piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 No i nie zapomnij o mnie (Za 3 dni ten topic będzie wyglądał jak ten z Chillerem Titan - 50 pytań o cenę :> ) Masz racje, dlatego prosze Was, wysylajcie mi PW z zapytaniem, a nie piszcie tego na forum :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 ceny nie dostalem, odpowiedz bedznie niezebyt taktowna, ale cena jest przegieta maxymalnie nawet jak za 2 sztuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 ceny nie dostalem, odpowiedz bedznie niezebyt taktowna, ale cena jest przegieta maxymalnie nawet jak za 2 sztuki. Ohhho ...a jednak, dyskusje i komentarze o cenie na forum MUSZA BYC :lol: . Upraszanie nic nie pomaga :oops: . Skoro nie dostales ceny (bo jej jeszcze Tobie nie wyslalem) to po co sie wypowiadasz i na jakiej podstawie ? :lol: pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) i na jakiej podstawie ? :lol: w firmie mi placa za wiedze i wiem ile to kosztuje i kosztuje duzo... Edytowane 6 Października 2006 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 BTW, maly offtop. Dla polaków to dużo, dla ludzi zza granicy malutko. Glupi przyklad, za kontenerek tutaj wzialem 150zl, taki sam, a nawet mniejszy, w portugalii dostalem 320zł bez zająknięcia, wiec nie ma co porównywać. Offtop off Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Zgadza sie, cena jest piorunująca jak na polskie warunki, ale co zrobic, inny swiat, dla usa czy zachodu to jest normalana cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 To samo mozna powiedziec o cenie np. benzyny w PL ..jak na Polskie warunki jest to piorunujaca cena (w stosunku do zarobkow), a np. w Niemczech kosztuje podobnie, z tym wyjatkiem ze ludzie zarabiaja pewnie ok. 10x wiecej :lol: . A jednak w Polsce ludzie jeszcze jezdza samochodami :mur: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Zgadza sie, cena jest piorunująca jak na polskie warunki, ale co zrobic, inny swiat, dla usa czy zachodu to jest normalana cena.Ohoho, to chyba dobrze ze PM nie wyslalem z zapytaniem. Ale fakt, nasze warunki i zachodnie warunki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 To samo mozna powiedziec o cenie np. benzyny w PL ..jak na Polskie warunki jest to piorunujaca cena (w stosunku do zarobkow), a np. w Niemczech kosztuje podobnie, z tym wyjatkiem ze ludzie zarabiaja pewnie ok. 10x wiecej :lol: . A jednak w Polsce ludzie jeszcze jezdza samochodami :mur: . no ale samochodami jezdza bo musza, a kontenery tanie nie są, jak na polska kieszen to sa drogie (bez jaj, ale to przeciez to ponad polowa pensji przecietnego obywatela...). Ale jak na reszte swiata to cena jest calkiem ok, i tego sie trzymajmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (bez jaj, ale to przeciez to ponad polowa pensji przecietnego obywatela...)Piotres, poprosze o cenke na PW, bo ciekawi mnie ile to pensja przeciętnego obywatela ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 jak ktos chce to mam dwa tanie kontenerki na gpu :D (takie jak w tym topicu tylko ciut nizsze) cena to 1/3 ceny Piotrka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 jak ktos chce to mam dwa tanie kontenerki na gpu :D (takie jak w tym topicu tylko ciut nizsze) cena to 1/3 ceny Piotrka :P Mi piotres napisał 9zł z wysylka, wiec chce Twoje po 1.50zł/sztuka. Nawet na wysylke dam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Masz racje, dlatego prosze Was, wysylajcie mi PW z zapytaniem, a nie piszcie tego na forum :wink: . Piotres, poprosze o cenke na PW, bo ciekawi mnie ile to pensja przeciętnego obywatela ;) ale wy ludzie jesteście, Piotres pisze wyraźnie zeby nie pisać tego na forum a wy swoje ;) poza tym jeśli kogoś stać na sprzęt komputerowy o wartości 4-5k PLN, a moze nawet wiecej to czemu ma na chłodzeniu oszczędzać EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) a nie lepiej byłoby zrobić coś takiego? Więcej płynów się zmieści - mniej częste dolewki, lepiej się leje (otworek większy)... taka moja nieśmiała propozycja xP Edytowane 7 Października 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 a nie lepiej byłoby zrobić coś takiego? [imgh]http://images2.fotosik.pl/194/6ad29e8cc567eab6.jpg[/img] Więcej płynów się zmieści - mniej częste dolewki, lepiej się leje (otworek większy)... taka moja nieśmiała propozycja xP trudniej to wykonac niz kontener z polowy rury, no i wiecej materialu idzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 trudniej to wykonac niz kontener z polowy rury, no i wiecej materialu idzie...więcej? tam idzie 1 rura i 2 duże płaskowniki a tu 2 rury i niecały 1 płaskownik ;) trudniej? bo część płaskownika pod kątem idzie? FC potrafi polutować a czegoś takiego nie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 więcej? tam idzie 1 rura i 2 duże płaskowniki a tu 2 rury i niecały 1 płaskownik ;) trudniej? bo część płaskownika pod kątem idzie? FC potrafi polutować a czegoś takiego nie? ;) no fakt, mniej plakownika tu... ale i tak trudniej zrobic, żeby to jakoś wygladalo, ten plakownik pod katem nie musi isc moze byc tam 90stopni i mozna uzyc polowy zaslepki ktora użyta na dole rury, ale duzo latwiej zrobic normalny wyzszy, z tym zebymial taka pojemnosc jak ten musiałby być dużo wyższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) a nie lepiej byłoby zrobić coś takiego? Więcej płynów się zmieści - mniej częste dolewki, lepiej się leje (otworek większy)... taka moja nieśmiała propozycja xP Myslalem nad czyms takim juz wczesniej. Wg mnie pomysl nietrafiony, w SLI pomiedzy kartami jest 35 mm (lub nawet mniej), wiec nawet rury 42 mm beda za duze ...a o zmieszczeniu jakiejkolwiek izolacji juz nawet nie mysle :lol: . Edytowane 30 Stycznia 2007 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 ehh w planie mam do zrobienia 2 kontenery podobne jak ma micky, zobaczymy... moze w przyszlym m-c :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) No i stalo sie ...rev 2.0 :D Zmiany (w sumie to kosmetyczne :wink: ) : - podstawa 70 mm szerokosci (zamiast 60 mm) - lepsza polerka :lol: - izolacja rury z jednego kawalka Kontenery robione akurat dla "fanboya ATI" (okreslenie uzyte przez klienta :lol: ), takze izolacja ponownie ma 19 mm grubosci (pomiedzy kartami w CrossFire jest sporo miejsca :-P ). Rev 3.0 bedzie juz miala otwory pod GF 8x00 :-P , w sumie ta takze mogla miec, wymagalo by to tylko nieco moje pracy, lecz dla klienta i tak pewnie nie jest to wazne (jak juz pisalem - fanboy ATI) :wink: . pozdrawiam piotres Edytowane 22 Listopada 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Jak zawsze profesjonalka, lubie takie błyszczące kontenerki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 no ładnie, a na jakich kartach to będzie działać ? oczywiście jeśli to nie tajemnica :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 no ładnie, a na jakich kartach to będzie działać ? oczywiście jeśli to nie tajemnica :D szczelam ze to bedzie raczej x19x0xtx, ale raczej moge sie mylic, chlopak moze ma w szafie stare vooodoo2 w sli pusci i bedzie smigac jak chore :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 szczelam ze to bedzie raczej x19x0xtx, ale raczej moge sie mylic, chlopak moze ma w szafie stare vooodoo2 w sli pusci i bedzie smigac jak chore :lol: Wcale nie :razz: , na dwoch X1900GT-s . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Wcale nie :razz: , na dwoch X1900GT-s . wybacz, alkohol mnie wprowadzil w blad ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) Obiecana rev 3.0, tym razem w wersji "light" (cienszy plaskownik miedziany naspawany na "polowce" rury - zmniejsza to mase i cene calego kontenera :D ) : Zmiany w stosunku do rev. 2.0 : - podstawa 70 x 80 mm z nawierconymi otworami takze pod karty GF serii 8 Na tej fotce jeszcze przed polerka :wink: . Teraz tak sobie porownalem sam kontenery z pierwszego posta w tym temacie do tych ...i sam stwierdzilem ze ewoluowaly juz te moje koneterki niezle :wink: . pozdro piotres Edytowane 25 Grudnia 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 ;) Ale ... mocowanie do GF8 :? Dziurki sie rozwiercily zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 ;) Ale ... mocowanie do GF8 :? Dziurki sie rozwiercily zbytnio. Wydaje Ci sie ...to sa 2 otwory nawiercone po prostu tak blisko siebie, w jednym rogu tylko 2 dziurki sie "zlaly" :oops: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Czesc rev. 3.0 full :) : Izolacja 19mm grubosci :) . pozdrawiam piotres _______________ added : rev. 3.0 full + 8800GTX SLI + Suchy lod (akcja toczyla sie gdzies w Szwajcarii) :wink: : Edytowane 30 Stycznia 2007 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...