Skocz do zawartości
Gość sekman

[pbpbb] Zwijane Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Mowa o tym minusiku, dzieki ktoremu mozna zwijac cale forum i jest to robione w czasei rzeczywistym (nie musi przeladowywac strony). Strasznie by mi przydalo by sie na moim forum. Prosze o pomoc (przeslanie moda). Czy jest to moze JavaScript?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest, tylko nie ma znaczków +/-

Wystarczy kliknąć w dowolnym miejscu na komórce tabeli gdzie jest tytuł danego działu forum.

hmmm, szukalem na forach phpbb lecz niczego takiego nie znalazle. Jesli bedzie ktos dobry prosze o link, lub nazwe konkretnego moda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego, że PurePC to komercyjny "Invision Power Board v2.1.7" a nie darmowe PHPBB. Na samym dole strony masz jak byk... Zupełnie inny silnik.

Nie prosze w tym temacie, o uzyczeniu gotowego skryptu z "Invision Power Board v2.1.7", tylko gotowy mod JavyScript ktory dziala jak tutaj na purepc. A czytac mnie nauczyli, chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc to miałem namyśli fakt, iż ponieważ to są inne silniki, to nie koniecznie istnieje takowy skrypt. Jeśli istnieje, to może być częścią jakiegoś konkretnego skina lub modułu do PHPBB. Generalnie trzeba szukać na forach o PHPBB.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla potrzeb mojej stronki przemodowałem takie coś

function openClose(id,command){	var obj="";	obj= document.getElementById(id).style;	if(command=="show")obj.display = "block";	else if(command=="hide")obj.display = "none";	else	{		if(obj.display=="")	obj.display = "block";		else if(obj.display=="block") obj.display = "none";		else obj.display = "block";	}}

aby tego uzyć, robisz np taki myk:

<div onclick="openClose('ale_czad')">Klikając w tego diva powodujesz ze koleny div bedzie znikał i pojawiał się</div><div id="ale_czad"> ten napis będzie znikał</div>

no, jeśli chcesz mozesz przekazać do skryptu także polecenie, czy dany element wskazany przez pierwszy parametr (id) ma się pokazać openClose('id_elementu','show'), czy schować openClose('id_elementu','hide'), jeśli podasz bez drugiego parametru to element się przełaczy na stan przeciwny do obecnego.

Czy to Cię satysfakcjonuje? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi