naxt Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Szlag! jesteście szaleni!!e tam ja na fryzjer 7 dawałem 1.7250V :) czyli max płyty :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Szlag! jesteście szaleni!! u mnie validacja na 3782.59 tylko by przeskoczyć 666 :razz: spi 1M nie dało rady, ale jeszcze powalczę No to za długo się nie pocieszyłeś :lol2: vCPU 1.67V REAL więc zapas jeszcze jest :D Niestety 32MB posypało się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Nooooo i wkoncu cos sie tutaj dzieje... dawajcie dawajcie Chlopaki... jesczez troche Wam brakuje do mojego wyniku :).. ale mysle ze dacie rade :). :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) @Paweł666 ble...czuję się zmiażdżony....ble...ble...ble...ech...tak jak pisał Fredek...mnożnik już nie ten, bo fsb jeszcze dałoby rady....vcore 1,6xx....szaleńcy co to za EK SUPREME NIKIEL EDITION chłodzenie?...bo mam też wrażenie, że temperaturowo już nie wyrabiam...ech....szkoda mówić...widzę, że w kategorii e21xx nie powalczę. dobrze, że w e2140 siedzę pewnie w czołówce:D lol @Sector19 ile to Ty miałeś, zarzuć skrinem w kwestii przypomnienia jak wiadomo by przeskoczyć na e21xx 3,2g trzeba dołożyć do pieca votów coś w okolice 1,5v. czy zauwazyliście coś podobnego w okolicach 3,7~~3,8g? bo powiem szczerze jakoś mam opory przed 1,6v i powyżej... Edytowane 6 Lutego 2008 przez Tolokan_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Nooooo i wkoncu cos sie tutaj dzieje... dawajcie dawajcie Chlopaki... jesczez troche Wam brakuje do mojego wyniku :).. ale mysle ze dacie rade :). :rolleyes:Jak skromność - "troche" do 13.813s i 4444MHz :blink: - na wodzie to raczej awykonalne - będe mega hepi jak kiedyś sie uda 4GHz przeskoczyć, no i trzeba mieć system pod SPI a na razie nie ma czasu na taką zabawe. @Tolokan_PL Co do chłodzenia to jest toz wykły EK supreme link tyle że poniklowany. Edytowane 6 Lutego 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) @Paweł666: jesli chodzi o MHz to ladnie, ale popracuj nad tym superpi bo to 16M to ja tyle w lowclocku mam x) Edytowane 6 Lutego 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Paweł666 odjechałeś!!! :D hehehe. Gratulacje!!! U mnie płyta sie kończy chyba na 2v na procku ;) wiec zapas jest ;) tylko ze nie wiem czy chłodzenie wytrzyma mi jakąkolwiek próbke Pi :D w koncu jade na AC nie WC ;) chyba otworze szeroko okno i zrobie lodówe w pokoju przez dalszym OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 @Paweł666: jesli chodzi o MHz to ladnie, ale popracuj nad tym superpi bo to 16M to ja tyle w lowclocku mam x)No niestety efekt zasyfionego systemu, nie pomaga mu codzienne instalowanie programu w którym pisze prace inż. (wersja demo działa 2h :? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 procke mam juz nowego z gwarancji czekam na MSI :D zapodam 2v i zobaczymy jaka sztuka mi sie teraz trafiła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) tylko nie trzymaj go 14dni na takim v :lol: Edytowane 6 Lutego 2008 przez Scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 jak bedzie padaczkowaty to potrzymam do jego konca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Kurde myślałem, że trafił mi się jakiś fajny cep ale na 1,3v tylko 3,25ghz robi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Kurde myślałem, że trafił mi się jakiś fajny cep ale na 1,3v tylko 3,25ghz robi :/Jak to nie jest fajny proc to ja nie wiem czego oczekiwałeś 1.1V i 3.5GHz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 moj poprzedni na 1.3v robił tylko 2.3Ghz wiec nie nazekaj mogło byc jak u mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 jak bedzie padaczkowaty to potrzymam do jego koncaPredzej plyta wyzionie ducha :lol2: Kurde myślałem, że trafił mi się jakiś fajny cep ale na 1,3v tylko 3,25ghz robi :/ Daj mi takiego cepa :blink: Moj robil 3ghz na 1,38v (real) to tak gwoli scislosci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Moj procesor pare dni temu zaprzyjaznil sie z 1.7V i mniej juz raczej nie zobaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Jak to nie jest fajny proc to ja nie wiem czego oczekiwałeś 1.1V i 3.5GHz :?: na 1,3 oczekiwałem ~3,4 ghz ;) Bo 3ghz robi na nie całym 1,2 w stressie (w stressie skacze 1,184-1,192) ale don't worry ;) Powalczę z wami jak tylko zmienię boxa. Edytowane 6 Lutego 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Obawiam sie, ze problem lezy w samym rdzeniu, odczyty sa zupelnie nieadekwatne do ciepla jakie oddaje procesor. W moim przypadku delta pomiedzy idle a stres to ~40C. Przy 3500Mhz i 1.5375V nie udalo mi sie zejsc ponizej 70C mimo iz spedzilem nad tym caly dzien ;) Radiator przylega na 99% prawidlowo, mimo tego rozgrzewa sie w stresie zaledwie do ~38C Nawet przeszlifowalem dzis goly rdzen papierem sciernym, bez efektu :) Tak wiec jak ktos przymierza sie do zdjecia IHS to niech ma na uwadze ze jesli wczesniej mial kosmiczne temperatury to po tej operacji dalej bedzie mial kosmiczne temperatury zmniejszone o +-10C @Taipan Wcześniej miałeś problemy z temperaturą. Jak udało Ci się ją zbić podnosząc jednocześnie napięcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Moj procesor pare dni temu zaprzyjaznil sie z 1.7V i mniej juz raczej nie zobaczy icon_smile3.gif Troche dziwne ze padł bo tempy wporzo masz ... musze zacząć uważać jak bede jechał na 1,8v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Troche dziwne ze padł bo tempy wporzo masz ... musze zacząć uważać jak bede jechał na 1,8v ;) Ale kto tam powiedział, że padł ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 a no rzeczywiscie :D przeczytałem że "MNIE juz raczej nie zobaczy" :D hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Temperatury nie sprawiaja mi juz problemow gdyz przesiadlem sie na wode, dopiero teraz brak IHS pokazal prawdziwa korzysc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Temperatury nie sprawiaja mi juz problemow gdyz przesiadlem sie na wode, dopiero teraz brak IHS pokazal prawdziwa korzysc ;) wrzuć fotke golego proca xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 @Black_war to zarzuc screenem tego 3 giga na tym nap co mowiles. @Black_war to zarzuc screenem tego 3 giga na tym nap co mowiles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 już kiedyś wrzucał zdjęcia. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2842850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 No dobra, mój kastrat do roboty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 kijowo liczy ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 kijowo liczy ;dJakbym miał mobo Twojego pokroju, to by było o niebo lepiej. A PC-ta mam za 1,3k zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Wrzucam w gifie i Spi 16m, bo: nie chce mi się testować ortosem (za długo ;] ), gry stable i tylko to w sumie jest ważne ;) a gif, bo całkiem duża rodzielczość.. Edytowane 6 Lutego 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 piękna sprawa, realne V pokazane w CPU-Z ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...