ainaruth Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem multimo (choć przyznam, że gdyby nie dotrzymali umowy to chętnie zmieniłbym na netie ;) ) - dokładnie 19 dni od podpisania umowy. Działam na własnym modemie usr9107, więc dostałem w liście tylko płytkę z instrukcją i list z poważaniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No i jak Wam się sprawuje Multimo? Bo moje papierki nadal leżą w TP a panowie nie raczą już ponad 2 tygodnie poinformować na jakim są 'etapie' przygotowania dla mnie łącza... A GTS wykręca rączki w każdą możliwą stronę, tylko nie w stronę TP i mało ich interesuje, że to trwa tyle. Za kilka dni minie miesiąc od złożenia zamówienia, nic przyjemnego takie czekanie, biorąc pod uwagę, że od 6 sierpnia zostanę odcięty od internetu, a potrzebuję go do pracy w domu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Czyli to jednak prawda, że ten modem 'ogranicza'. Na radiówce mam lepsze pingi, co prawda co jakiś czas u mnie skaczą, ale gdy są stabilne to są niższe. Kiedyś ktoś tutaj robił porównanie modemów i okazało się, że lepszy modem daje nawet o 10ms niższe pingi. To jakiego modemu ADSL używasz do łączenia się z Internetem nie ma absolutnie wpływu na pingi :) Tak samo radiówka. Połączenie do tego samego "źródła Internetu" kablem i dobrze zestawionym linkiem radiowym będzie posiadać takie same opóźnienia... Dodam jeszcze, że jaki coś pingujecie to używajcie do tego 1024 bajtowych paczek, ponieważ one bardziej odzwierciedlają normalny ruch sieciowy. ping -l 1024 strona_www Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 @PartyBOY, jesteś tego pewien? http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2595468 Post IGI, o porównaniu dwóch modemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) TAK :) Modem służy tylko do zestawienia połączenia, oraz konwersji sygnału (to tak mocno upraszczając). Zgodzę się, że jeden modem może się łączyć dłużej od innego. Jak już połączenie zostaje nawiązane to modem pełni tylko funkcję powiedzmy mostu między połączeniem USB <-> RJ-11 lub RJ-45 <-> RJ-11. Wyższe pingi jednego modemu podczas pomiaru mogą wynikać po prostu z gorszych warunków łącza w danym momencie. Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jestem od 5 minut szczęśliwym posiadaczem Multimo :). Ściąga ~140KB, upload ~30-32KB, pingi ładne. Zero problemów, podłączenie trwało 3 minutki. Jak to dobrze jest uwolnić się od radiówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 @sough Mam pytanko. Możesz sprawdzić poleceniem ping ip niemieckich serwerów z UT2004. Byłbym bardzo wdzięczny. Sprawdzamy w: polecenie uruchom/cmd i tam wpisujesz przykładową komendę "ping wp.pl" Prosiłbym o sprawdzenie takich IP, wpisujemy zamiast adresu wp.pl 83.142.84.226 85.14.220.43 193.202.63.243 80.69.76.18 oraz polski 193.42.218.23 Do wp.pl też mógłbyś podać do porównania z moją Neo 512 . Ja przeważnie do niemieckich mam średnią około 56ms do wp.pl 21-25ms Jak będziesz sprawdzał prosiłbym, żebyś wyłączył całkowicie wszystkie programy korzystające z internetu. Nie wiem czy będzie się opłacało wymieniać na Multimo. Transfer za bardzo mnie nie interesuje tylko niskie pingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) @Elektronek: Wieeeem jak się pinguje ;-). Oto pingi o które prosiłeś: Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez sough Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 sough WIELKIE DZIĘKI!!! Co do instrukcji, to zawsze lepiej napisać, niż później dopisywać :D. Czyli około 10ms lepiej, co w UT2004 na TAM'ie to niebo a ziemia. Ach co to za dobre czasy były, jak na Chello na stancji miałem ping 44. Na multimo byłoby nawet lepiej z tego co widzę. Jeszcze raz dzięki. W końcu jakieś porządne info o pingu odnośnie tej cudownej gry :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Po 4 miesiącach oczekiwania oto tydzień temu zadzwonił do mnie na kórkę pan i poinformował mnie, że usługa Multimo jest dotępna. Powiem szczerze, że mnie zaskoczył bo sądziłem, że już się nie doczekam. Powiem szczerze, że było warto czekać. Niby to samo o neo, a jednak. Przez ponad tydzień użytkowania, nie miałem żadnych rozłączeń, żadnych nagłych skoków pingów (które są dużo lepsze niż na neo szczególnie za granicą) transfer taki jak ma być. Generalnie jak tak dalej pójdzie to zwiążemy się chyba z Multimo na dłużej. Dodam, że zamówiłem 2 Mbit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 4 miesiace czekales? Ja w Netii juz miesiac czekam. I co powiedzieli, czemu tak długo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Tele Psy blokowały, ale teraz już mają jakąś komórkę w Multimo od męczenia TP-sy. Genrelanie pierwszy raz TP-sa odrzuciła dlatego, że rzekomo mam u nich usługę SDI :D. Po przesłaniu wszystkich papierów, że umowa na SDI skończyła się w 2003 TP-sa nabrała wody w usta i trwało to właśnie 4 miesiące. Tak czy inaczej miałem inne źródło internetu więc stwierdziłem, że będe czekałdo skutku dla zasady nie wezme nic w TP-sa właśnie za takie praktyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Ostatnio w godzinach od 19-21 doświadczam bardzo wyskich pingów. Dziesie sie to tak od około 5 dni, zaczyna mnie to juz troche denerwować... Jak jest u was? Zadnych problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Właśnie też zauważyłem, że ping pod 100 coś jest nie tak w takim razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 U mnie to samo normalnie niemoge grać w cs'a;/ a tutaj rozgrywki Heyah sie zbliżaja.... dzis ping 130;/ złożyłem już reklamacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Dzisiaj jest juz o dziwo lepiej pingi do 70ms ;]. Zobaczymy jak bedzie w nastepnych dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) nadal lipa ping ponad 100 do serverow de i nl Edytowane 10 Września 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 A jakie macie pingi na www.wp.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 U mnie pingi ok strefa 0-17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 0-46 http://www.noc.gts.pl/matrix/index.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 od kilku dni mam problem z emulem nie laczy sie z zadnym serwerem ale polaczenie z internetem znajduje, czy ktos ma podobnie? :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 To nie problem z łączem tylko z serwerami emule'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Łącz sie przez KAD bo serwery zostały zablokowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 TAK :) Modem służy tylko do zestawienia połączenia, oraz konwersji sygnału (to tak mocno upraszczając). Zgodzę się, że jeden modem może się łączyć dłużej od innego. Jak już połączenie zostaje nawiązane to modem pełni tylko funkcję powiedzmy mostu między połączeniem USB <-> RJ-11 lub RJ-45 <-> RJ-11. Wyższe pingi jednego modemu podczas pomiaru mogą wynikać po prostu z gorszych warunków łącza w danym momencie. Mylisz się. Jak będę miał czas to zrobię pomiary, w każdym bądź razie mam teraz zamiast modemu router adsl wifi i żeby było śmieszniej ping poprawił mi się o kolejne 2 ms mimo iż na drodze ma kolejny przystanek w postaci routera. Celowo przed zamianą modemu na router sprawdzałem pingi bojąc się że się pogorszą . To samo tyczyło się sagema i zyxela - sprawdzałem ping na chwilę przed podmianą modemu i wielokrotnie i naprawdę była bardzo duża różnica. Zaś co do warunków pomiaru to moje multimo pod względem pinga jest bardzo stabilne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Witam mam takie pytanie bo chce zalozyc sobie internt w multimo W TP wystarczy miec plan socjalny i mozna korzystac z internetu ? Czy trzeba placic zamiast tego planu za dzierzawe 36 zł ? I takie pytanie mam zalozyc linie telefoniczna tp czy linie cyfrowa ISDN tp ? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 abonament socjalny i to wszytko czego potrzebujesz, linia ma byc analogowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 czy ktos ze strefy 0-89 moze potwierdzic problemy z laczem ? chodzi mi o niskie transfery, wysokie pingi itd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Ja jestem ze strefy 0-89 ;) pingi rzędu 500-900 w dzień w nocy 20ms zgłaszałem już awarie zobaczymy jak to będzie , trwa to już od czwartku ehh czemu nie ma chello u mnie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) tez dzis zadzwonilem i powiedzialem im jak sie ma sprawa i rowniez czekam na wynik edit: dzis z ciekawosci wszedlem na strone http://www.noc.gts.pl/matrix/index.php co by zobaczyc jak ma sie gts i az mnie zamurowalo i nie dziwi mnie juz dluzej ze moje lacze ostatnio wyciaga 4 kB dl, maja BIG problem Edytowane 23 Października 2007 przez Krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maq4all Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Te wykresy GTSu są poprostu kozackie :P żeby na głównych węzłach były pingi dochodzące do 500ms to naprawdę fajnie macie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...