Skocz do zawartości
joorvishoon

Co Z Frost3duo

Rekomendowane odpowiedzi

opis Sama glosi, ze f3d wrocil do sklepu...

a co sie tyczy testow to moze Sam nam na to odpowie... :D

czesc

Frost 3 Duo wrocil do sklepu wczoraj, jest dostepny

co do testow w tym tygodniu jedzie, sadze ze niedlugo pojawia sie pierwsze testy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minął już tydzien a testów dalej nie ma :(

Co do testow to wyniki porownania juz mam na dysku. Tylko brak czasu uniemozliwia mi ich wrzucenie ich na forum. Rezultat jest calkiem ciekawy. Moge powiedzic ze blok jest lepszy od F2S i to o......... a o ile to dowiecie sie w piatek/sobota.

PS niestety 2 kierunki na PG mnie wykanczaja :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zostały porównane... :blink:

WOW poważnie? to ja odsyłam bloki do samhaina...

Znasz znaczenie słowa recenzja? Bo porównanie to nie jest. A poza tym radzę uważniej czytać, bo napisałem, że mam f3d i f2m i jeżeli widziałeś porównanie już bardzo chętnie przeczytam.

Poza tym w moim teście zostaną zestawione takie bloki:f3d, f2s, f2m, x2l, apogee, storm, g-flow.... nie każdemu starczy porównanie tylko f2s i f3d...

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW poważnie? to ja odsyłam bloki do samhaina...

pokaż mi porównanie f3d, f2s, f2m, x2l, apogee, storm, g-flow....

Chętnie w sieci też bym zobaczył takie "drugie" porównanie :D

A do pana od topicu za parę dni zobaczysz artykuł na temat bloczku w serwisie pimpmycase.pl

Edytowane przez Sajrus-World

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

lecz nie bardzo wiem dlaczego :D

Co zległo jest w porównaniu markowego bloku do homemade?

I tak jeden wybierze markowy ze względu na gwar itp, a inny homemade bo tanszy itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lecz nie bardzo wiem dlaczego :D

Co zległo jest w porównaniu markowego bloku do homemade?

I tak jeden wybierze markowy ze względu na gwar itp, a inny homemade bo tanszy itp.

a jestes w stanie uszanowac moja decyzje? dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mariush190 a jak to gwarancja od samhaina, czy on daje gwarę że jak będzie przeciekał blok i zaleje twoja grafę za np 1000zł to zwróci ci pieniądze (wątpię) tu poprostu chodzi o to że miśkowe czy termitowe bloki są wydajniejsze i tyle, a przy tym tańsze ( z drugiej strony tańsze bo miski, kyńki itp. nie płacą podatków i jak coś nie tak z blokiem to olewają klienta, tyle w temacie bloków polskich producentów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mariush190 a jak to gwarancja od samhaina, czy on daje gwarę że jak będzie przeciekał blok i zaleje twoja grafę za np 1000zł to zwróci ci pieniądze (wątpię) tu poprostu chodzi o to że miśkowe czy termitowe bloki są wydajniejsze i tyle, a przy tym tańsze ( z drugiej strony tańsze bo miski, kyńki itp. nie płacą podatków i jak coś nie tak z blokiem to olewają klienta, tyle w temacie bloków polskich producentów

otoz moj drogi Ptysiu mylisz sie i to bardzo!

jesli wyciek jest z NASZEJ winy... placimy za szkody... na szczescie odpukac nie bylo takiego przypadku... kwestia tylko sprawdzenia czy wyciek byl z naszej winy...

nie chodzi o wydajnosc... przeczytaj temat od poczatku - wypowiedzialem sie na ten temat, tansze? dolicz 22% ktore odprowadzam do kasypanstwa i przelicz raz jeszcze kto ma tansze bloki...

co do podejscia do klienta... znacie sytuacje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

u mnie jest 20:51. :D

No dobraaa, wiem może te homemade nie są tańsze, ale nie widze powodu zeby nie dawać testów porównawczych z markowymi blokami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie wole miesc 0.01 czy 0.02 c/w wiecej, ale pewna i bezproblemowa gwarancje. poczytaj sobie o kynku, jak on sie zachowywal i poszukaj starusienkiego tematu, bo chyba z przed 3 lat jak komus sie nukleon rozkleil i co zrobil Mate, albo jak komus pociekl blok z DD i co sie z tym stalo. dla ulatwienia dodam, ze szkody zostaly naprawione i byly jeszcze gratisy dla poszkodowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobraaa, wiem może te homemade nie są tańsze, ale nie widze powodu zeby nie dawać testów porównawczych z markowymi blokami.

kilka powodow dla ktorych nie wyrazam zgody:

- brak serii... kazdy blok jest iny ze wzgledu na mozliwosci techniczne wykonywanych, blok, jeden moze sie roznic od innego (nawet robionego po sobie) tak bardzo, ze roznica wydajnosci bedzie znaczaca

- jakosc wykonania... (i nie mowie tutaj o super wypolerowanej na bb plexi) takze nei jest rownomierna dla alej serii

- klopoty z gwarancja

- wieksza awaryjnosc

- nielegalna dzialalnosc... z jakiej racji mam byc porownywany z kims kto oszukuje panstwo (czyli nas wszystkich bo to my podatkami placimy za szara strefe!), nie placa podatkow, omijaja prawo przez co sami staja sie bezkarni w razie problemow z produktami

wpadki kazdemu moga sie przytrafic... spojzcie na historie, kogo latwiej udupic? sklep (oficjalnymi drogami) czy osobe ktora nie jest nigdzie zarejestrowana...

jesli to dla Was nie sa argumenty - przykro mi, dla mnie sa i to duze!

zawsze kazdy z Was moze zakupic blok w sklepie i u kogos kto robi HM, porownac i oddac do sklepu po 10 dniach... bo sklepy dzialaja zgodnie z prawem, zostajecie stety/niestety z blokiem hm... bo kto dziala poza prawem tego ten przepis nie obejmuje...

jesli nadal nie widzicie roznicy... do zobaczenia przy nastepnym wycieku :)

no offence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko samhain zwracam honor, ale jak udowodnić że to wina np. połaczenia z blokiem, a nie bloku (przecież nie dajesz żadnych plomb na śrubach i skąd bedziesz wiedział że blok był rozkręcany lub nie ( jeśli masz jakiś sposób nie wnikam w szczegóły), co do taniości to popieram ciebie (płacisz podatki, udzielasz jakiejś tam gwary, dla mnie jesteś ok i to od ciebie bym kupił bloki na wc, jeśli kiedyś bym odczuł taką potrzebę), generalnie podobają mi się twoje bloki, aczkolwiek topy raczej w poliweglanie powinny być (nawet kosztem ceny w górę o 15-20zł), zwracjąc sie do mnie po nicku pisz z małej litery, nie musisz być tak k...wsko uprzejmy ;)

Niemiec zgadzam się z toba w 100% że lepiej mieć blok o ciut gorszych parametrach ale z gwarą, czytałem te wątki o polskich "producentach" bloków i ich gwarancjach i wiem o co chodzi w temacie, kyńkowe i misiowe bloki niejednokrotnie odchodziły jakoscia od tego co było na zdjeciach na forum

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko samhain zwracam honor, ale jak udowodnić że to wina np. połaczenia z blokiem, a nie bloku (przecież nie dajesz żadnych plomb na śrubach i skąd bedziesz wiedział że blok był rozkręcany lub nie ( jeśli masz jakiś sposób nie wnikam w szczegóły), co do taniości to popieram ciebie (płacisz podatki, udzielasz jakiejś tam gwary, dla mnie jesteś ok i to od ciebie bym kupił bloki na wc, jeśli kiedyś bym odczuł taką potrzebę), generalnie podobają mi się twoje bloki, aczkolwiek topy raczej w poliweglanie powinny być (nawet kosztem ceny w górę o 15-20zł),, zwracjąc sie do mnie po nicku pisz z małej litery, nie musisz być tak k...wsko uprzejmy icon_wink2.gif

kwestia udowodnienia jest sliska i to bardzo... plomby sa realnym rozwiazaniem...

co do poliweglanu - to juz takze odpowiedzialem na to pytanie... jak ktos mi znajdzie w PL do kupienai poli 20mm grubosci bb, lub pomaranczowy - chetnie zmienie w calej serii...

edit:

jeszcze nigdy mnie nikt nie opieprzyl za to ze jestem uprzejmy :lol: :lol:

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

spoko samhain zwracam honor

Ja też :wink2:

,ale jak udowodnić że to wina np. połaczenia z blokiem, a nie bloku (przecież nie dajesz żadnych plomb na śrubach i skąd bedziesz wiedział że blok był rozkręcany lub nie ( jeśli masz jakiś sposób nie wnikam w szczegóły)

Proste, wady produkcyjne jest łatwo rozpoznać, krzywa plexi, peknieta plexi z powodu nepręzenia, złe gwinty itp. (dużo tego w temacie o kynku)

A to ze ktos bloku nie potrafi skręcic to inna sprawa.

Bloki lutowane :D i załatwia plomby ;)

Edytowane przez mariush190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kij w mrowisko wsadzilem, hrhrhrh :lol:.

coz. rozumiem Twoje zdanie Sam, pozdrowki. Milo bylo Ciebie poznac w Gda, graty kupione dzialaja bez zarzutu i z pewnoscia ewentualne kolejne zakupy rowniez zrobie u Ciebie bez chwili zastanowienia.

z drugiej strony, jestem klientem tak jak cala rzesza innych ludzi. chcialbym wiedziec. jestem zwyczajnie ciekaw. jesli okazaloby sie ze bloczki ktore zaproponowalem udostepnic roznilyby sie niewiele od Twoich produktow, oddalbym je z miejsca na alledrogo za 3/4 ceny i kupilbym Twoje noweczki majac swiadomosc gwarancji i wspierania dobrego przeciez sklepu.

tyle ze... jestem po srodku. nie twierdze ze flowpin badz cube ultra le sa o niebo lepsze. nie twierdze ze frosty sa gorsze. dla mnie jak i dla wielu innych ludzi istotne jest rzeczowe i konkretne porownanie! Jarogniew swoimi reckami zyskal renome i jego testy sa miarodajne dla ludzi z forum.

nie mam selekcjonowanych bloczkow :lol:. przypadek ze moje egzemplarze bylyby niebo lepsze niz inne jest malo prawdopodobny.

moim skromnym zdaniem duzo moglbys zyskac umozliwiajac bezposrednie porownanie. wielu ludzi mogloby sie faktycznie przekonac ze niewielka roznica w lewo czy w prawo warta jest postawienia na marke RN. tym bardziej powinno Ci zalezec na wykazaniu sie jakoscia RN w swietle ostatnich wydarzen z Kynkiem. tymczasem zostaje niewiadoma... i bronienie sie, robienie unikow przed porownaniem z konkurencja jest cokolwiek dziwne imo.

tym bardziej ze flowpin to rzadkosc, cube ultra le rowniez. Misiu swoje wyprzedal, teraz bedzie oferowal zupelnie inne...

nie namawiam ani nic nie sugeruje. bezstronnie chcialem przyczynic sie do porownania bloczkow. chcialem zle? trudno. nie miejcie mi tego za zle :blink:.

z mojej strony EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że Twoje bloczki nie powinny ustępować wydajnością bloczkom "niekomercyjnym" jeśli f2s był trochę gorszy, a f3d według testu mib'a jest dużo lepszy od f2s możliwe, że straciłby max 1 stopień do najeżonych bloczków misia13go, termita_tm lub Kyńka. Tak jak pisze sobih mógłbyś wiele na tym zyskać - bloczek nieustępujący wydajnością innym a dodatkowo firmowy, z pełnym supportem i w bardzo przyzwoitej cenie. Pomyśl o tym bo to wygląda trochę tak jakbyś wstydził się wydajności f3d a chyba jest ona całkiem dobra :>

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko czy w bloku chodzi tylko i wylacznie o wydajnosc?

jest wazna, ale nie jest najwazniejsza... do poki testy w Polsce beda polegac na ocenie TYLKO wydajnosci nie zgodze sie na porownanie z blokami HM poniewaz ocena wg mnie nie bedzie miarodajna...

jesli do oceny dolicza gwarancje, wsparcie techniczne, pomoc przy zamowieniach, pomoc przy problemach, wyposazenie...

wtedy jest to do przedyskutowania

na obecna chwile nie widze mozliwosci poniewaz na starcie nasze bloki czy bloki innych marek sa kilka mocnych, ba, bardzo mocnych plusow w plecy poniewaz nie uwzglednia sie ich przy ocenie bloku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi