Skocz do zawartości
nrl

Serious Sam 3

Rekomendowane odpowiedzi

To właśnie oznacza , że nie dałeś full detali - trzeba ręcznie zmieniać , sporo opcji do zmiany jest. Umnie na 88gts 512mb z AA*4 i AA*4 dla cieni na sterach od nvidii - praktycznie ogladanie obrazków , na moich ledwo grywalnie. Ale coś jest nie tak właśnie z AA - wycieka pamięc i stąd takie cuda wydajnościowe.

sporo opcji?, ja widze tylko 3 do zmiany grafiki

edit: racja, jest sporo opcji, jak sie rozwinie te taby i wezmie customize :P

Edytowane przez tripsta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile razy mam powtarzać. Dałem wszystko na maxa po za cieniami i AA właśnie, których jakość w grach od zawsze była dla mnie obojętna. Wiem , że jest Customize do wyboru i cała masa opcji. Nie włączałem właśnie AA cieni i AA. Rendering Pixel Ratio na maxa, Render LOD Bias to samo. Wszystko pozaznaczane i pozmieniane na ultra/high.

Ale po przeczytaniu twojego posta, że masz pokaz slajdów, z ciekawości po włączałem wszystko co się da związane z Shadow i AA. Łącznie z format Shadow na max. I jest te 10-15 FPS. Po za lepszymi cieniami i AA nie robi to żadnego wrażenia i tyle.

Widoczne nie wykorzystali całej mocy silnika. Po prostu poza paroma efektami i lepszymi teksturami nie robi to wrażenia. Także IMO szkoda na to kasy. No chyba, że ktoś nie ma SS 1 w swojej kolekcji to czemu nie. Czekam na SS 3. Może tam pokażą coś lepszego. Piszę o tym, bo wiem, że chłopaków z Croteam stać na więcej.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako, że nie ma osobnego tematu to napiszę tutaj

w zasadzie to żadne zaskoczenie ale po nowym roku wyjdzie odnowiona wersja Second Encounter, co mnie osobiście bardzo cieszy :D

dopiero po tym mają wypuścić SS3,

tak na marginesie: dla mnie to i obecnie grafika z SE ładnie wygląda ale jak zobaczyłem FE w wersji hd to... aż mnie nadgarstek zabolał :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stara dobra rozwałka.

Grafika- nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem- kto w tego typu grach zwróci uwagę na graficzne smaczki (?).

Gameplay- znany z części poprzednich.

Ale widać, że autorzy "zapatrzyli się" na reanimowanego Duka- wyrywanie oka- kto w czasie takich jatek znajdzie czas na indywidualne podejście do wroga (?).

No chyba że ogólną masakrę poprzecinali jakimiś fabularnymi wątkami- to tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje że gra nie podzieli losu DNF i będzie w stylu poprzednich części - czyli długa i dużo bezmyślnego nawalania :D

PS: i mam nadzieje że będzie minigun!

Edytowane przez pix3l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak 2 razy mniej, przecież jest tyle samo. Smycz troche zerżnięta z bulletstorma. Z tego co widze Thompson został zastąpiony czymś nowoczesnym i nie ma granatnika ale reszta ma swoje eleganckie odpowiedniki. Muzyka tez jest jak najbardziej prawidłowa i mam nadzieje że będą różne jajcarskie smaczki jak w poprzednich częściach.

W skrócie to liczę na syty, bezmózgi rozpie*dol.

Edytowane przez pix3l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekam na jakąś rozsądna reckę. Zapowiada się goły klon 1+2 z realistyczną grafiką, a naprawdę podobała mi się "cukierkowatość" tych gierek. Poprzednie części kupiłem dwa razy - zwykłe i HD, nie za bardzo mam ochotę płacić trzeci raz za to samo... Obym się mylił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to będzie takie jak jedynka(pierwsze i drugie spotkanie) - kupuję w ciemno.

Jeżeli to bedzie takie jak dwójka - Nie kupuję. Więc jak ktoś zakupi, pogra i porówna - niech da tutaj rzetelną, krótką i dobre podsumowanie. Do której części gra jest podobna/na której "bazuje".

Wtedy pędem do sklepu polecę. :D W ciemno (jak dwójki) nie kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi