destroy Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 panowie mam od wczoraj E2160 Nie kręciłem ... Wentyl boxo'wy plus Arctic Silver 5 ... temperaturach w stresie 55-60 * obudowa wentylowana ... co jest ? Pasta musi się rozgrzać ? Przecież przy takich temperaturach nie ma szans na OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Te procki się dziwne jeśli chodzi o temp. ja mam cały czas około 20* , a w stresie nagle 35* i tyle ze wskazań. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ja na boxie + as5 miałem ~24*C idle. Nie przejmuj się destroy tylko kręć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Nie no kurcze tyle w stresie to aż się boję kręcić. W Idle mam 30* . Może poczekanie aż pasta się rozgrzeje pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Nie no kurcze tyle w stresie to aż się boję kręcić. W Idle mam 30* . Może poczekanie aż pasta się rozgrzeje pomoże ? olej temperatury i kręć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 ja na def taktach w luzie na boxie i AS5 mam rzekomo koło 35*C na rdzeniach nie przejmuj sie tylko kręć on zakłamuje temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 U mnie przy 334*9 temperatury w IDLE na poziomie ~32stopni. Chłodzenie Tacensa - Gelus Extreme na minimalnych obrotach. Oczywiście AS5 na cepie. Zabieramy się dalej do kręcenia cepa :] A wyniki w lowclocku będą, jak drugi dysk wyczyszczę. Ave. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 witam, podkrecilem procesor do wartosci 3GHz, testuje go juz ponad godz programem orthos, nie wykazuje bledow ale co kilka minut zamraza mi na 2-3 sekundy obraz, test caly czas idzie w tle, czym to jest spowodowane, cos nie wyrabia (zasilacz, procesor) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 witam, podkrecilem procesor do wartosci 3GHz, testuje go juz ponad godz programem orthos, nie wykazuje bledow ale co kilka minut zamraza mi na 2-3 sekundy obraz, test caly czas idzie w tle, czym to jest spowodowane, cos nie wyrabia (zasilacz, procesor) ? Daj mu więcej papu :] A jakie ustawienia Orthosa i prio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 orthos priorytet 3, nic wiecej nie zmienialem a jest sens katowac go wiekszym napieciem jezeli nie ma narazie zadnych bledow w programie (dziala juz 1:40) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 na prio3 to może się zdarzać, po prostu bierze 100% zasobów. Na prio 10 nie bedziesz w stanie nic zrobić praktycznie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam po długiej(!) przerwie. Czy do 2160 i wykręcenia go na te wspaniałe 3Ghz potrzeba chipsetu P31/35? Czy da się na jakiejś "ekonomicznej" płycie? I czy kupno 2160 i wykręcenie na 3Ghz na w/w "ekonomicznej" płycie, lepszym rozwiązaniem od AthlonX2 3600+ AM2 Windsor + K9N NEO-F, również wykręconego na ~3Ghz? Z tego co na testach wyczytałem 4400 bije na łeb 2160(bez oc). Fundusze gonią niestety, student musi sobie radzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja już na prio 9 nie daje rady Palato: Żeby na AM2 3600 zrobić te 3ghz to już trzeba mieć szczęście, na e2160 idzie praktycznie każdy Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam po długiej(!) przerwie. Czy do 2160 i wykręcenia go na te wspaniałe 3Ghz potrzeba chipsetu P31/35? Czy da się na jakiejś "ekonomicznej" płycie? I czy kupno 2160 i wykręcenie na 3Ghz na w/w "ekonomicznej" płycie, lepszym rozwiązaniem od AthlonX2 3600+ AM2 Windsor + K9N NEO-F, również wykręconego na ~3Ghz? Z tego co na testach wyczytałem 4400 bije na łeb 2160(bez oc). Fundusze gonią niestety, student musi sobie radzić ;) A to P31 to nie jest ekonomiczny ? Używanego Gigabyta na P31 kupisz za poniżej 200 zł (o ile nówka tyle nie kosztuje - nie chce mi się sprawdzać :P) Generalnie wystarczy ci każda płyta, która pociągnie FSB 333 - a tyle to robi zdecydowana większość. Ja już na prio 9 nie daje rady Palato: Żeby na AM2 3600 zrobić te 3ghz to już trzeba mieć szczęście, na e2160 idzie praktycznie każdy Na E8400 na prio9 da się pracować, tylko przymula przy przełączaniu okienek ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Na ceneo znalazłem P31 od Gigabyta w okolicach ~170zł. Jest też jakiś Asrock, bezpieczne to?(złe wspomnienia). A to?:MSI G31M-F IG31 Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 polecam TOBIE Gigabyte GA-G31M-S2L 1.0 G31 VGA... zdobedziesz ta plyte NOWA za 155zl a uzywana jeszcze tanije.. a bez problemu na niej posmigasz i bedziesz bardzo zadowlolny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Faktycznie wydaje się to najrozsądniejszy wybór. Pomimo tego że to mały kikut i mogę mieć problemy z wciśnięciem tam grafiki i Audigy :P Ale tak na marginesie to nigdzie nie byłem w stanie znaleźć żadnych używek. Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Używek nie ma bo nikt jej nie sprzedaje ;] A grafika + Audigy wejdzie bez problemu. Patrz niżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Hmmm, a co to za wynalazek od Inno3D wisi nad SB'kiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Hmmm, a co to za wynalazek od Inno3D wisi nad SB'kiem?96gt? :unsure: Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 [ot]Ile ciagnie fsb ? [/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Hmmm, a co to za wynalazek od Inno3D wisi nad SB'kiem? 96gt?;) [ot]Ile ciagnie fsb ? [/ot]Pewnie tyle co twoja, bo ten sam chipset w końcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) chyba slaby egzemplarz procesora trafilem, po ustawieniu stand napiecia (cpuz 1.298 w obciazeniu) w biosie procesor robi tylko 2.9GHz (363x8) probowalem rowniez na 333x9, potrzebuje wtedy 1.38V z biosa (ponoc plyta zaniza) i cpuz pokazuje wartosc 1.35 ale test orthos wykazuje bledy po 2 godzinach wiec 2.9GHz to jest chyba jego maksimum (mowa oczywiscie o stand V, na wyzsze nie pozwala mi chlodzenie) nie chce go meczyc wiekszym napieciem bo te 100-200MHz nie zrobia chyba wiekszej roznicy (nie bawie sie w super prime), a tylko zakatuje procesor temperatura bo dochodzi do 70 stopni, na 3.2GHz pewnie bedzie potrzebowal z 1.4V a tym samym temp pojdzie w gore ewentualnie moze gdybym mial lepsza plyte to poszedl by wiecej ? Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nie - słaby to by był jakby miał wala na 340. Ten jest zupełnie przyzwoity :rolleyes: Walla sprawdzałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 a jak to sprawdzic bo kazdy tu cos wspomina o tym wallu ale do konca nie wiem co to jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 a jak to sprawdzic bo kazdy tu cos wspomina o tym wallu ale do konca nie wiem co to jest :)maxymalne FSB jakie jest w stanie wyciagnac procek, przy mozliwie malym mnozniku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 jest problemik, testy orthos przechodza ponad 4 godziny bez zadnych bledow (prioryty 3) ale chcac zagrac w fear badz wlaczyc 3d marka obraz robi sie czarny i trzeba resetowac komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Na wyższym prio pewnie by Ci wykrył niestabilność... Sprawdzałem wall'a u siebie i mniej więcej wychodzi na 430... Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 dziś skuszony opowieściami o wall'u postanowiłem poszukac swojego... bo chyba zabawa setfsb to nie to samo? a to skutki zabaw z bronią :wink: dalej chyba już nie idzie bo po dodaniu 2 oczek do tego napięcia, czyli ok. 1,62V niehce wstać na 484 :sad: a i tempy już nie są za ciekawe bo to co pokazuje core temp to jest idle jak liczył próbkę to miał ok 71 stopni. chyba że to wina płyty ale wątpię aby dfi dark potrzebował na nb więcej niż 1,41V? reszta na deflaut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Wall 480 na procku z serii E21x0 to bardzo wysoko. Szczególnie, że to robione na AC. Chętnie bym takiego CPU pod DI wrzucił, z 5G by może zrobił ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...