Skocz do zawartości
marco

Awaria I Przeprosiny

Rekomendowane odpowiedzi

Około godziny 03:20 udało się przywrócić w pełni forum.

Bardzo przepraszamy wszystkich którzy chcieli z niego korzystać w czasie w.w awarii.

Problem okazał się dosyć złożony - natkneliśmy się na bardzo specyficzny bład ReiserFS którego zdiagnozowanie i naprawienie niestety było praco i czaso-chłonne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ciekawe czy reiser bedzie dalej rozwijany i suportowany po aresztowaniu autora :-)

Raczej tak. Hans był ostatnio tylko koordynatorem projektu. Zresztą po osatatniej wpadce mam dość Reisera na bardzo długi czas. Tęsknie za UFS ;>

marco tak tylko spytam, dostales maila? :)

Powiem szczerze - w tej chwili tak ;> Wcześniej tak byłem zaaferowany "walką", że nie czytałem poczty.

Mam wrażenie ze tematy troche poucinało np w dziale pamięci Ram w temacie o GoodRamach, na głównej pokazuje ostatni post z 1 listopada a w topicu ostatnie posty są z lipca jeszcze.

Napewno mogło uciąć posty pisane po 1 listopada godzinie mniej-więcej 19stej kiedy był pierwszy pad a jakoś 20:30 czy 21 kiedy już zdecydowanie nie można było pisać na forum i wywalał ładny SQL error.

Natomiast same opisy tematów naprawią się jak tylko będzie w nich jakikolwiek nowy post.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawy są nadal w toku?

Pewnie juz o tym wiecie, ale edycja podpisów równiez sie wysypuje. Chociaz to na pewno nie jest dla Was priorytetem :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla upewnienia się. "Wyjdź" proszę z edycji podpisu, po czym wejdź w nią jeszcze raz i wprowadź ponownie zmiany. Powinno pomóc.

Dobrze, już wszystko działa.

Ukłony szefie!

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może o tym wiecie i pracujecie nad tym, być może umknęło to Wam- na oślej temat "jak wygląda wasze stanowisko" obcięło do dwóch stron, ostatni post jonasa z 1 listopad 2006 - 08:43 a po wejściu w temat ostatnim postem okazuje się post Liska (opsss) z 1 sie 2004, 19:47.

Firefoxa 1.5.0.7 (jeśli to ważne).

edit

Próba pisania nowego posta = pozostała zawartość. Czyli jak mniemam po napisaniu nowego posta wszystko wróci do normy. To może skrobnąć jakiś pusty post?

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi