marco Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 wydaje mi się, że wszystkie tematy powinny być ok. napisałem mały programik który przeleciał wszystkie tematy i ew poprawił wpisy w tabeli z tematami i skończył on pare minut temu prace. Niemniej jednak jeśli by coś jeszcze gdzieś było nie tak jak powinno - proszę raportujcie w tym temacie (koniecznie z podaniem URLa do tematu!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja mam troszkę inny problem. Jak klikam na opcje profilu to nic się nie pojawia :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Trochę się zepsuł licznik postów w temacie na testowym (-1) :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja mam troszkę inny problem. Jak klikam na opcje profilu to nic się nie pojawia :|U mnie jest OK. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Strasznie muli od wczorajszej awarii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Strasznie muli od wczorajszej awarii... ogólnie czy tylko niektóre jego funkcje? Na dole przy napisie lo-fi jest taki licznik czasu generowania strony. Możesz zobaczyć czy osiąga on wartość powyżej jednej sekundy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 u mnie nic nie muli, a na liczniku 0,0639 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 0,1178 sec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 0,4957 do 2,5643 U mnie różnie raz muli raz nie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 mi fasterfox czasami pokazuje i powyzej 60 sekund..... taka chwilowa zamulka, ale trafia sie juz od BARDZO dlugiego czasu i co raz czesciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 true, czasem zmula niesamowicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Problem jest z....wyszukiwarką. A raczej niektórymi użytkownikami tejże. W tej chwili promujemy wykorzystywanie alternatywnej wyszukiwarki w pierwszej kolejności co bardzo odciąża serwer. Jeśli korzystacie z normalnej, forumowej proszę w interesie wszystkich przestrzegajcie kilku zasad: * wybierajcie jakich subfor ma dotyczyć wyszukiwanie. Dostaniecie sensowniejsze wyniki na dodatek szybciej i mniej obciążając serwer * Nie zadawajcie zapytań typu "nie działa", "athlon", "geforce" na które wiadomo, że będzie kilkanaście tysięcy postów. Ani wyniki takiego zapytania Wam się do niczego nie przydadzą, ani serwer szczęśliwy nie jest trawiąc coś takiego i patrząc który z tych paru tysięcy postów dać na pierwszej stronie wyszukiwania ;> Ach, żeby nie było zdziwienia: wyszukiwarka od wczoraj nie indeksuje słów typu ale, więc, lub, już, tym i podobnych. Staramy się listę tych tzw. stopwordsów rozszerzać więc propozycje krótkich, często powtarzających się słów języka polskiego które nie wnoszą nic do sensu zapytań proszę składać na PW do mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 34,1090 sec Wchodzac na ten watek teraz tyle mialem. Sprawdz marco kto szukal i kilim :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 A nie można jej w ogóle wyłączyć? Tylko żeby googlówka chodziła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Hmmm IMO wbudowana jest jednak lepsza niz z google :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 A nie można jej w ogóle wyłączyć? Tylko żeby googlówka chodziła? Wbudowana ma niestety dużo zalet. Np: przeszukiwanie w jednym wątku zawężanie przeszukiwania do danego działu zawężanie przeszukiwania wg. daty Wszystko zależy czego się szuka. Jeśli mamy bliżej nie określony przedmiot szukania to googleowa działa świetnie. Jednak jak szukamy konkretnego posta o karcie xxx który kojarzymy, że był na forum jakiś miesiąc temu w dziale y to wyszukiwarka forum jest dużo lepszym rozwiązaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 może roześlij PM do wszystkich, żeby się ograniczyli z tą wyszukiwarką? czy to na zawsze czy jest przewidziany na kiedyś tam większy serv? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 I pomyśleć, że niektórzy chcieli wyszukiwania wyrazów dwuliterowych. <_< Od jakiegoś czasu korzystając z , forum omija posty, których jeszcze nie czytałem. Trochę irytujące. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam ten sam problem co Crosis. Czasami pokazuje nawet 2 strony dalej :blink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja mam problem raczej odwrotny, przeskakuje mi do juz czytanych. Zwlaszcza w postach z grafika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 może roześlij PM do wszystkich, żeby się ograniczyli z tą wyszukiwarką? czy to na zawsze czy jest przewidziany na kiedyś tam większy serv? :wink: Mocniejsza maszyna jest w planach na kwiecień 2007. Tylko, że patrząc na problemy pewnego innego serwisu korzystającego z invision board'a, mającego troche więcej postów na forum i może 2 krotnie większy ruch na forum, za to mającego serwer na oko 5 razy droższy od naszego to sprzęt nie koniecznie eliminuje te problemy ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 marco to wcale nie jest optymistyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 marco to wcale nie jest optymistyczne Nie jest. Natomiast mamy inny pomysł na rozwiązanie problemu wyszukiwarki, ale chwilowo musicie wybaczyć - nie zdradzimy go ;> W każdym razie licze że w grudniu będziemy wstanie odpalić nowe rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...