Labovsky Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Witam! Jako jeden z członków założycieli klubu fanów Thermalrighta jestem zmuszony wspomnieć o kolejnym chłodzeniu, które niedługo zamierza się wprowadzić do obiegu :rolleyes: Thermalright deklaruje kompatybilność z platformami SLI/CrossFire oraz HTPC (tj. Home Theater PC - domowe centrum rozrywki)... ze względu na wymiary chłodzenia, które razem z kartą grafiki ma nie zajmować więcej jak 1 slot. Ofkors po dołączeniu wentylatora (docelowo 92mm - do dokupienia) chłodzenie będzie zajmować więcej niż 1 slot. TR zapowiada, że będzie pasować zarówno wentylator o grubości 15 jak i 25mm. Szkoda tylko, że tych pierwszych na rynku praktycznie nie ma :( Na pewno nie jest to chłodzenie dla high-endowych kart, więc nie ma co oczekiwać, że osiągnie się na niej wyniki z HR-03. Tym niemniej 4 ciepłowody, miedziana, gęsto-użebrowana konstrukcja w połączeniu z jakością TR, źle nie wróży. :razz: Można oczekiwać, że chłodzenie dedykowane jest kartom z segmentu low-end, tj. 3/5-setkom. Dodatkowo chłodzenie ma być montowane bez użycia jakichkolwiek narzędzi. Więcej info >>klik<< Pozdrawiam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Jako użytkownik thermalrighta uważam że jest piekne :) A tak poważnie to podejrzewam że cena jak na takie chłodzenie i w wydaniu thermalrighta będzie nie do przejścia i to na dodatek na karty low-end. Myślę, że jeśli cena nie będzie niska to będzie to niewypał... Pomimo iż jestem FANBOYEM :-) I oficjalnie chcę się zapisać do klubu ;) Edytowane 14 Maja 2007 przez mato22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonatan007 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Według mnie cooler przeznaczony będzie raczej na karty z segmentu middle-end (np. GeForce 8600 GTS). Miejmy nadzieję, że cena tego chłodzenia nie będzie kosmicznie duża. Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Jonatan007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 A ja zdecydowanie uważam ze miedziana konstrukcja i gęsto użebrowane żeberka wróżą bardzo dobra wydajność wcale nie gorsz A NAWET LEPSZA NIŻ HR-03!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 A ja zdecydowanie uważam ze miedziana konstrukcja i gęsto użebrowane żeberka wróżą bardzo dobra wydajność wcale nie gorsz A NAWET LEPSZA NIŻ HR-03!!!A Wy mówicie, że to ja jestem fanboyem :lol2: JejoX - poczekahmy spokojnie. Gęstość żeberek i całość z miedzi to nie jedyne czynniki decydujące o wydajności chłodzenia. Zwłaszcza, że warunki w komputerach nie sprzyjają wykorzystaniu pełnych możliwości miedzi jako odpromiennika ciepła... co nie znaczy, że miedź wymaga przewiewu, a aluminium nie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Coś na wyrost, a nawet na odwal się ... zrobiona lista kompatybilości :blink: bo np. 7300 Series PCI-E NO, a 7600 Series PCI-E OK - a przecież wielu producentów robi takie karty (7300GT i 7600GS) na tym samym PCB. Czyli mogli nic nie pisać, zamiast podawać błędne info. A żeby nie było że się tylko czepiam :razz: mała niespodzianka - TEST tego ustrojstwa. Jak widać na kartę z radiatorami na pamięciach to nie wejdzie. <_< No i cena ~40 Euro + koszt wentylatora to ciut dużo jak na cooler dla middle-endu. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 za te 40 euro + koszt wentyla to wole kupic minimalnie droższego HR-03 i pasywnie go puścić, ciszej i wydajniej a kompatybilnośc zdecydowanie większa. TR robi dobrze wykończone (nawet bardzo dobrze) chłodzenia które jednak są drogie (imho za drogie jak na swoje możliwości). 40 euro za taki kawalek miedzi to stanowczo za drogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) Nie chce zakładać nowego tematu o thermalright wiec pisze tu...Maja pojawić sie w tym roku obudowy chłodzone za pomocą rurek cieplnych. ciąg dalszy Edytowane 5 Czerwca 2007 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Wie ktoś, gdzie można kupić chłodzenie thermalrighta na kartę graficzną? Jakiś sklep wysyłkowy czy coś? Poza allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Wie ktoś, gdzie można kupić chłodzenie thermalrighta na kartę graficzną? Jakiś sklep wysyłkowy czy coś? Poza allegro. Chociażby Cooling.pl. Edytowane 8 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Szkoda że da się montować taki mały wentyl. Test #1 Test #2 Edytowane 30 Marca 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...