Jarogniew Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 @pietach: żeby przetestować i opisać, porównam go do tego co mam, zobaczymy jak wypadnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 z wielką niecierpliwością czekam na tą recenzję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) z wielką niecierpliwością czekam na tą recenzję :) heh, ja z wielką niecierpliwością czekam na bloczek... edit: bloczek ma zostać wysłany do mnie jutro, czyli w piątek będzie. Jak się uda to go podłączę w piątek, jak nie to dopiero w poniedziałek. Edytowane 25 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Mnie interesuje najbardziej ta różnica w cenie X2L GPU / XG1... 50% więcej za "starego", mimo 10-złotowej promocji :wink: X2L XG1 Spody bardzo zbliżone => wydajność zapewne również. Więc to chyba kwestia jedynie bardziej wybajerzonego wyglądu... IMHO 40zł więcej to "trochę" przesada <_< Edytowane 26 Października 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Yhs.. po to masz teraz tańsza wersje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Yhs.. po to masz teraz tańsza wersje..Trafna uwaga. Zastanawiam się po prostu, czy można teraz liczyć na dalsze obniżki XG1 :wink: (niższa cena nowych => niższa cena używanych, mówiąc wprost) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 mnie zastanawia wydajnosc, bo po "porazce" z cube 2 ultra le (za duza podstawa na bad axe) musze kupic nowy bloczek i w gre wchodzi wlasnie blok z x4pro i frost 3 duo od Samhaina,pominmy kwestie ceny. liczy sie tylko wydajnosc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Nie mogłeś zamówić nowego topu u miśka? Myślę, że dałoby się coś wykombinować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 To nie chodziło o top ale o podstawę, która jest większa niż standardowo(6x6 cm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Nie mogłeś zamówić nowego topu u miśka? Myślę, że dałoby się coś wykombinować :wink: czytanie ze zrozumieniem sie klania :P ' date='27 paź 2006, 07:11' post='2369091'] To nie chodziło o top ale o podstawę, która jest większa niż standardowo(6x6 cm). dokladnie o jakies 3-5mm nachodzila na kondensatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 czytanie ze zrozumieniem sie klania :P dokladnie o jakies 3-5mm nachodzila na kondensatory. zawsze kondy mozna przelutowac na plecy jak to zrobil Hipro5 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) Obiecane porównanie ze Stormem: Role grzałki pełnił x2 3800+ . WC – Laing DCC, CPU, GPU, NB, Mosfety, chłodnica COOLTEK DUAL + 2Fandery @12V Pasta CLP, Temperatura CPU spisana ze SpeedFan'a. Temperatura wody i otoczenia – cyfrowy termometr - dokładnosć (ponoć) 0,01*C. IDLE – 30minut pracy w systemie (Firefox, Foobar i pare innych). STRESS – 30minut obciążenia ORTHOS'em + Firefox, Foobar i pare innych. Bloczek w przeciwieństwie do Storma stawia małe opory :wink:, aż Borygo się pieni w rezie. Bloczek wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach. Osobiście bardzo mi się podoba:) Jak na low-end'owy bloczek za 89pln jest rewelacją, chętnie bym zobaczył jak wypadnie w porównaniu z jakąś popularną konstrukcją homemade... edit: ups... dopiero teraz zauważyłem, że źle podałem nazwę bloku na wykresach, powinno być X2L a nie XL2 :( Edytowane 28 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Masz za słabą pompkę by wykorzystać Storma... Przydałoby się porównanie z innymi bloczkami dostępnymi w PL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 @Xtreme addict - DDC to według ciebie słaba pompka? Nie widze żeby ktoś stosował mocniejsze (Laing D5, CO) ze Stormem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) Wyniki bardzo ładne, a za ta cene to wogóle wypas. Niedługo składam zamówienia i buduje swoje wc. PS. Tam nie było motylków na śruby, a koszyk na procka jest wymagany? Wymieniałeś te złączki co są domyślnie z blokiem? Edytowane 27 Października 2006 przez CyberM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) @Xtreme Addict Ok, ale właśnie chyba nikt na forum nie ma, tak jak pisał GDR, mocnej pompy + Storma Też bym chętnie zobaczył jak wypada w porównaniu z innymi blokami @CyberM takie mocowanie jest dawane razem z blokiem: ja zamocowałem go używając tego samego zestawu co do Storma, nie chciało mi się wyjmować mobo. Co do złączek - kupowałem bez - włożone są innovateki. Edytowane 27 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 2* gorzej niż Storm przy stresie 2800 mhz to rewelacja! Mate pozamiatał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Jarogniew A może byś sie skusił na przetestowanie i porównienie mojego bloczka (konstrukcja na zasadzie Storma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) @Puma[JFK] albo rzeczywiście trzeba by było mieć super mocną pompę, żeby Storm rozwinął skrzydła... może ktoś ma i byłby tak miły żeby pożyczyć :banana: :banana: @pietach Wysłałem Ci PM :-P Edytowane 27 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Myślisz, ze mocna pompa schłodziła by proca o kilka stopni mniej? Mnie się wydaje, że Laing DDC jest na tyle mocny, że różnica by nie była duża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 no to moze porownaj na slabszej pompie... pytanie jak tutaj bedzie to wygladac... juz kilka oosb udowadnialo ze pompa nie ma znaczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 juz kilka oosb udowadnialo ze pompa nie ma znaczenia... No to jak wytłumaczyc to że jak próbowałem swój bloczek (podróba Storma) to miedzy pompką CPC 12V 350l/h a Atmanem 304 800l/h było 2*C mniej na korzyśc Atmana? Może miedzy pompą 800l/h a 1200l/h nie ma dużej róznicy ale między 350 a 800 da sie już zauważyć tą różnicę. To tak jak dokładać RAM do kompa - masz 128MB dołożysz do 256MB i jest szok...nastepnie do 512 jest lepiej ale już nie aż tak szokująco a nastepne 256MB i masz 768MB to juz prawie nie widać w normalnym użytkowaniu.Dopiero odpalenie pamięciożernego programu lub kilku naraz daje porównanie wydajności.Tak samo podłączenie kilku bloczków do jednej słabej pompki.Wiem bo na mojej CPC 12V chodzą dwa bloczki i niedługo chcę dołozyc trzeci (VGA) i zastanawiam się czy jednak nie zrezygnować z wygody 12V i podłaczyć Atmana (mozna wpiąć się w 220V w zasilaczu i przez przekaźnik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 No to jak wytłumaczyc to że jak próbowałem swój bloczek (podróba Storma) to miedzy pompką CPC 12V 350l/h a Atmanem 304 800l/h było 2*C mniej na korzyśc Atmana? powinienem dopisac tam... 'przy niektorych blokach' tu? poprostu jestem ciekaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 To jednak nie zmienia faktu, ze blok jest zaskakująco wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 To może Storm jest taki mało wydajny :D @Jarogniew wydałeś 350 zł na Storma a masz taką samą wydajność na boku za 90 zł :) Jaki w tym sens ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 To jednak nie zmienia faktu, ze blok jest zaskakująco wydajny albo... roznice 'takie kolosalne' przy c/w sa tak znikome przy *C :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 albo storm o taka lipa dla dual core:) to co samhain napisal ma sens ze to c/w wcale nie przeklada sie jakos super na temperatury. chcialbym tylko zobaczyc porownanie tego bloczku do jakiegos flowpina czy misia15go ultrale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 no właśnie moze ma ktos możliwość porównania z Misiem/Kyńkiem? składam WC i jak to każdy (prawie) mam dylemat jaki blok... Swoją drogą fajny blok, tylko te nakrętki w mocowaniu mi nie podeszły do gustu zmieniłbym to na motylki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Już Sulaco pisał o kiepawej wydajności Storma pod C2D a pinowce Misia i Kyńka dopiero rozwijają skrzydła ,swoją droga ciekawe kto sie odważy kupic i przetestować tego brzydala ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Można zamówić X2L na gpu z NK12? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...