Michaelius Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ktorzy to poprzedni gracze beda najpewniej stali pierwsi w kolejce do sklepu ;) W sumie to dziwie sie, ze jeszcze nie powstaly remake'i FF7-9 z odpowiednio podbita oprawa A/V - IMHO sprzedawalyby sie jak swieze buleczki. Remaki remakami , ale czemu nikt tego nie wrzucil do PSN ? Przeciez to lezace na tacy kilka milionow zielonych , a wysilek praktycznie zerowy bo to gry z PSone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 No, tak, ale IMHO na PSN tez trzebaby zaoferowac troche odnowiona grafike (przynajmniej podbita rozdzialka), zeby miec jakis "selling point" ;) Forma dystrybucji dowolna, choc srednio wyobrazam sobie sciagac tyle plyt z PSN :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 No, tak, ale IMHO na PSN tez trzebaby zaoferowac troche odnowiona grafike (przynajmniej podbita rozdzialka), zeby miec jakis "selling point" ;) Forma dystrybucji dowolna, choc srednio wyobrazam sobie sciagac tyle plyt z PSN :) Samo podbicie rozdziałki nie wiele by dało. Już wersja FFVII czy FFVIII na PC w 640x480 wyglądało kiepsko bo "tła" się rozciągały i widać było poszczególne piksele. Wyobraźcie sobie teraz że podbijamy to do np. 720p... Można zapodać jakiś filtr rozmywający te tła ale to dalej wyglądałoby kiepsko. Ale gdybym miał PS3 i w PSN pojawiłby się któryś z FF z PSX to bym brał :D. Zaś co do samego remake'u to SE mogłoby spokojnie takowe zrobić i fani kupiliby to bez zająknięcia. Co z tego że historia znana ale sam fakt ponownego obcowania z takim FFVII w nowej szacie graficznej, ze scenkami w realtime itp. to byłby wystarczający powód do kupna. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 czytam fora ps3 po ostatnich wydarzeniach i widze wielki zawod wlascicieli ps3-zapowiedziane wydanie FF13 na klocku naprawde podcielo skrzydla wielu fanom,czesc z nich rzucila sie nawet do sprzedawania swoich ps3-chyba w akcie zemsty,bo jak sie okazuje ff13 to byl tytul dla ktorego glownie zakupili ps3 i teraz zniecheceni chca sie chyba odegrac na sony ,szczegulnie zapowiadajac przejscie do obozu "wroga" Ja sam, gdybym jeszcze nie posiadal ps3 kupilbym konsole sony dla FF13 ,a teraz kiedy FF13 ma wyjsc na klocka a wiele gier jest multi to sytuacja sony robi sie powazna,z jednej strony ps3 pomoglo wygrac walkie formatow ale z drugiej strony zbyt mala agresja marketingowa sony ,doprowadzila do utraty wielu waznych tytulow,jak chocby DMC,RE czy wlasnie FF13.Jesli jeszcze okazalo by sie ze ps3 straci tez MGS4 to juz malo co pozostanie unikatowego w sferze tytulow dla ps3. I tak jednym utraconym tytulem niczym kon trojanski sony otworzylo wrota do miasta ....nawet mi troche zal, bo exlusivy potrafia byc bardziej dopracowane niz multi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 No to zaraz się zacznie konferencja Sony -> http://livewire.ign.com/2008/e3/index.html Zobaczymy czym nas zaskoczą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 ign nadaje z opóźnieniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) ano, ale tylko to mi płynnie działa ;) te 5min przeboleje... Edytowane 15 Lipca 2008 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) No jakość na ign jest najlepsza, ale 5min to dla mnie za dużo :lol2: Sony chyba zapomniało o PS3 i Home bo gadają o PS2 i Playstation network :blink: Edytowane 15 Lipca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 takie nudy, ze zaraz chyba zasne. A to cało Home to aż żal pupsko ściska, co to ma byc, Second Life 2? Ja jakbym miał PS3 to bym wolał super nowe gry anizeli jakąś badziewiastą podróbę simsów, czy kogokolwiek podnieca mysl o tym, ze mozna chodzic po jakis pokoikach albo po domach innych graczy i ogladać jego trofea? Moze dla no-life'ów... syfiasto to wygląda. Niech Sony wreszcie pokaże cos ciekawego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Sony chyba zapomniało o PS3taaa... cały czas gadają o wszystkim, tylko nie o grach na PS3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) delete Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 mi IGN nic nie tnie, jest płynnie cały czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) właśnie prezentują gry na ps3 BTW nie wiem po co to całe psioczenie na Sony, MS komuś tu płaci?... dajcie se na luz Edytowane 15 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 juz koniec konferencji, ale dramat, nie wytrzymam :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) I po konferencji Sony: GOD III i 80 GB Core Pack za 399$ - tyle "dostaliśmy" Edytowane 15 Lipca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 No to kupa :) Jedyna niespodzianka to nowa 80 w cenie 40 , ktora nawet nie wiadomo czy trafi do EU. Jak dla mnie MS:Sony 2: 0,0001. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Nie gadajcie, psp dostało Resistance'a ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 bez wątpienia "rok 2008 jest rokiem PS3" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 a najlepsze hasło z całej konferencji: Jack Tretton: "PS3 is all about exclusives" :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 (edytowane) Coś czuję że do końca roku nabędę XO, Sony się wyłożyło. Fakt, jest tam (póki co) mój "ukochany" MGS4 ale w odróżnieniu od sytuacji gdy kupowałem PS2 dla MGS3 tam miałem perspektywę że zagram jeszcze w MASĘ innych zejefajnych gier, teraz są tu pustki (na PS3, tzn jakieś gry będą ale sporo z nich trafi na XO a nie powiem, zakup to sporo tańszy). Zaś co do braku exclusivów na PS3 to może to być (i pewnie jest) kwestia braku kasy. Wpompowali tyle szmalcu w Cell i BD że teraz im na gry nie styka. Wygrali wojnę formatów ale zdaje się że przegrają wojnę konsol tej generacji. GoW 3 i Killzone 2 to dla wielu będzie zdecydowanie za mało żeby zostać przy PS3. Edytowane 16 Lipca 2008 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Czy ja wiem czy braku kasy? Raczej odmiennej filozofii - MS woli outsorcing, a Sony wierzy w swoje studia programistyczne. Aczkolwiek jak widac opcja 1 jest skuteczniejsza :) Przeczucie mi mowi , ze do konca roku bede mial i tak x360, ps3 i radeona zmienionego na 4850/70 w kompie :D A jak dobrze pojdzie to i jakies PSP i quad core sie przyplacze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Przeczucie mi mowi , ze do konca roku bede mial i tak x360, ps3 i radeona zmienionego na 4850/70 w kompie :D A jak dobrze pojdzie to i jakies PSP i quad core sie przyplacze :DCieszymy sie razem z Tobą... OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=186811 prawdopodobnie sony dzis oglosi europejska premiere nowej 80, w sumie duzo to nie zmienia , ale moze jakas w miare sensowna obnizka 40 bedzie do wyczerpania zapasow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Sony i,developer sie normalnie osmieszylo z "nowym" Ratchet'em,jakis gowniany epizod do sciagniecia przez psstore ma byc tak waznym wydarzeniem zeby mowic o tym szumnie na E3?? widac ze wlasciwie to go..maja do pokazania a takie kupowanie epizodow to niech sobie w du...wsadza wkurzylem sie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Czy ja wiem czy braku kasy? Raczej odmiennej filozofii - MS woli outsorcing, a Sony wierzy w swoje studia programistyczne. Aczkolwiek jak widac opcja 1 jest skuteczniejsza :) Przeczucie mi mowi , ze do konca roku bede mial i tak x360, ps3 i radeona zmienionego na 4850/70 w kompie :D A jak dobrze pojdzie to i jakies PSP i quad core sie przyplacze :D Coś średnio pasuje w tym kontekście nazwanie developerów 2nd party studiami outsourcingowymi, ale to tak na marginesie. Co do wyliczanki- idź do sklepu jutro i to kup, wyliczając sprzęt za niecałą 1 średnią krajową kupiony do końca roku nikomu nie zaimponujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 najbardziej to mnie boli, ze sony zablokowali mozliwosc grania w gry ps2 tylko dlatego ze chca trzepac kase na sciaganiu ich z psstore. Niech sie tylko glosniej zrobi o tym, ze 40gigowa wersja potrafi bez problemu odtwarzac gry z ps2 na odpowiednim firmware, a mysle ze sie juz totalnie ludzie wypną na sony. Szkoda, wielka szkoda. Firma dala tak wiele graczom, zmienila zarzad i teraz sie mota nie wiedzac co dalej zrobic. Robia za kazdym razem jeden krok do przodu i cztery do tyłu. Ratunek dla SONY jest chyba jeden: Harrisson wraca i zostaje prezesem, bo to jest chyba jedyny typ z wizją ktory nadawalby sie na miejsce złotoustego kena, gdyz obojetnie co tamten za farmazony prawil, to jednak wizje miał i moze wszystkiego mu sie nie udalo spelnic, ale duzo z jego pomyslow weszlo w zycie, sie sprawdzilo i ciagneło maszyne o nazwie Playstation do przodu. Do przyszłego E3 musi sie cos w tej firmie diametralnie zmienic, bo inaczej to bedzie tzw. kiszka total. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Witam czy ktoś wytłumaczy mi jak odtworzyć divix'a na ps3? Bawilem sie troche programem PS3 media center X ale za wiele z tego nie wyszlo. Wogole ps3 obsloguje pliki avi czy trzeba konwertowac jakos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soundwave Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Wrzucasz płytkę z filmem w divx i działa. Jeśli tylko materiał filmowy jest "świeżo" skompresowany to zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 The Ultimate Proof Sony Is Winning Link raz działa raz nie, więc dla pewności wkleję tutaj artykuł: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - klik Forget the analysts. Forget the NPD sales figures. Forget the CEO’s. I live with the ultimate expert on the video game industry—my 16-year-old son. He not only plays video games, he watches every show about them on G4, he participates in chat rooms about them on the internet, he competes in a variety of games on a variety of platforms. He always tells me the latest trend three months before I read about it in the media. But he’s never been a PlayStation fan. Sure, he had a PS1, but as soon as the Xbox came out, it was game over. He loved the Xbox graphics, and once he was old enough to play “Halo,” he loved the games. He graduated to the Xbox 360, Xbox Live, “Gears of War,” etc. He even hung in there during the overheating Xbox “red ring of death” phase. Other than a two-year detour/obsession playing “World of Warcraft” on his computer, he has always been an Xbox fanboy. Sony just didn’t have great games. Last week he recorded all of G4’s E3 coverage so he could watch it after work (he’s got a summer job to save money to buy gas and videogames, in that order). He was very excited after Microsoft had its news conference. “You can stream Netflix movies onto the Xbox 360!” he exclaimed. Then he watched the Sony press conference, and the world as we know it changed. After hearing about “Metal Gear Solid 4”, as well as other PlayStation exclusives in the pipeline and the awesomeness of Blu-ray, he promptly packed up his Xbox 360 and all his games and went down to Game Stop to trade them in. He bought a PS3 and “Metal Gear Solid 4.” I had to be there to approve the purchase of the M-rated game since he’s not yet 17, and I was surprised at how rapturous the Game Stop employees were about Sony. They then sold him a USED copy of “Metal Gear Solid 4.” “How can the game already be used?” my son asked. “Because some people get frustrated if they don’t have ‘cheats’,” he was told. But the cashier assured him that the game “was just as good as new.” My son asked, “How can that be?” “Because PlayStation players are ninjas!” was the response. I’m happy to say my son didn’t accept this answer. Perhaps that’s because he’s now spending his own hard-earned money to purchase these games. He said, “Seriously, how does that work?” And the Game Stop fanboys explained that Sony now has a special coating on Blu-ray game discs which makes them virtually scratch-proof. We shall see. One thing we do know. We may not be able to stream Netflix movies onto the console (yet) but now we can start ordering them on Blu-ray. As we left the store, I said to him, “I never thought I’d see you with a PlayStation.” “Neither did I,” he replied. :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) to ja mam jeszcze jeden dowod :lol2: GamesIndustry.biz donosi o bardzo ambitnych planach Sony związanych z PlayStation 3. Wortal powołuje się na rozmowę jaką przeprowadził Financial Times z Kazem Hirai’em, który jest szefem Sony. Wynika z niej, że plany firmy dotyczące sprzedaży PS3 oscylują w okolicach 150 milionów egzemplarzy. Przypomnijmy - PlayStation 2 sprzedało się w ponad 140 milionach sztuk. Zajęło to konsoli 9 lat. Kaz Hirai powiedział Financial Times następujące słowa: - Nie jest radością dla mnie powielanie liczb (sprzedanych - dop. GRRR.pl) PS2. Ten film już widziałem. Ja chciałbym zobaczyć czy my jesteśmy w stanie przekroczyć liczby PS2 po 9 latach, inaczej po co jesteśmy w tym biznesie? Nie da się ukryć, że to mocne słowa. Na dzień dzisiejszy firma sprzedała jedynie około 14 milionów (źródło: VGChartz) konsol. Na szczęście dla Sony na realizację tego bardzo ambitnego celu pozostało jeszcze kilka dobrych lat. Jak myślicie, uda się? Dobrze, ze maja przynajmniej pozytywne nastawienie [[[[[[[[[[[; Edytowane 21 Lipca 2008 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...