Payti Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) Witam, proszę podajcie Waszym zdaniem najlepsze typy obudów dla WC. Moje typy jak narazie to: 1.) ThermalTake Armor 2.) Cooler Master Stacker STC-01 Czy jeszcze jakieś o podobnych wymiarach i z miejscem na BIP, BIX i inne 'gadżety' od WC możecie polecić? Pozdrawiam, Edytowane 17 Marca 2007 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ja stawiam na Chieftec Big Tower , któryś z rodzinki np to http://mcs.pc.pl/produkt541.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 1.) ThermalTake Armor - jak najbardziej polecam :) 2.) Cooler Master Stacker STC-01 - rowniez godny uwagi - wiecej nie powiem gdyz zabawe z ta buda dopiero zaczynam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Z tańszych to Sharkoon Rebel 9 Econo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 za chwilę ktoś poleci swoją bude mówiąc -bo ja własnie taką mam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 za chwilę ktoś poleci swoją bude mówiąc -bo ja własnie taką mam B-) No i OK, niech każdy kto chce się wypowie ;) Generalnie chodzi mi o większe 'budy' aby wszystko bez pakowania i estetycznie sie pomieściło ... Z tańszych to Sharkoon Rebel 9 Econo :) Tak bardzo fajna i niedroga ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) Za niewielkie pieniadze uzywany (lub nowy) chieftec Dragon big - nowe na allegro chodza mniej wiecej po 250-300zł + ewentualne wywalenie koszyków na dyski z przodu obudowy oraz beznadziejnej blachy pod zasilaczem i buda marzenie. Dodać nalezy, że to bardzo solidna obudowa i jakością wykonania mogłaby zawstydzic wiele nowszych i sporo droższych konstrukcji. A jeżeli można przeznaczyc wiecej kasy to niezły jest armor, stacker niestety rozczarował mnie, choć design bardzo mi sie podoba lub lian-li (np G70). Ostatnio przyspałem na allegro i poszła mi sprzed nosa za 350zł!!!!!!!!! :( W przypadku tej ostatnie jednak mam niewielkie watpliwości co do wentylacji. Ale ten wygląd ;) Edytowane 16 Marca 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 SilverStone Temjin TJ-07 8) IMHO jest to jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza buda do WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 SilverStone Temjin TJ-07 8) IMHO jest to jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza buda do WC. Oj ta buda jest przepiekna i cena zresztą też ;) Ale to miejsce na wszystko na spodzie powala .... IMHO Chieftec Dragon i Lian_Li PC-G70 także świetne. Szkoda, że żadna z polskich firm nie zabardzo dba o nas ;) czyli ludzi poszukujących swoistych rozwiązań. Takie obudowy z powodzieniem mogłyby być także naszej produkcji ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 bo tam sie pakuje chłodnice 4*120 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Może jeszcze ze średniej półki Aerocool Zero Degree i Aerocool Bay Dream :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 a ja polece bude homemade :). Sklejona z 2 tak jakby ale nie do konca, jak skoncze to pokaze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 SilverStone Temjin TJ-07 8) IMHO jest to jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza buda do WC. Mniam. Faktycznie niezła, ale za to połączenie szczotkowanych zaslepek z reszta a'la aluminiowy odlew to powinni kogoś powiesić :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) Mi by nie przeszkadzało :D Ale jako ciekawostke podam że w USA ta buda kosztuje 299$ <_< nc normalnie :mur: Edytowane 16 Marca 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 http://www.koolance.com/shop/default.php?cPath=28_43 nic tylko wybierac. lian li robione przez koolance pod wc. ceny tez niczego sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) ehhhh wole dalej nie patrzeć... Widać, że to amerykańska firma. Samochód musi mieć 5litrowy silnik, żeby w ogóle jechał, a komp 1000W zasilacz, żeby się włączył ;) Az dziwne, że sprzedaja laingi z ledwie 3metrowym podnoszeniem słupa cieczy. Toz to nawet nie drugie piętro ;) Ehhh ten amerykański styl zycia... Edytowane 17 Marca 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 ten 1kW to wydajność układu chłodzącego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Ups... :oops: Chyba za wczesnie dałem wyraz moim uprzedzeniom ;) Edytowane 17 Marca 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Aerocool Bay Dream fajna budeczka. Nie wiecie jak z jakością wykonania jest ? Pozdrawiam, Edytowane 17 Marca 2007 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Wg. mnie jakość jest beznadziejna. Mam tę obudowę od wakacji i co staram się ją rozkręcić, pluje sobie w twarz że takie gó... kupiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Dla mnie nadal dobra obudowa pod wc pozostaje klasyczny Dragon, sprawdzona konstrukcja, 3 glowne pozycje chlodnicy (przod, gora, albo tyl na dystansach) zwykly midi idealny na 2x120mm. Ta obudowa jak na swoja niezla jakosc jest stosunkowo tania (allegro) no i ten klasyczny design ma cos w sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Jeżeli komuś odpowiada "serwerowy" (żeby nie powiedzieć klockowaty) wygląd i lubi dłubać przy sprzęcie, to polecam 2542846[/snapback] Aerocool Bay Dream fajna budeczka. Nie wiecie jak z jakością wykonania jest ? Pozdrawiam, Wygląd to kwestia gustu, natomiast podstawa to porządne blachy. Oglądałem kilka Aerocooli i wszystkie są wykonane mizernie, słabe materiały widać nawet na zdjęciach. Jeżeli to nie problem to ok, w przeciwnym razie nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 skoro ARMOR to i KANDALF :) jak najbardziej nadaje się do WC- dużo miejsca, solidne wykonanie no i wygląd, choć to kwestia gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Ostatnio zakochałem się w obudowie od power maca piątego :wub: przepiękne cudo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Wygląd to kwestia gustu, natomiast podstawa to porządne blachy. Oglądałem kilka Aerocooli i wszystkie są wykonane mizernie, słabe materiały widać nawet na zdjęciach. Jeżeli to nie problem to ok, w przeciwnym razie nie polecam. Potwierdzam. Nakręciłem się na nią tylko ze względu na "przewiewnych" front, idealny na chłodnice i btx. Teraz bardzo żałuje. Jeżeli stanie się cud i za parę miesięcy znowu zacznę bawić się w PC to albo wrócę do swojego kochanego Chieftec BX-03D-SL-B albo coś z Lian Li. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michbar Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 A co powiecie o Thermaltake Mozart Tx, moim zdaniem jedna z lepszych obudów do WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 A co w niej takiego niezwykłego :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 A co w niej takiego niezwykłego :?:Chociażby to, że jest podzielona na strefy i miejsce wewnątrz można ciekawie zagospodarować. Ale to wciąż Tt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresik.pl Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ja tam mam chieftec Big Tower Ca 01 B-B-SL i zamontowałem w nim bez większych trudności 2 chłodnice w miejscach pod wentylatory 12cm I sobie chwale:-) Co prawda sama obudowa to nie jest jakis szczyt estatyzmu ani funkcjonalonsci ale za to solidna.. (tandetny plastik na front panlu i ta klapka wciąż wołająca "no dalej urwij mnie" Koszyki na HDD - to już co kto lubi;p) Jak miałbys jakąś okazję tanio ją kupić to polecam... Ale za 400 zł to lepiej sobie samemu z drewna wyciosać;d Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...