petrumi Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam po długiej przerwie. Zastanawiam się czy za dość okazyjną cenę (99zł plus 30 kurier) nie kupić kierownicy DriveFX (jest na allegro. Proszę o opinie użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Kiera dla mnie bardzo fajna, wykonanie może nie jakies fenomenalne ale da niezłym poziomie jak za te 130zł, w F2 z kiera jeździ się naprawde fajnie tylko trzeba się przyzwyczaić, za to w PGR 3 kierownicy nie trawię jakoś. Ogólnie warto kupić za taka cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam po długiej przerwie. Zastanawiam się czy za dość okazyjną cenę (99zł plus 30 kurier) nie kupić kierownicy DriveFX (jest na allegro. Proszę o opinie użytkowników.W temacie o FM3 wywiazala sie dyskusja na temat kierownicy Logitecha vs Microsofta, sa tam tez podane linki do oficjalnego forum Forzy, gdzie uzytkownicy obu kierownic twierdza, ze odczucia sa takie same albo wrecz lepsze na FX. Zakladajac przy tym 2-3 krotna roznice w cenie (w PL) to kiera Logitecha jest jak najbardziej warta zakupu. Albo inaczej: kiera MS nie jest warta zakupu przy takiej roznicy ceny. Kiere Logiego mam juz od dawna i za takie pieniadze mysle, ze nie ma sie w ogole co zastanawiac. Dokup do tego stand na kierwonice i masz wypas komplecik do scigalek. @krzychu26: dokladnie mam takie same odczucia, w F2 jezdzi sie super, ale w PGR nijak nie moge dobrze samochodu wyczuc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Jeśli dobrze widzę ta kierownica działa też z PC? Jak wygląda jej mocowanie do np. biurka? Czy do grania bez force feedback wystarczy zasilanie z USB? Zastanawiam się czy nie kupić, bo cena super. Nigdy wprawdzie nie grałem na kierownicy, ale po nauczeniu się chyba lepiej się będzie grać w takie gry jak Forza, pad trochę za mało precyzyjny (do arcade w sam raz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Jeśli dobrze widzę ta kierownica działa też z PC? Jak wygląda jej mocowanie do np. biurka? Czy do grania bez force feedback wystarczy zasilanie z USB? Zastanawiam się czy nie kupić, bo cena super. Nigdy wprawdzie nie grałem na kierownicy, ale po nauczeniu się chyba lepiej się będzie grać w takie gry jak Forza, pad trochę za mało precyzyjny (do arcade w sam raz). Do biurka mocuje sie dokladnie tak samo jak kazda inna, sa takie "bolce" z tylu, dokrecasz do blatu i nara. Do granie bez "wspomagania" wystarczy USB. A co do driverow: z tego co wiem, gdzies sa drivery do PC, ale ze ich nie potrzebowalem to nigdy sie nie zaglebialem mocniej w temat. Co do grania to powtorze to co wyzej: F->kiera, PGR czy ogolnie arcade -> pad. - mocowanie Edytowane 28 Lipca 2009 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 PGR czy ogolnie arcade -> padNie do końca się zgodzę. PGR4 grałem tylko na kierownicy (ponad 1k gs wbite) i grało się bardzo przyjemnie, ale już taki GRID w ogóle jest dla mnie niegrywalny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Poszukalem troche w necie i wychodzi na to, ze kiera Logiego chodzi albo z driverami wbudowanymi w system albo z alternatywa dostepna pod tym adresem http://matt-land.com/xbcd/ Odsylam jeszcze do tego topicu http://redcl0ud.1.forumer.com/index.php?showtopic=1850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Pytam o mocowanie jako że własnie nigdy nie miałem kontaktu z kierownicami. U siebie nie mam zwykłego biurka, tylko własnej konstrukcji stolik drewniany, przykryty obrusem. Z tyłu jest tez pionowa deska wzmacniająca, więc mocowanie "ściskające" poziomą deskę z obu stron raczej by się nie sprawdziło, bo tylko mógłbym go użyć z przedniej strony (tej gdzie siedzę), co nie wiem czy by było możliwe. Natomiast do przyssawek trzeba by było ściągać obrus, ale to już nie taki problem. To zdjęcie akurat mi nic nie mówi, bo jak pisałem jestem zielony. ;) Edytowane 28 Lipca 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Tera jasne? edit. Jak krecisz to mocowanie sie zaciska i kiera jest przytwierdzona do stolu. Edytowane 28 Lipca 2009 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) O super, czyli idealne rozwiązanie dla mnie (ścisk od przodu). Dzięki. W sumie to ciekawe skąd taka cena. Edytowane 28 Lipca 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 O super, czyli idealne rozwiązanie dla mnie (ścisk od przodu). Dzięki. W sumie to ciekawe skąd taka cena. A czy to wazne? ;) Kupowac i sie nie zastanawiac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Może stąd, że takiego Logiego Wingmana (choć Wingman miał pełny FF) kupiłem za czasów liceum ( ca. 9 lat temu) za ok 200PLN, a konstrukcyjnie widać, to to samo? http://images.techtree.com/ttimages/story/...-Formula-Fo.jpg Ale zgadzam się, za ok. 100PLN można brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 A jeszcze jedno pytanie, nie wiem czy głupie czy nie - czy kąt położenia koła jest regulowany? Bo na fotkach to wygląda w sumie jak prawie 45 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Nie, nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Uuu to lipa. Faktycznie jest ok. 45 stopni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Stary oczekujesz regulacji kolumny kierownicy w pionie i poziomie w kolku za 99 zeta? Juz pomijam, ze nie ma kierownicy, ktora to umozliwia, ale kaman, bez przegiec. Nie wiem jaki jest kat, ale sadze, ze dla 99,999% uzytkownikow jest on wystarczajaco dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Chodzi o to że mój stolik jest dość wysoki, i raczej użytkowanie jej przy takim kącie było by niewygodne. Na wysokości kolan bylo by spoko, ale stolik jest z 10-15 cm wyższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 IMO przesadzasz, ludzie maja przeciez rozne biurka czy stoly i jakos daja sobie rade. Poza tym wiekszosc kierownic i tak ma plus minus zblizony kat kierownicy wiec inny model kolka nic raczej tutaj nie zmieni. Kup kiere i jak przyjdzie to sobie ja przetestuj, masz 10 dni na oddanie. Chociaz jestem praktyczne w 100% pewien, ze jej juz nie odeslesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Zastanawiam się na Wheel Stand Pro w wersji dla G25. Nie wiem tylko czy będę mógł na niej zamontować DriveFX? Wysłałem pytanie do producenta ale bez odpowiedzi. Czy możecie polecić jakiś inny stand jeśli ten by nie pasował? Edytowane 29 Lipca 2009 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Z tego co podaja na stronie to stojak do G25 jest szerszy i dluzszy czyli nie powinno byc problemow z zamocowaniem DriveFX. W druga strone (stojak do DriveFX + G25) bylby klopot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) "Your credit card could not be authorized. Please contact your credit card provider, or enter a different credit card." Jeszcze miesiąc temu karta działała. Jeśli to stałe to chyba podziękuję M$ i pożegnam się z Xboksem, albo go przerobię i przesiądę się na piraty. Skoro i tak nie mogę w pełni z LIVE korzystać, to po co mam kupować oryginały. Oni na tym stracą, a ja zyskam. Ich wybór. Co ciekawe blokada 1 zł się na karcie potrafiła zautoryzować. Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Znowu mam problem z dźwiękiem. Mam LCD 19" LG ze złączami DVI i VGA. Kupiłem sobie te kino domowe http://allegro.pl/item700799796_kino_domow...d_mixmedia.html . I teraz mam pytanie czy mogę zrobić tak, żeby dźwięk z xboxa był w 5.1? Jeśli można tak zrobić to czy ktoś może mi to po krótce wyjaśnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jeśli to kino domowe ma wejście HDMI lub optyczne to da się podłączyć iksa. Jeśli nie ma wejść, tylko same wyjścia to nie da rady. Sprawdź w instrukcji tego kina domowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefikon Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 "Your credit card could not be authorized. Please contact your credit card provider, or enter a different credit card." Jeszcze miesiąc temu karta działała. Jeśli to stałe to chyba podziękuję M$ i pożegnam się z Xboksem, albo go przerobię i przesiądę się na piraty. Skoro i tak nie mogę w pełni z LIVE korzystać, to po co mam kupować oryginały. Oni na tym stracą, a ja zyskam. Ich wybór. Co ciekawe blokada 1 zł się na karcie potrafiła zautoryzować. Ja mam tylko angielskie karty kredytowe i mam taką samą informacje, próbowałem zapłacić kilkoma różnymi i zawsze ten sam efekt. Podobno niedługo będzie można płacić paypalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 HDMI to wejście przynajmniej tak pisze w instrukcji. P.S Zarejstrowałem konsole na xbox.com tylko nie wiem co trzeba wpisać w wiersz adresu 1 i wiersz adresu 2. W wierszu 1 wpisałęm miejscowość a w wierszu 2 ulice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek2233 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 HDMI to wejście przynajmniej tak pisze w instrukcji. P.S Zarejstrowałem konsole na xbox.com tylko nie wiem co trzeba wpisać w wiersz adresu 1 i wiersz adresu 2. W wierszu 1 wpisałęm miejscowość a w wierszu 2 ulice. "*Wiersz adresu 1 (tylko adres fizyczny)" Tutaj wpisujesz Ulice wraz z numerem mieszkania, w adresie 2 nic nie piszesz. Popatrz niżej a zobaczysz, że masz tam: - Kraj/Region - Województwo - Miejscowość W powyższych opcjach piszesz wszystko na temat twojego adresu ( no oprócz ulicy oczywiście ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Chcieliście games on demand na stałe to macie - gry po 20 funtów lub 2400 MSP, czyli raczej bez sensu patrząc że to tylko starsze tytuły. Co ciekawe w USA cena to w większości 20 dolarów lub 1600 MSP, tak więc dużo taniej, ciekawe tylko czy kupując grę na amerykańskim koncie będzie się dało grać na europejskiej konsoli, albo czy wogóle da sie kupić (blokada regionalna?). A Call of Duty 2 za 30 dolarów - lol. Największy lol jest w Australii, gdzie gry sa po 6000 MSP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Jak dobrze, że mam konto na USA ;] Chodź to i tak jakieś 60-65zł za nie oszukujmy się, starocie :) Jedyne co mnie przekona do zakupu gry w GoD to wydanie jakiegoś sieciowca, typu CoD4. Przynajmniej nie musiałbym zmieniać płytki, by szybko wbić się na meczyk, czy dwa ;] Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Kupiłem sobie tą kierownice Logitecha DriveFX i muszę powiedzieć, że jak za taką kasę daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...