Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon Hd 2900pro/xt/xtx

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzyjcie wątki o grach DX10. Co nowa gra to nowe stery do 8800. ;) Tak było z lost planet tak jest teraz CoH. ;)

Nie ostatnie,widac ze chlopaki pracuja,co stery lepsza wydajnosc.Przegladajac Rage3d forum radka,niemozna powiedziec tego o ATI i nowych sterach nadal wiecej bledow niz poprawek.

wypowiedzi z rage3d widomo servis o radkach

1:)Splinter Cell Double Agent bug

2:)Installation went fine, but now when I select 1440x900 @ 60Hz my monitor goes blank, and says unsupported mode, recommended mode is 1440x900 @ 60Hz. ??? The only refresh rate that will work is 75Hz.

3:)odpowiedz do powyzszego

Same OS version, same resolution, same problem. My primary monitor works fine at 1680x1050, but my secondary won't run now at 1440x900@60

4:)Trackmania Nations still dont work

5:)Doom3 with 7.4 scored 111fps with all settings maxed and 4xAA. With 7.5 scored 97 fps with same settings

6:)I have a problem with Collin McRae DiRT demo, seems max 4xAA in-game option caN't be compared to 0xAA

7:)Stalker Still has the shadow draw distance problem

ROZWIAZANIE

http://www.thefloatingpoint.org/main/e107_...t.php?content.5

dalej niechce mi sie szukac

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po pierwsze, po drugie wielu zapomina ze w momencie premiery 8800 mialo tez duze problemy ze sterownikami, wiec nie ma tak za bardzo co psioczyc na ATI.

Jakie problemy, takie ze kilka gier nie dzialalo i ... Wydajnością powalała i co by nie pisać porównanie bolączek ,,porodu,, serii 8800 do x2900 nazwał bym...

Jak dla mnie i 8800 i 2900 to niedopracowane produkty i dopiero kolejna generacja pokaze pazurki w dx10 albo i nawet dopiero w przyszlym roku pojawia sie prawdziwe karty do dx10.

Z tym ze z tych dwojga, lepiej/cokolwiek rokuje 8800 Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porownajcie te dwa screeny,i powiedcie czym sie roznia,(sciagnijcie na dysk i przegladajcie raz jeden raz drugi)

Oby dwa AA4x

[ciach]*

Jeden jest mniejszy a drugi sie rozmywa , ogolnie obydwa wygladaja fajnie :E

* - NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW!!!

// ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porownajcie te dwa screeny,i powiedcie czym sie roznia,(sciagnijcie na dysk i przegladajcie raz jeden raz drugi)

Oby dwa AA4x

1.imageshack.us/img171/6357/oblivion200706031712513cr2.th.png[/img][/url]

standard vs panorama, o to chodziło?

edit

W tym drugim ten smok jest niewyraźny, gorzej wygląda.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

moim zdaniem drugie jest z lepszym AA widac to szczegulnie na nodze pomnika-rzezby(prawa noga)

Edytowane przez dragonlore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit

W tym drugim ten smok jest niewyraźny, gorzej wygląda.

moim zdaniem drugie jest z lepszym AA widac to szczegulnie na nodze pomnika-rzezby(prawa noga)

jakiejś różnicy nie widze szczególnie ze to jedno jest bardziej rozmyte zdjecie.

Wielkie dzieki,pierwsze bylo GF drogie hd2900xt,stery nastepne powinny ten problem raczej rozwiazac te rozmycie . Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MariuszDW - powiedz jak Ci się sprawuje ta karta, są jakiekolwiek problemy w grach?

Bo zastanawiam sięczy jej przypadkiem nie łyknąc?

Jezeli pozwolisz to sie wtrace :] Trackmania Nations NIE dziala :( (poki co) , CoH ma bugi z cieniami ,Dark Messiah of Might and MAgic(demo) nie chce sie odpalic, Neverwinter Nights 2 trza cienie na low ustawic i jest 60fps (nie wiem czy to wina patcha do samej gry czy sterow)

w TDU , FEAR , TRL , TRA , Colin Dirt , SC:DA, OBlivion pyka sie doskonale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli pozwolisz to sie wtrace :] Trackmania Nations NIE dziala :( (poki co) , CoH ma bugi z cieniami ,Dark Messiah of Might and MAgic(demo) nie chce sie odpalic, Neverwinter Nights 2 trza cienie na low ustawic i jest 60fps (nie wiem czy to wina patcha do samej gry czy sterow)

w TDU , FEAR , TRL , TRA , Colin Dirt , SC:DA, OBlivion pyka sie doskonale

To jednak sobie odpuszczę i pozostanę przy Nvidii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie karta ma niedorobione stery.

Akurat w nowego Colina to mi się nie pyka doskonale. Z resztą widzę, że w ogóle na radziach ta gra słabo chodzi.

Chwilowo przerwa w testach. Tłukę teraz cały czas w Stalkera.

CoH ładnie chodzi na max detalach, ale w DX9. Z patchem na DX10 tragicznie. To napewno jakiś bug (chyba w grze. Na GF też nie ma rewelacyjnych wyników). Po odpaleniu z konsoli fpsów pokazuje średnio do 30fps nawet na pustych planszach.

Demo Lost Planet w wersji DX10 na najnowszych Catalystach dalej z artefaktami.

Wczoraj zainstalowałem Carbon. Pięknie wymiata na full detalach, ale to badziewna gra ;)

Trakmania United ładnie chodzi, ale z AA koszmarny spadek wydajności. Z tym, że nadal płynnie. Gram max 1280x1024, bo do tej rozdziałki dostaję 85Hz. No i bardzo mi zależy przez to na AA.

W planach testowanie SpelForce2, X3:Reunion, no i może NFSMW.

Zastanawiałem się nad twoim GTSem, ale uznałem że ten radek będzie trochę bardziej przyszłościowy. Tym bardziej, że w niektórych testach pakazuje pazur. Chyba jednak trochę się pośpieszyłem, bo narazie karta ma nierówne wyniki.

edit

@Kornetto

Jakiego rodzaju bugi z cieniami w CoH?

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie te smarki?

Przydałoby się demko Colina, LostPlanet(DX9), CoH_DX10 - jak masz.

Colin mnie ciekawi, bo u mnie jest full 100% użycia obu rdzeni i jestem ciekaw, czy to Vista, czy giera tak zacina.

Raczej gierka. Pytalem znajjomego ktory ma 6420 krecony na 3.6 i praktycznie ten sam wynik :P co u mnie . moze wersja finalna gry bedzie mniej wymagajaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozstaw otworków zmierze jak będe zmieniał mobo (prawdopodobnie jutro)

głośność jak dla mnie nie taka tragiczna - nie jest cichy ale np. sekcja zasilania QuadGT (skwierczenie) słychać nawet przy maksymalnych obrotach radka.

Co do testów gierek to dopiero jak mobo nowe wyląduje bo na Quadzie mi lan nie działa :(

btw smarki aktualnie 69975, 434xx, 23xxx, 12606 dzisiaj pod koniec sesji testowej komp mi sie zrestartował i nie wiem czy radek miał za dużo MHz czy fortron juz nie wyrabia z obciążeniem. Cel 70k złamać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi