Fredek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Borys a jaką ty masz rewizje??To które sie lepiej kręcą?? E4 czy E6?? Sorki za lamerskie pytania ale nurtuje mnie to Edytowane 19 Listopada 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Borys a jaką ty masz rewizje??To które sie lepiej kręcą?? E4 czy E6?? Sorki za lamerskie pytania ale nurtuje mnie to mialem o to samo pytac ale balem sie zjechania ;;d;;d;d :wink: dzieki za wyreczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Zdecydowanie E4 odsylam tutaj.Dajecie proca 3700+ z AMD i na koncu top 10 o/c.Same rewizje E4 i ani jednej E6.A tak sie cieszylem z kupna 3700+ jednak to Toledo niestety ktory sie o wiele gorzej kreci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Kurde, ja mam selekta SanDiego 3700+ a aktualnie nie mam dobrego RAMu i chłodzenia :/To kompa za okno :D Zima cooling się zbliża ;) Zawsze można pobawić się max oc procka a potem martwić się o pamięci :P pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 rev SH-E4 - jak tam panowie jakis nowy rekordzik ? 3200 nie pobity nadal? Jeszcze zapas jest do 1,55v pompuj pompuj Mat83 ile wejdzie :) co wy tak sie boicie tego voltage :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 ja juz sie nie moge doczekac -20 stopni ;p fakt ze powietrze ale okno na osciez ja w kurtce przed kompem mama mi gada za uchem zebym zamknal oknem bo pizdzi jak w kieleckim na dworcu ;p a wtedy mozna fajne o/c walic ... ale az strach na dwor wyjsc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Czyli warto dołożyć te parę złotych i zamiast venice'a 3000+/3200+ brać ego San Diego 3700+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Rekord 3.6 rev. E4. Pozdro....;] Edytowane 19 Listopada 2006 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) 2396718[/snapback] Rekord 3.6 rev. E4. Pozdro....;] ID ERROR nie dziala :P EDIT JUZ DZIALA :wink: Edytowane 19 Listopada 2006 przez tAgAn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Witam Mam zamiar kupić SanDiego 3700+ I teraz pytanie Brać od Herkulesa Czy od 4speed Czy ktoś od nich brał, jakie różnice w OC? itp, itd. Wersja OEM mi wystarczy, bo mam wentyl z mojego socket A (pentagram Cu-100) Czy OEMki, nie będą "przegrzebane"? Edytowane 19 Listopada 2006 przez rudy 102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Rekord 3.6 rev. E4. Pozdro....;] mam takie same dane w CPU-Z'ie :) tylko kupie A-DATA'y i dostane w grudniu w swoje łapki cooler :D SD i DFI czują się niekochane bez O/C :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam Mam zamiar kupić SanDiego 3700+ I teraz pytanie Brać od Herkulesa Czy od 4speed Czy ktoś od nich brał, jakie różnice w OC? itp, itd. Wersja OEM mi wystarczy, bo mam wentyl z mojego socket A (pentagram Cu-100) Czy OEMki, nie będą "przegrzebane"? Poczytaj sobie topic. ;) Ja mam BOXa z 4speed. IMO lepiej wziazc boxa niz oem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 a wie ktos jak po numerach procka poznac ze to E4 zeby nie wpakowac sie w E6 ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Ja ostatnio kupilem OEMa od Herkulesa i dostalem E4 ;) EDIT: tylko za moich czasow byly 10zl drozsze :mur: Nienawidze tej branzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Zdecydowanie E4 odsylam tutaj.Dajecie proca 3700+ z AMD i na koncu top 10 o/c.Same rewizje E4 i ani jednej E6.A tak sie cieszylem z kupna 3700+ jednak to Toledo niestety ktory sie o wiele gorzej kreci... Co ty sie uparles z tym Toledo, przeciez masz SanDiego 3700+ Edytowane 19 Listopada 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Ja mam chyba ta gorsza rewizje jak zwykle.Ile mozna max wyciagnac z E6?? Zdecydowanie E4 odsylam tutaj.Dajecie proca 3700+ z AMD i na koncu top 10 o/c.Same rewizje E4 i ani jednej E6.A tak sie cieszylem z kupna 3700+ jednak to Toledo niestety ktory sie o wiele gorzej kreci... Ja mam E6- myślałem, że kupiłem sobie fajnego procka,jak 2.6Ghz robił na 1.35V. 2.8 już się wywala po godzinie PRIME. Teraz widzę, że nie jest aż tak różowo. Nie ma mnie w domu, więc nie mogę dalej się bawić. IMO nie ma co się tak strasznie martwić tym, że to nie E4- i tak w porównaniu do obecnych Venice są niezłe, a przecież cena też jest niemal porównywalna do Venice. W praktyce te 200mhz więcej to niewiele przecieź daje, poza ładnymi wyniczkami w SuperPi. Pozdrawiam wszystkich SANDIEGOWCÓW. Umarł Venice! Niech żyje San Diego! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 O kurcze az tak slaba sztuka ci sie trafila ? No teraz to sie powaznie zastanawiam nad wymiana venica@2500, jak mam trafic sd@2600 i jeszcze doplacic do tego ze 150zl to chyba mija sie z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Widze, ze popularne staja sie te procki. Dlaczego dopiero teraz jakos zostaly zauwazone? Ja swojego kupilem jakies 4 miesiace temu i takze jestem zadowolony. Na codzien lece na 3GHz (10x300). Jakos z mnoznikiem 11 jeszcze nie probowalem :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Widze, ze popularne staja sie te procki. Dlaczego dopiero teraz jakos zostaly zauwazone? Ja swojego kupilem jakies 4 miesiace temu i takze jestem zadowolony. Na codzien lece na 3GHz (10x300). Jakos z mnoznikiem 11 jeszcze nie probowalem :) Pozdrawiam A czym chłodzisz grzejniczek ? :P Gratulacje za procka:P pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 O kurcze az tak slaba sztuka ci sie trafila ? No teraz to sie powaznie zastanawiam nad wymiana venica@2500, jak mam trafic sd@2600 i jeszcze doplacic do tego ze 150zl to chyba mija sie z celem. No nie, chodzi o to, że nie testowałem na innych napięciach i innych taktów- byłem tylko krótko w domu i nie miałem na to czasu. Może pójdzie na 2.79 na 1.35, a może 3.0ghz też zrobi na wysokim napięciu (no dobra, z tym ostatnim to troche przesadzilem). Osobiscie to odpuscilbym sobie przesiadke z vwnice @2500, no chyba, ze robisz to "dla sportu". Widze, ze popularne staja sie te procki. Dlaczego dopiero teraz jakos zostaly zauwazone? Ja swojego kupilem jakies 4 miesiace temu i takze jestem zadowolony. Na codzien lece na 3GHz (10x300). Jakos z mnoznikiem 11 jeszcze nie probowalem :) Pozdrawiam Dlatego, że dopiero od niedawna można je kupić w tak atrakcyjnej cenie- jak ktoś kupuje nowy procek i ma na to niewiele kasy, to staje przed alternatywą: SD cz Venice. Dużo osób wybuiera pierwszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Widze, ze popularne staja sie te procki. Dlaczego dopiero teraz jakos zostaly zauwazone? Ja swojego kupilem jakies 4 miesiace temu i takze jestem zadowolony. Na codzien lece na 3GHz (10x300). Jakos z mnoznikiem 11 jeszcze nie probowalem :) Pozdrawiam Ładnie, ale widze ze napiecie orwniez zmienione.. Czym to chlodzisz bo widze tez temp niskie? . Moj lata spokojnie na 3003Mhz, wczoraj cały dzien go meczylem - nie wylozyl sie (vcore na 1,35!). :) Probowalem podnic HTT do 278 (dawało to 3060Mhz), niestety sp2004 wyrzucil blad po 15min. :( Sprobuje podbic lekko napiecie, mam nadzieje ze duzo nie bedzie strzeba do przekroczenia 3,1ghz. U mnie temp na ustawieniu 273x11 - 36*c idle, 46*c stress. Chlodzony AC freezer 64pro + as5, 2x 120 w obudowie. Wydaje mi sie ze moglo by byc mniej, nie wiem czy dobrze zamontowalem chlodznie, bo na codzien tego nie robie.. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Panowie mi taki SD to by na stock wystarczył a co dopiero 3ghz :wink: Hmm..tylko jakbym kiedyś kupował to boje sie że na trafie na E6 :unsure: Ma cie jakiś pewnych sprzedawców z E4?? Edytowane 20 Listopada 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) a czego sie tu bac trafisz na e6 i tak smigasz ja go krecilem na 2,8ghz box wiec mysle ze pojdzie na 1,55v na 3ghz nic w tym zlego nie widze:) Edytowane 20 Listopada 2006 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 A czym chłodzisz grzejniczek ? :P Gratulacje za procka:P pozdr Woda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Osobiscie to odpuscilbym sobie przesiadke z vwnice @2500, no chyba, ze robisz to "dla sportu". Raczej wziolbym SD z pewnym 3ghz (do 1,55v bo tyle moja plytka daje max) dla odmulenia mojego GTO, bo venice@2500 strasznie go dlawi Edytowane 20 Listopada 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Raczej wziolbym SD z pewnym 3ghz (do 1,55v bo tyle moja plytka daje max) dla odmulenia mojego GTO, bo venice@2500 strasznie go dlawi No właśnie ja kupiłem procka bo: cena 299 zł jest OKEJ :) SD 3700+ 1mb cache (kiedys moze wiecej znaczyc niz popularne Venice :)(chodzi o sprzedaż). I spodziewalem sie wyniku 2,7ghz on 1,55v a tu niespodzianka :P Oczywiscie jesli cena bylaby inna wogole bym nie kupil :). A drugoa zasadnicza sprawa to że mam zamiar niedlugo jakas graficzke wsadzic pokroju 1900/7900 (oznaczenia nie wiem jakiego) i niechcialem zeby procek stal tu na przeszkodzie - a wiadomo ze teraz fajne grafy mozna w dobrej cenie wziac :) X1950XTX 512MB za 1200 zl :P (uzywka) Jednak widze ze dobrze postapilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Raczej wziolbym SD z pewnym 3ghz (do 1,55v bo tyle moja plytka daje max) dla odmulenia mojego GTO, bo venice@2500 strasznie go dlawi Z tym dławieniem to nie jestem taki przekonany. Zgodze się, że procek jest istotny (zwłaszcza do dobrej karty) ale nie w takim stopniu jak grafika- obróbka danych dla kart graficznej, liczenie fizyki, AI czy nawet generowanie dźwięku to niezbyt skomplikowane operacje przy tym, co musi zrobić sama karta. Jedyne znane mi porównanie, z którego wynikało, że procek ma aż tak istotne znaczenie to jakieś testy na egieldzie. Nie wiem czy można te porównania traktować jako poglądotwórcze, bo jednak zdecydowana większość róznych artykułów/testów wskazuje na stosunkowo niewielką rolę procka przy normalnych rozdzielczościach przynajmniej. Mam pytanko- wie ktoś od kiedy rewizja E6 SD jest dostępna na rynku, bo chyba od bardzo niedawna. Może to dlatego E4 tak dominuje w rankingach nad E6: po prostu mało procesorów jest jeszcze na rynku (z E6) i co logiczne mało dobrych procków zostało "odkrytych" z tej rewizji. Z drugiej strony "statystyka" niniejszego tematu wskazywałaby na zdecydowaną przewagę E4. Tylko nie wiem czy parenastu użytkowników wypowiadających się w tym temacie to nie zbyt mała grupa, żeby na jej podstawie cokolwiek wyrokować o wszystkich prockach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) u mnie bez rewelacji :? SanDiego Edytowane 20 Listopada 2006 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 niestety masz E6... gdzie i kiedy kupowałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 niestety masz E6... gdzie i kiedy kupowałeś ? W Znaku , w zeszly piatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...