Bomarek Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) Z powodu modernizacji kompa musiałem przekonfigurować moje chłodzenie. Na CPU PowerX top wykonany przez Maniakalnego . Na NB blok własnej konstrukcji, na kartę graficzną ATI 1950GT dopiero w planach. Poprzednia wesja pracowawła bezawaryjnie ponad 1.5 roku, tylko czyszczenie nagrzewnicy z kurzu oraz wymiane chłodziwa na borygo pół na pół z wodą destylowaną. WC rev.2 Edytowane 2 Maja 2007 przez Bomarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Ten układ wymiata.. Wszystko w srodku.. ładnie zrobione ;] I kolanka miedziane czyste aż się święcą a nie jak u innych. Ta malutka chłodnica daje rade? Jaki jest na niej wentyl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Wentylator chyba Panasonic 12cm który jest podpięty do automatycznego regulatora obrotów. Chłodnica daje radę, teraz przy temperaturze w pokoju 22 st. temperatura procesora przy pełnym obciążeniu podawana przez Everesta wynosi 42st. U mnie preferencją jest cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 bo sa chyba pomalowane ;] wyglada jak jakas brazowo-zlota farba. co to za chlodniczka? kadet? bo sadzac po tym ze swobodnie sobie siedzi w fabrycznej budzie to chyba nie kadet, chyba ze po jakims liftingu odchudzajacym :) a WC naprawde fajne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Mały kadet, tak kolanka i rurki są pomalowane akrylem w kolorze miedzi. Nie chciało mio się ich czyścić i tak trzeba by to potem polakierować bezbarwnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 dawno nie bylo tu takiego wc. cos nowego/innego. dobra robota :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 A mnie się kompletnie nie podoba. Jedna jest rzecz, której nie trawię w WC - miedzianych rurek i kolanek. Ale o gustach nie bedziemy dywagować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Bomarek gratzy, parę nieprzespanych nocek musiał cię ten układ kosztować, zegarmistrzowska robota :D, ale taki "kibel" musi być bardzo niepraktyczny, tyle kolanek i trójników musi robić swoje ;) ja tam wolę zwykłe węże pozdro i współczuje przy wymianie sprzętu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Tyle że te rurki się ladnie komponują z rezem i są ladnego koloru. To jest prawdziwe WC nie jakieś tam picowane do granic możliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Mi juz dawno ten uklad bardzo sie podobal i ten stan sie nie zmienil :) Glowna zaleta to solidnosc elementow, trwalosc to jest imo najwazniejsze. Wiadomo zawsze mozna wykleic obudowe dla picu jakimis matami za 200zl, sprowadzic bloki po 5 setek za sztuke i na to dac sprzynki ale co to za sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 heh, zaraz beda dymy :lol: ukladzik jest naprawde fajnie zrobiony, zielony kolorek ladnie sie komponuje ze zlotymi kolankami ;) ale faktycznie jak przyjdzie zmieniac bloki czy cos wymienic to pewnie bedzie terror w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thade Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 No pewnie bedzie terror. Ale pomysl fajny i mi osobiscie sie podoba. Bedziesz malowal te fioletowe elementy do konca ? Bo widze, ze pod rezerwuarem masz pomalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) Jak częst zmienia się bloki, pewnie PowerX jest za słaby do mojego procesora? Ostatni raz robiłem to ponad 1.5 roku temu. Płątanina węży ryzyko ich załamania i nie lubię bajzlu w obudowie. Cóż złego w konstrukcji chłodzenia wodnego zbudowanym z miedzi? Wymiana procesora w moim uładzie zajmuje mi max 15 minut. Na fiolet są pomalowane tylko nakrętki aby komponowały się z plastykowymi koszyczkami na wiatraki. Edytowane 2 Maja 2007 przez Bomarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 A moze pokuś się o jakiś dodatek UV? Zielony ;E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Na CPU PowerX to wykonany przez Maniakalnego. sorry, ale PX produkowal kto inny, Maniakalny wykonal dla ciebie tylko inny top :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Oczywiście top wykonał Maniakalny, poprawiłem literówkę. Wentyle świecą na niebiesko i wieczorem widać świecenie chłodziwa w kolorze zielonym, taki dodatek UV dolałem do chłodziwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Tyle że te rurki się ladnie komponują z rezem i są ladnego koloru. To jest prawdziwe WC nie jakieś tam picowane do granic możliwości Mi juz dawno ten uklad bardzo sie podobal i ten stan sie nie zmienil :) Glowna zaleta to solidnosc elementow, trwalosc to jest imo najwazniejsze. Wiadomo zawsze mozna wykleic obudowe dla picu jakimis matami za 200zl, sprowadzic bloki po 5 setek za sztuke i na to dac sprzynki ale co to za sztuka. Czyzby aluzja w moja strone ? Aerial widze ze juz konkretnie poleciales w moja strone. Do autora projektu: Gratulacje - bardzo ladny ukladzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) tylko czekalem az wejdzie tu Malik (no sorry, nie wiem jak wam ale mi sprezynki na wezach kojarza sie tylko z jedna osoba na forum) :lol2: Edytowane 2 Maja 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Nie chce robic syfu w temacie Bomarka ... szkoda mi slow na aeriala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) gratuluje fajne WC, ale gdzie sa temperaturki :D?? Edit: Masz racje Malik nie róbcie syfu autorowi w temacie (ew. istnieja jeszcze gg, pw lub mozecie utworzyc topic ) Edytowane 3 Maja 2007 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Solidne bydle. Już też kiedyś miałem ten układ na oku. Swoją drogą, styl mi się nie podoba, ale widać że Bomarek nie podąża za trendem firm tylko składa swoje wc. Gratki. mozecie utworzyc topic To nie jest dobry pomysł. Edytowane 3 Maja 2007 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Malik ale bez urazy z mojej strony.. Ja tylko napisalem że to jest taki jakby porządny homemade.. Ten wyróżnia się z pomysłowości,zatem twój jest piękny.. I jak najbardziej mi się podoba ( porządek ułożenie układu ładne graty i ten klimat czerni ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 gratuluje fajne WC, ale gdzie sa temperaturki :D?? Edit: Masz racje Malik nie róbcie syfu autorowi w temacie (ew. istnieja jeszcze gg, pw lub mozecie utworzyc topic ) Dlatego ostatni moj post na ten temat To nie jest dobry pomysł. Oczywiscie ze nie bedzie dodatkowego tematu - jest od tego PW. Jesli Aerial bedzie chcial mi cos osobiscie powiedziec na temat mojego ukladu to zapraszam na PW lub GG - a nie "obgadywac" za plecami w czyims temacie. Malik ale bez urazy z mojej strony.. Ja tylko napisalem że to jest taki jakby porządny homemade.. Ten wyróżnia się z pomysłowości,zatem twój jest piękny.. I jak najbardziej mi się podoba ( porządek ułożenie układu ładne graty i ten klimat czerni ) Pozdrawiam Kamil nie czuje urazy. Poprostu to glupio wyszlo ze dowiaduje sie w obcym temacie o swoim wc i podejsciu do niego. Jezeli uwazasz ze cytuje: "To jest prawdziwe WC nie jakieś tam picowane do granic możliwości" - to powiedz mi to wprost w moim temacie lub PW a nie gadaj za plecami. Bo to troche smiesznie wyglada - takie podjescie podworkowe. Koniec OT, Bomarek sorko za te pare postow nie na temat - od tej pory PW jezeli ktos chce kontynuowac ta "dyskusje" lub GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ale ja napisałem że to jest takie prawdziwe Wc.. Twoje też jest prawdziwie ale odpicowane ładnie.. Tu jest ładna prostota u Ciebie styl i inne bajery.. Może mnie zle zrozumiales za co przepraszam :P Dobra koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 najbardziej symetryczny kibelek ppc gratuluje :) ladnie i przemyslanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 prawie wszyscy juz chyba zapomnieli otakich wc ;D , a tu przychodzi wybraniec i pokazuje cacuszko ;] mnie sie bardzo podoba. Btw. fajny ten maly kadecik, nie to co to bydle harrison :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Jak oglądam takie układy, to mi sie przypominaja wc sprzed ~2 lat. Mają coś w sobie, ale mi się osobiście nie podoba. Włożył ktoś w ten układ na pewno dużo pracy, to pewne, ale przy obecnej dostepności części dedykowanych do wc, to coś niespotykanego :wink: Duża buda, to można tak kombinować z rurkami itp. Węże chyba bardziej poręczniejsze. Ale co tam kto woli. Ważne że własciciel jest usatysfakcjonowany. :wink: ps: Pomysłowy montaż dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Ha! Zawsze lubiłem takie układy :D Te kolanka sycą.... Ten PowerX to ten co mi go "bezczelnie" sprzątnąłeś z allegro ;) eh..... to już było chyba z rok temu [; ;) To nie jest dobry pomysł. No eeej, byłoby wesoło, kolejna kłótnia na 5 stron w ciągu kilku godzin :D Edytowane 3 Maja 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 kszonek jeśli tak uwielbiasz pXa to maniaklany ma na sprzedaż :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Kiszonek tak to ten PowerX a top dorobił mi Maniakalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...