Rav85 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 a co to za boss bo juz nie pamiętam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Coś jak duży owad fruwa i naparza mnie z góry takimi pseudo bombami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Mam prośbę... możecie pisać w spoilerach tego typu informacje? Dopiero się za grę zabieram i nieciekawie to się czyta... wiem że fabuła jest mało rozwinięta ale jednak. Dzięki z góry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) spoYler :P prosta jak drut, kiedy strzelisz do niego to chowasz sie za ta skale na środku, ono napie** pociskami i to, potem przelatuje na twoja stronę, to ty i uciekasz chowasz sie z 2 strony skal i znowu strzelasz ,uciekasz az padnie Edytowane 6 Lipca 2007 przez Rav85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 No to ja może jeszcze dodam pełny przewodnik (po angielsku). Poza tym na YouTube jest sporo filmków pokazujących kompletne misje łącznie z bossami. Dzisiaj skończyłem grę. Ostatni boss mnie rozczarował. O wiele łatwiejszy niż poprzednie. Zdania jednak nie zmieniłem. Rozrywkowa gierka :lol2: Zacząłem od początku na Extreme. Wszysko fajnie pięknie, aż do pierwszego bossa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Panowie mam problem z demkiem. Mianowicie po kilku/kilkunastu sekundach mam zwiechę. Sprzęt jak w podpisie, stery to 158.22. Nawet Directx 9.0c najnowszy ściągnąłem i nic. Miał ktoś taki problem ? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 bylo juz przerabiane zainstaluj stery 162.15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Sprawdzal ktos ktore pod losta sa najlepsze do dx10 stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 162.15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 162.15No żeczywiście najlepsze szczególnie jak ktoś lubi grać przy czarnym obrazie i samym dzwięku. Tak jak na mojej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Nvidia wydała nowe poprawione sterowniki 162.18 Windows XP / 2000 32-bit Release Date: July 5, 2007 BETA driver http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_162.18.html U mnie wszystko działa jak należy. Edytowane 8 Lipca 2007 przez danywatt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 No żeczywiście najlepsze szczególnie jak ktoś lubi grać przy czarnym obrazie i samym dzwięku. Tak jak na mojej konfiguracji.Musisz wejsc do pliku cfg gry bo ja tez tak miałem gdyz defaultowo gra ustawia jakąś kulawą rozdziałkę 1280x720 chyba a moj monitor wypisywał out of range . Może masz to samo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ta rozdziałka wcale nie jest kulawa :lol: Po paru eksperymentach sam ją sobie ustawiłem na CRT, bo najwięcej widać. W rzeczywistości u mnie wyświetla wtedy 1280x960 z czarnymi pasami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) No żeczywiście najlepsze szczególnie jak ktoś lubi grać przy czarnym obrazie i samym dzwięku. Tak jak na mojej konfiguracji.nie tylko ty kazdy,dlatego zostaly wycofane przez losta @MariuszDW pobaw sie odswiezaniem 1280x1024 da sie ustawic,ja tak gram,a nie na tej smiesznej panoramicznej rozdzialce. Edytowane 8 Lipca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 No wiem, że można. Ustawiałem. Tylko na panoramie najwięcej widać (nawet bez klikania na miniaturki rzuca się w oczy). 1280x720>1280x960>1280x1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Co z tego , że więcej widać ;) przecież to raczej oczywiste bo panorama, ale chyba lepiej jednak na kwadracie miec kwadrat , a nie z kwadrata robić panoramę ;). Natywna dla mojego lcd jest 1280x1024 i kazda inna rozdziałka wygląda bleeeee. Edytowane 8 Lipca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Na LCD wiadomo, że ble, bo ta "panorama" ma w rzeczywistości z pasami 1280x960. Tak czy inaczej nie pasi do natywnej LCD Mi te paski nie przeszkadają, tak samo jak przy oglądaniu filmu (chyba nie powiesz że wolisz te w formacie 4:3). Mógłbym sobie przełączyć na bardziej "prestiżową" rozdziałkę, ale ten wynalazek mi się po prostu bardziej podoba. Edytowane 8 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 no i gierka zaliczona....podsumowanie: Hmm ...grywalnosć ok .pozycja godna uwagi. A teraz moja opinia o DX10 .... uważam że jest ok Przeciętnie 60-70fps ... sporadyczne spadki do 40 przy ostrej akcji , ale też 90 i więcej w innych sytuacjach. Rozdziałka 1280x960 AAx4 / AFx16 /HDR i inne detale na max . jedyne z czego zjechałem na medium to shader. czyli GTX w DX10 nadaje się do gry w 1280 bez problemu , co prawda to pierwszy tytuł jaki się ukazał ale pokładane nadzieje się sprawdziły , nie było problemów z płynnością , jakością wyświetlanego obrazu itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 a jak w DX9? Wiecej fps i czy duzo gorzej wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) a wiesz nie odpalałem nawet pod DX9 zaraz lukne :) na takich samych ustawieniach. No i sprawdziłem . ... jaja praktycznie ten sam fps .... grafika lepsza w DX10 , śnieg i wybuchy , dym itd. Edytowane 8 Lipca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) No lepsze efekty , sprawdzałem ścieme walisz jak nic. Co do fps , to na viscie prawie nie ma różnicy między dx9 i dx10. Ale wystarczy przerzucić się na xp i różnica jest spora. Edytowane 8 Lipca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Dokładnie jak mówi sideband tak jest !!! Vista zjada z 20 fps w tej samej lokacji. Początek gry tam gdzie linke wypuszczamy i na górę lecimy to na dx 9.0 w viscie jest 31 fps :( na xpeku już prawie 50 :). Powiem to jeszcze raz , dx 10 w tej grze daje jedynie lepsze cienie i tyle co więcej te cienie zjadają 1/2 fps czyli z 31 mamy okolo 15 a różnica minimalna jeśli chodzi o jakość tych cieni . Edytowane 8 Lipca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 No lepsze efekty , sprawdzałem ścieme walisz jak nic. Co do fps , to na viscie prawie nie ma różnicy między dx9 i dx10. Ale wystarczy przerzucić się na xp i różnica jest spora. No sprawdzałem na viście , co do różnic , luknij sobie na filmiki np , dym , itd , cienie , lepszy HDr , i np te futrzane kołnierze postaci .... do tego porównaj sobie źródła światła i blask jaki generują na obiektach itd. Ja ją widzę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Po co mam ogladać film , jak moge sobie sprawdzić na grze :wink: Co do różnic , po prostu włączyłem obydwa tryby i nie zauważyłem różnic. Jedynie wydawało mi się na , że na dx10 niektóre powierzchnie były ciemniejsze i nic poza tym. A hdr i inne kwiatki są takie same , jeżeli jest inaczej to prostu mam wypalone gały B-) Edytowane 8 Lipca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Po co mam ogladać film , jak moge sobie sprawdzić na grze :wink: Co do różnic , po prostu włączyłem obydwa tryby i nie zauważyłem różnic. Jedynie wydawało mi się na , że na dx10 niektóre powierzchnie były ciemniejsze i nic poza tym. A hdr i inne kwiatki są takie same , jeżeli jest inaczej to prostu mam wypalone gały B-) chodziło mi o filmiki w grze.:)... może ja mam chopla na punkcie DX10 nie wiem , ja widzę różnicę Edytowane 8 Lipca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Mówisz futerko na kołnierzyku hmmm właśnie teraz zauważyłem , że na dx 9 jest mniej tak jakby włosków , ale to ledwo zauważalne. Co do hdr to jakoś nie zauważyłem róznicy ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 tak czytam wasze wypowiedzi o wersji na DX10 i zastanawiam sie nad jego sensem. Podobno mial on dawac nowe efekty ZMNIEJSZAJAC wymagania gier dzieki jakiejs tam technolgoi itp...a tu lipa. 8800 GTX wymiekaja :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Samo przejście na dx10 nic razie nie wnosi do wydajności , co do efektów to da się uzyskać "jakieś" tam nowe. Narazie vista zjada na dzień dobry min 25% wydajności w stosunku do xp , ale są przypadki gdzie jest jeszcze gożej. Może z biegiem czasu będzie coraz lepiej. Trzeba czekać , a potem wyciągniemy wnioski. Poza tym ten dx10 nieżle nakręca rynek , chodzi tylko $$$. Nie zdziwie się , im nowsze gry oferujące tryby dx9 i 10 , ten pierwszy będzie bardziej pozbawiany efektów by zaznaczyć różnice między tymi trybami. Takie coś widze na screenach Age of Conan. Troche nie temat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Narazie vista zjada na dzień dobry min 25% wydajności w stosunku do xp , ale są przypadki gdzie jest jeszcze gożej. Może z biegiem czasu będzie coraz lepiej. Trzeba czekać , a potem wyciągniemy wnioski. Poza tym ten dx10 nieżle nakręca rynek , chodzi tylko $$$.prace nad dx10 dla XP wciąż trwają, jednak na finalny efekt potrzeba jeszcze wielu miesięcy. oby jednak w końcu się udało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 prace nad dx10 dla XP wciąż trwają, jednak na finalny efekt potrzeba jeszcze wielu miesięcy. oby jednak w końcu się udało ludzie, zejdzcie na ziemie. nigdy nie bedzie w pelni dzialajacego dx10 pod xp. ile o tym mozna <_< http://www.beyond3d.com/content/articles/55/1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...