Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Na wstępie ,dziękuję wszystkim za gratulki,i docenienie naszych wyniczków Memset 3.0 4-4-4-4-4-4-24-2-10-10-4-8-6-4 robią na 2:3 640MHz przy 2.85V. I przy takich timach wystarczyło by ok 2.4V 1:1,a jak jest to widać :wink: Jak CL4 z biosu to bardzo ładne memki :D (niedługo sam będę się bawił Cellshockami :rolleyes: ). Jeśli z memsetu CL5 -> CL4 to też ładnie (ale vdimm powinno być mniejsze, koło ~ 2,7v :) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Wiedzialem, ze ten 6700 poleci na mniej wiecej tyle, bo tydzien dobry i zapowiedzi byly dobre ;) Gratulacje Panowie ;] btw : XA sam uzywasz 965P i nie wiesz tego, ze 4-3-3-4, czy tam 4-4-3-4, jest wolniejsze niz same 4 :lol: I nie pokazuj sie nawet z memsetem na screenie, bo na powitanie powiem, ze to wal. I nie miej pretensji, bo sam sobie nagrabiles. Pozdrawiam. Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez DEVILEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 no wiedziałem,że coś na tym 6700 pokręcą i jest Wreszcie cepik godny teamu-jak rozumiem wyniki są mocno wstępne :wink: Ciekawi mnie tylko,czy jeszcze ktoś was na obecnej generacji c2d w Polsce dogoni? Może być ciężko :wink: ps. jakieś backupy macie B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 ... miejmy nadzieję, że Yotomeczek coś pokaże jak jego kaskada będzie ukończona. Oj chłopaki polecieli daaaleko - jak ostatnio Małysza :D GRATKI Nie sądzę zeby w najbliższym czasie mogli poczuć się zagrożeni ... i975 raczej z 6700 nie wparuje na top rankingu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wiedzialem, ze ten 6700 poleci na mniej wiecej tyle, bo tydzien dobry i zapowiedzi byly dobre ;) Gratulacje Panowie ;] btw : XA sam uzywasz 965P i nie wiesz tego, ze 4-3-3-4, czy tam 4-4-3-4, jest wolniejsze niz same 4 :lol: I nie pokazuj sie nawet z memsetem na screenie, bo na powitanie powiem, ze to wal. I nie miej pretensji, bo sam sobie nagrabiles. Pozdrawiam. Mylisz się po części - ta zależność jest pomiędzy CAS=3. Gdy CAS=3 TRCD=3 TRP=3 przy niskim strapie (1066) to wydajność jest mniejsza niż przy 3-4-3-X (na niskim strapie). Fakt ten spowodowany jest tym, że P965 nie lubi TRCD=3, gdy jest ustawiony CAS=3 i w dodatku niski strap. Natomiast 4-3-3-X jest szybsze od 4-4-3-X oraz od 4-4-4-X. To tyle wyjaśnień :wink: BTW A czy ja dałem jakiegoś screena w tym topicu? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) PPC będzie spało... Spać to może nie śpi, ale przygotowuje się w milczeniu ;) No i gratki Panowie, bardzo ładny wyniczek. Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez KvaNfield Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jak wszyscy pokończą maturę? :wink: Z pewnością coś tam wyskrobiecie na targi w Lublinie... mam taką cichą nadzieję :) Póki nie planuję własnych poważniejszych benchy, to chętnie popatrzę na ekscesy innych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jak wszyscy pokończą maturę? :wink: Z pewnością coś tam wyskrobiecie na targi w Lublinie... mam taką cichą nadzieję :) Póki nie planuję własnych poważniejszych benchy, to chętnie popatrzę na ekscesy innych :) ty sie nasza mature nie martw :] (moja, swidra i masell'a), sam skoncz gimnazjum wpierw :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 O mnie się nie martwcie :wink: Mam nadzieję, że wyniki w maturze (te dobre :D) przełożą się na lepsze wyniki w OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 PPC to nie jesteś tylko ty... więc nie myśl, że jak pada hasło "Purepc" to każdy skacze z radości mając ciebie na myśli, choć nie zaprzeczam, wcześniej ładne wyniczki robiłeś :) miejmy nadzieję, że Yotomeczek coś pokaże jak jego kaskada będzie ukończona. Jeśli myślisz też np o mnie, to raczej nie ma co liczyć na jakiekolwiek wyniki :D ... mimo iż mam sprzęt, dostęp do niego, znajomości, kase na setki litrów ln2 oraz podobno niezłe umiejętności to się za to nie zabieram... bo po co ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Wiedzialem, ze ten 6700 poleci na mniej wiecej tyle, bo tydzien dobry i zapowiedzi byly dobre ;) Gratulacje Panowie ;] no wiedziałem,że coś na tym 6700 pokręcą i jest Wreszcie cepik godny teamu-jak rozumiem wyniki są mocno wstępne :wink: Ciekawi mnie tylko,czy jeszcze ktoś was na obecnej generacji c2d w Polsce dogoni? Może być ciężko :wink: Oj chłopaki polecieli daaaleko - jak ostatnio Małysza :D GRATKI Nie sądzę zeby w najbliższym czasie mogli poczuć się zagrożeni ... i975 raczej z 6700 nie wparuje na top rankingu :D Dzieki chlopaki, milo to slyszec! yoto>> bierz QuadaGT albo p5b dlx i dawaj z zabawka od Luke'a mozesz smialo walczyc! BTW: Wybierasz sie moze do Wrocka? DEVILEK>> wasz cep nie jest mocno slabszy :wink: BTW: Wroc i piwko? :D tomcat>> backupy powiadasz.... niestety nie ma, ale mysle ze niedlugo jakies zlapiemy tak na wszelki wypadek :D Mylisz się po części - ta zależność jest pomiędzy CAS=3. Gdy CAS=3 TRCD=3 TRP=3 przy niskim strapie (1066) to wydajność jest mniejsza niż przy 3-4-3-X (na niskim strapie). Fakt ten spowodowany jest tym, że P965 nie lubi TRCD=3, gdy jest ustawiony CAS=3 i w dodatku niski strap. Natomiast 4-3-3-X jest szybsze od 4-4-3-X oraz od 4-4-4-X. To tyle wyjaśnień :wink:Gemmy sprawdzal memki i ja w niego wierze. Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez ent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Co do pamięci porównie ustawień i taktowań. Może to coś rozwieje ;) Before Kontra ja ;) Zwróćcie uwagę na taktowanie. U mnie można jeszcze pościeśniać (co mam zamiar zrobić w najbliższym czasie). Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Madness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Upsi Dejzi ;) Nic dodać nic ująć po prostu nice ;] Gdzieś ty się podziewał, tyle ciebie ominęło. :mrgreen: Co do wyniku to jak zawsze hardcore :blurp: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No nareszcie yotomeczek pogratulował :) ,ale pewnie dlatego ,że został wywołany :wink: Jeszcze raz wielkie dzięki. Madness Aby,mieć pełny pogląd na sytuacje trzeba,by użyć tych samych dzielników pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 W sumie tak ale zostały tu wywołane do tablicy timingi zastosowane u was które ja też u siebie zastosowałem. Before zastosował ciśniejsze timingi i wyższe taktowanie a jednak strata nie jest duża. Może się mylę ale uważam że jednak 4-4-4-4 ma większy potencjał na i965. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) W sumie tak ale zostały tu wywołane do tablicy timingi zastosowane u was które ja też u siebie zastosowałem. Before zastosował ciśniejsze timingi i wyższe taktowanie a jednak strata nie jest duża. Może się mylę ale uważam że jednak 4-4-4-4 ma większy potencjał na i965. na i975 może i wiekszy! pamietaj że GMH,GCT itp. to 3 nano a GKX to juz fabryczne 2,5 p.s. gratulacje za wysiłek i wytrwałość Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No nareszcie yotomeczek pogratulował :) ,ale pewnie dlatego ,że został wywołany :wink: Jeszcze raz wielkie dzięki. Hehe nie mogłem się pozbierać :D Ehh piknie piknie :D Moje Gskille coś opadają z sił Kiedyś 555 4-4-4 a teraz 520 i koniec :D mobo też coś nie kce >460fsb ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Moje Gskille coś opadają z sił Kiedyś 555 4-4-4 a teraz 520 i koniec :D mobo też coś nie kce >460fsb ... Moze za malo papu :lol2: :wink:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 gratki panowie, piekny wynik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Dzieki chlopaki, milo to slyszec! DEVILEK>> wasz cep nie jest mocno slabszy :wink: BTW: Wroc i piwko? :D Praktycznie kazdy 628B jest podobny ;) "BTW: Wroc i piwko? :D" Niestety, ale odpada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 pisarz thx! "BTW: Wroc i piwko? :D" Niestety, ale odpada. Nie ma cie czy nie pijesz ze mna? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nie bedzie mnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Gratulacje chlopaki, niezle robota!!! Ehh gdzie te czasy kiedy fc bylo marzeniem...teraz wszyscy sie azotem zalewaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Moze za malo papu :lol2: :wink:. że co że jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 że co że jak Po głębszej analizie doszedłem do wniosku iż użytkownik d0b0c0p chciał przekazać iż może jest za małe napięcie ale na czym i gdzie i jak oraz po co nie udało mi się już wydedukować ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Po głębszej analizie doszedłem do wniosku iż użytkownik d0b0c0p chciał przekazać iż może jest za małe napięcie ale na czym i gdzie i jak oraz po co nie udało mi się już wydedukować ;) a ja mysle ze koles nie wiedzial do kogo napisal ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) a ja mysle ze koles nie wiedzial do kogo napisal ;) ok - to chyba jakaś świerzynka :D Więc tak - mobo mam zmodowane - Vmch 2,15V a Vmem 2,7V było i marne 520 memki zrobiły (a wcześniej 1,9Vmch i 2,55V i szło zrobić 550 - oczywiście @ 4-4-4-x Dual DDR2) Dawniej szło zrobić na mobo fsb 500 a teraz 460 :/ (co prawda inny proc ..) Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No i obiecane 1M z dzis: Troche zabawy bylo, wydaje sie ze to koniec procka, a teraz ide kibicowac MU :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Poezja jednym słowem. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...