Skocz do zawartości
metal

:] buhahaha... LOL !!

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem czemu się tak tym podniecacie :roll: , widzieliście zródło?? SuperExpres to jest chyba ten ROFL, jak wiezycie takiej gazecie. Pozatym uważacie że lepiej byłoby aby dalej w Polskim Lotnictwie służyły Migi 21? Najważniejsze jest teraz to aby te F16 były conajmniej ver. C Block 50 i tez bedze ok. Zresztą zakup somolotu dla wojska to nie to samo co kupno np. auta, przychodzisz, płacisz i wyjeżdzasz, dostawy rozpisane są na lata więc kto wie jakie będą to wersje (w trakcie moga być poprawki).

Nie żebym był zwolennikem naszego (nie)rządu :evil: , gdyż też mnie wkurza ale w tej sprawie wyjątkowo nie widzę nic złego (przynajmniej narazie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym był zwolennikem naszego (nie)rządu :evil: , gdyż też mnie wkurza ale w tej sprawie wyjątkowo nie widzę nic złego (przynajmniej narazie).

na razie...... ale skoro SE cos pisze, to tylko kwestia czasu az sie afera rozdmucha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NASZ RZĄD TO <span style="color:red;">[ciach!]</span>A NIE MIAL FORMATU OD 10latek wiec jak by zrobili calusieńki rząd od nowa to moze było by dobrze a tak to H.U.J

po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y KRAJ!:((((((((((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NASZ RZĄD TO <font color="#FF0000">[ciach!]</font> NIE MIAL FORMATU OD 10latek wiec jak by zrobili calusieńki rząd od nowa to moze było by dobrze a tak to H.U.J

<font color="#FF0000">[ciach!]</font> KRAJ!:((((((((((((((

I to taki OGRROMNY FORMAT im potrzebny. Jak kazdy komp nieobejdzie sie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi się wydawało czy ten złom ma podobno latać przez 30 lat :lol: ?

Do [ciach] ciężkiego przecież MIG-29 jest o 10 lat młodszą i tańszą konstukcją. Co z tego że ruscy to wyprodukowali.

To co za jakiś czas ma niby latać powstało w 1976

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do [ciach] ciężkiego przecież MIG-29 jest o 10 lat młodszą i tańszą konstukcją. Co z tego że ruscy to wyprodukowali. 

calkowicie przylaczam sie do zdania kolegi, szkoda tylko ze nic to nie da ... i tak nikt poza "szarymi eminencjami" nie ma prawa decydowac na co bedziemy placic podatki ...:-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

calkowicie przylaczam sie do zdania kolegi, szkoda tylko ze nic to nie da ... i tak nikt poza "szarymi eminencjami" nie ma prawa decydowac na co bedziemy placic podatki ...:-(
A ja się nie przyłączam, bo nie chodzi tu o samą konstrukcję ale o awionikę, wyposarzenie i uzbrojenie a te nie są z 1976 roku. Mig 29 jest dobrym samolotem jak chodzi o własności areodynamiczne, manewrowoć, ect. ale awionikę ma do [gluteus maximus], pozatym chodzi o standardy NATOwskie, choćby instalacje paliwowe na lotniskach a do tego Migi nie są przystosowane, ważna była jeszcze sprawa części zamiennych a z tymi już do obecnych Migów są problemy więc nie mieliśmy wyboru, to musiał być "zachodni" samolot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od ruskow nic bym nie bral heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od ruskow nic bym nie bral heh

od Ruskow to tylko spiritus na bazarze i ewentualnie Tatu na noc LOL, a tak na serio, to przeciez Ruscy prawie nic nieudoskonalali awioniki swojego miga, a f 16 jest stale uleprzany, a ze podpisali umowyna samolot jeszcze nieistniejacy to co, jak za 4 lata maja byc pierwsze dostawy. Napewno dostaniemy czesc tych najnowszych. A gazety i dziennikarze calyczas szukaja dziory w calymz eby zrobic tylko sensacje, ktora przyciaa czytelnikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gazety i dziennikarze calyczas szukaja dziory w calymz eby zrobic tylko sensacje, ktora przyciaa czytelnikow.

Już o tym pisałem i chcę to podkreślić ta informacja była za SuperExpresem, przecież to zwyczajny tabloid a takim nie warto wierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ktos komus wreczyl koperte z odpowiednia zawartoscia i mamy co mamy tak po za tym to caly sprzet rosyjski jest przystosowany do korzystania ze struktur logistycznych nato...

rosjanie mysleli o wszystkim... a ich sprzet ustepuje amerykancom jedynie elektronika a z reszta jest albo na tym samym poziomie albo wyzej . patrz su 35,su 37 modyfikacja miga 29 itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)caly sprzet rosyjski jest przystosowany do korzystania ze struktur logistycznych nato...

rosjanie mysleli o wszystkim... a ich sprzet ustepuje amerykancom jedynie elektronika a z reszta jest albo na tym samym poziomie albo wyzej . patrz su 35,su 37 modyfikacja miga 29 itp

No nieiestety nie jest przystosowany, np. instalacje paliwowe na lotniskach, systemy tankowania w locie, ect. co nie znaczy że nie da się ich przystosować ale to dodatkowa kasa i czas. Do tego dochodzi sprawa dostaw i częsci zamiennych, były by one pod dużym znakiem zapytania, już z obecnymi Migami są kłopoty (w grę wchodzą wzglądy polityczne i ekonomiczno-gospodarcze Rosji) pisałem zresztą już o tym. A poza tym kiepska awionika, inne systemy FF (Friend or Foe) itd, itd. Wybór rosyjskiego samolotu byłby całkowicie absurdalny obecnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a ich sprzet ustepuje amerykancom jedynie elektronika a z reszta jest albo na tym samym poziomie albo wyzej . patrz su 35,su 37

Pomyśl tylko jak było by z naprawą elektroniki (radar itp.) np. podczas wojny. Mig-25 chociaż starszy od f-16 ma elektronikę niemal prymitywną ale prostą do naprawy. Pozatym jako jedyny osiąga pułap 37000m.

Ludzie przecież to chodzi tylko o wiek f-16. Pewnie się mylę ale według mnie konstrukcja samolotu który lata od 26lat nie ma prawa być nowoczesną. Co do su-37 może zaciekawi was jedno dlaczego amerykanie byli tak zainteresowani ich zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśl tylko jak było by z naprawą elektroniki (radar itp.) np. podczas wojny. Mig-25 chociaż starszy od f-16 ma elektronikę niemal prymitywną ale prostą do naprawy. Pozatym jako jedyny osiąga pułap 37000m.

Ludzie przecież to chodzi tylko o wiek f-16. Pewnie się mylę ale według mnie konstrukcja samolotu który lata od 26lat nie ma prawa być nowoczesną. Co do su-37 może zaciekawi was jedno dlaczego amerykanie byli tak zainteresowani ich zakupem.

Mig 25 zaprojektowany był do przechwytywania bombowców strategicznych dlatego ma taki pułap max i prędkość ~2,5 Macha. F16 jest zupełnie innym samlotem - myśliwcem wielozadaniowym i nie potrzebuje takich osiągów. Su37 wywodzi się w prostej lini z Su27 i też ta konstrukcja na blisko 30 lat. Jedynymi naprawdę nowymi samoltami sa teraz F22, Gripen, i jeśli liczyć że są to Eurofighter i Rafale, cała reszta to konstrukcje z lat 70-80. A czemu jankesi byli zainteresowani Su, żeby paznać czy zeczywiście jest taki dobry i by wiedzieć jaką technologia dysponują ruscy i inny potencjalni "klienci" Su, nie trzeba chyba pisać że nie zbyt zaprzyjażnieni z wujkiem Samem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi