Skocz do zawartości
costi

Po Prosbie - Pozyczenie Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz sprzedalem swojego GF'a, a ze mozliwosc odpalenia kompa jednak by sie przydala, stad moja prosba:

Czy moglby mi ktos pozyczyc jakas karte graficzna na AGP (zasilanie 1.5V) lub PCI na okres ok. tygodnia?

Bardzo mile widziana mozliwosc pracy w 1280x1024@60Hz, jakby miala DVI to juz w ogole szczyt marzen :)

Propozycja kierowana raczej do warszawiakow, bo IMO nie ma sensu wysylac tej karty w te i nazad.

Za wszelka pomoc z gory dziekuje :)

EDIT: zasilanie oczywiscie 1.5, a nie .5 V ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos tematu to tak IMO powinno się zrobić w większych miastach coś na miare wypożyczalni sprzętu ale głównie procki, mobo, pamieci i grafy. Właśnie często jest tak że ktoś się przesiada na nowy socket albo na pci-e i musi najczęściej zostać troche bez kompa bo inaczej się nie da. Wypożyczalnie (oczywiście płatne np 5zł/dzien za takiego venice'a 3000 to nie dużo) byłyby świetnym rozwiązaniem tego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasciciele tych wypozyczalni chyba by zbankrutowali po tygodniu. To ze istnieje garstka zapalencow takich jak my nie znaczy, ze jest ich tak wielu aby utrzymac taki biznes. Jedynie sklepy komputerowe moglyby dawac sprzet zastepczy na jakis czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasciciele tych wypozyczalni chyba by zbankrutowali po tygodniu. To ze istnieje garstka zapalencow takich jak my nie znaczy, ze jest ich tak wielu aby utrzymac taki biznes. Jedynie sklepy komputerowe moglyby dawac sprzet zastepczy na jakis czas.

No nie wiem czy tak mało tych zapalenców. Nie tylko tacy jak my kupują sprzęt i muszą żyć troche bez niego np w oczekiwaniu na fundusze albo "aż procek przyjdzie" :P Ja nie miałem na myśli osobnej działalności tylko powiedzmy odłam w sklepie. Jakieś większe sklepy mogłyby prowadzić taką wypożyczalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie latwiej jest wpierw skompletowac nowy sprzet i dopiero wtedy stary sprzedac? ;)

Skompletować owszem ale często-gęsto jest tak, że najpierw musisz sprzedać stary żeby kupić nowy. Moją strategią jest wmiare zgrane w czasie sprzedanie gratów i granie na zwłoke przed kupującym np. na allegro tak żebyśmy nie zostali na lodzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skompletować owszem ale często-gęsto jest tak, że najpierw musisz sprzedać stary żeby kupić nowy. Moją strategią jest wmiare zgrane w czasie sprzedanie gratów i granie na zwłoke przed kupującym np. na allegro tak żebyśmy nie zostali na lodzie :)

Jak za bardzo przeciagniesz, to ryzykujesz co najmniej neutrala.

Zawsze mozna pozyczyc od kogos kase na pare dni - a latwiej jest pozyczyc kase niz sprzet. No ale kazdy robi jak uwaza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba miec wiecej znajomych, ktorzy maja zwyczaj dlubania w kompie i zawsze maja jakies zapasowe graty ;)

Co przypomina mi, ze sasiad niedawno zmienial karte graficzna :twisted2:

EDYTA: czy cos takiego zadziala? Chyab powinno miec dwa wciecia w AGP, ale pewien nie jestem.

Ew. czy tego matroxa da sie wsadzic do normalnej obudowy?

W ostatecznosci wezme takie cos, ale troche mi zalezy na DVI, bo oszczedziloby mi to przekladania kabli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nadal prosiłbym o pomoc, w razie czego mogę zapłacić za okres pożyczenia, grafa musi być na AGP, nie musi to być demon szybkości, byle by chodziła dobrze.

Będę ogromnie zobowiązany!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Prawdopodobnie ja będę potrzebował pożyczyć kartę na agp x4/x8 żeby dała obraz 1024x768 przy 85Hz. Odwdzięczę sie jakoś (niestety nie pieniężnie).

EDIT: Drunk_ZoZol to będziemy sie licytować, bo też nad tym rozmyślam ;]

EDIT2: Grafika może też być na PCI.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hinco, jak chcesz to mogę się nią zaopiekować, bo właśnie potrzebuje karty w zamian- powód- kupno nowej karty, ale najpierw sprzedaż tej [; Jak będziesz mógł podesłać (oczywiście na mój koszt) to będę wdzięczny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hinco, czytaj poprzednie posty - ja juz mam kompa zlozonego i grafa na AGP nie jest mi juz potrzebna. Co mi przypomina, ze czas na update podpisu i wystawienie reszty "smieci" na sprzedaz :)

@Zozol/Grzechu - moze niech ktorys z was sie po prostu przejedzie do Landu (ul. Walbrzyska, stacja metra Sluzew) i zanabedzie tego Matroxa G450, do ktorego linka dalem w ktoryms z wczesniejszych postow. Albo zrobcie zrzutke i korzystajcie z karty po kolei :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi