12x10 4xAA 16xAF np.w F.E.A.R. pozdro "synu" .. bedzie test na PPC :P co do OC .. REGEDIT4; =======================; Coolbits 2; >> Installation File; =======================[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]"CoolBits"=dword:ffffffff[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\OpenGL][HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\OpenGL\Debug]"ShaderObjects"=dword:00000001[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global][HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies]"SedonaDisable"=dword:00000002 u mnie fika Edytowane 16 Listopada 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 po tescie na zagranicznych stronach i twojepc (mowa o fx 53 + 88gtx) wyniki sa bardzo slabe, a nawet zenujace ;/ zobaczymy jak to wypadnie na PPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 po tescie na zagranicznych stronach i twojepc (mowa o fx 53 + 88gtx) wyniki sa bardzo slabe, a nawet zenujace ;/ zobaczymy jak to wypadnie na PPC trzeba tez pokazac jak to chodzi na slabszym sprzecie ... i nie chodzi o same pkt w 3dmarkach .. bo gry w 1600x1200 fikaja znacznie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Hmm, jak kogoś staś to qpuje, mnie nie stać to nie qpuje, proste, a inni narzekają. Chociaż nie ukrywam, że sam bym chętnie taką przygarnął :D Ale z drugiej strony to GTXa jakby nie patrzeć mam, dodam sobie 1tys do nazwy i mam 8800GTX... LOL Proszę nie odbierać tego postu jako krytykę kogokolwiek, takie moje małe przemyślenia. POZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 trzeba tez pokazac jak to chodzi na slabszym sprzecie ... i nie chodzi o same pkt w 3dmarkach .. bo gry w 1600x1200 fikaja znacznie lepiej nie no sam jestem ciekawy jak to w grach sie sprawuje :P lecz najbardziej mnie ciekawi jaki optymalny procek bedzie potrzebny do 8300/8600 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 powiem tak .. mimo ze proc ogranicza karte (w sensie kosmicznych fps) to przyzwoicie trzyma poziom .. do tego testy z aax8 afx16 w Hl2 i Q4 nie robily zadnego wrazenia na karcie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 powiem tak .. mimo ze proc ogranicza karte (w sensie kosmicznych fps) to przyzwoicie trzyma poziom .. do tego testy z aax8 afx16 w Hl2 i Q4 nie robily zadnego wrazenia na karcie ;] Z tego co mówił mi focus w czasie niekrótkich konsultacji to proc ogranicza karte tylko w niektórych grach i w trzydemarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) jezeli ktos kupuje karte pod nowe api przed marcem kwietniem 2007 ( czyli premiera konkurencyjnego rozwiazania ati) to znaczy ze 1 Nie moze sobie dac na wstrzymanie 2 Jest snobem i chce sie czuc lepszy posiadajac cos drozszego 3 Nie ma wlasnego zdania i latwo ulega indoktrynacji i reklamie 4. Jest nieracjonalny i rozrzutny Ale gadasz bzdety..... niestety A może kupuje dlatego by: 1. Nie mieć 6 FPS w lesie w OBLIVIONIE w rozdziałce 1024x768 po modyfikacji ini na najlepszych detalach z uGridsToLoad=9/11 2. Grać z AA + HDR 3. Cieszyć się wysokim minimalnym FPS w wysokich rozdzielczościach 4. Jest maniakiem najlepszych ustawień graficznych każdej gry. 5. Rzeczywiście dużo gra i nie snobuje w 3DMArkach... P.S. Życzył bym sobie takiego 8800GTX na urodziny 16 XII :) Zobaczcie ten komentarz: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30990 zwala z nóg!!! Edytowane 17 Listopada 2006 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Darujcie sobie, Helmuta, #Mreko, Crysisa i inne wcielenia tego kolesia. Chlopak ma swoj swiat i sie go kurczowo trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 oo to widze nie dasz zarobic komputronikowi pamietaj ze kupienie teraz 8800gtx czy gts to jest trendy mozesz czuc sie lepszy i w ogole mozna sie dowartosciowac taka karta w koncu to cos nowego i cala masa gierek jak grand turismo 5 metal gear solid 4 gears of war :lol2: :lol2: bedzie smigala az milo mowiac troche bardziej serio bez zadnej gry na unreal engine 3.0 badz crysis to ja nie widze najmniejszego sensu kupowania bo na obecne badziewiaste produkcje to 7600gt wystarczy jezeli ktos kupuje karte pod nowe api przed marcem kwietniem 2007 ( czyli premiera konkurencyjnego rozwiazania ati) to znaczy ze 1 Nie moze sobie dac na wstrzymanie 2 Jest snobem i chce sie czuc lepszy posiadajac cos drozszego 3 Nie ma wlasnego zdania i latwo ulega indoktrynacji i reklamie 4. Jest nieracjonalny i rozrzutny Oczywiscie jezeli ktos zarabia 5 tys na miehe to niech sobie kupuje jesli ktos zasowa za 600zl to jest po prostu glupi :mur: :mur: tak jesli ktos gra w 3dmarki :mur: zreszta tobie chyba chodzi i dx9 i 3dmark2003 :) w nowym api dx10 a chyba po to sie to kupuje procesor jest wrecz pomijany i juz nie ma takiego znaczenia wiec radze poczytac i nie siac paniki readzę tobie pierwsze poczytać, poglądać i wtedy sie wypowiadać. Miałem już 3 GTX'a w kompie i wiem jak się spisują, śmigał tez jeden na A64 @ 2,8GHz i ta grafa wymaga mocnego CPU i tyle. Optimum wydaje się być Core 2 Duo @ 3GHz i piszę tu o grach a nie smarkach. Zresztą jakoś nie widzę sensu zakupu karty graficznej za 2,5k do proca za 300~500PLN :/ Pomijając już twoje wypowiedzi co do zakupu 8800 - widać, że masz problem czy tez kompleksy - sam akurat wymieniam 7900GTX na 8800GTX bo do najnowszych gierek w maksymalnych detalach z AA i AF sie już za bardzo nie nadaje ten pierwszy - jakbym miał czekać do kwietnia to wtedy właśnie raczej byłbym uległy na reklamę i obietnice - teraz kupuje i wiem co biorę. Na tej samej zasadzie mogę czekać do 2011 - bo co chwila będzie można czekać na coś nowszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2220-2 Zapraszam w wyżej wymieniony lynk. Teoria G80 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 ok mam GTX w rekach .. test na default w 05 przy procku na 2750 memki na 250 ... procek ogranicza mocno ... ale pytanko .. czym to krecic .. Riva nie dziala ... a w sterach (97.02) nie ma wogole starego panelu Riva Tuner dziala. Riva --> Power User --> RivaTuner 2.0 RC 16 \ System --> ForceVGADeviceID zmienic na 92. btw : 97k w 01 poszlo :blink: http://service.futuremark.com/compare?2k1=9090836 :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Riva Tuner dziala. Riva --> Power User --> RivaTuner 2.0 RC 16 \ System --> ForceVGADeviceID zmienic na 92. btw : 97k w 01 poszlo :blink: http://service.futuremark.com/compare?2k1=9090836 :blurp: Hmm i ciągle poniżej 1300FPS w naturze .. dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...