guziq Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Witam. Mam takie oto cos: Gdy kluczyk jest w jednej pozycji prąd płynie, gdy w drugiej obwód jest przerwany. Gdzie kupic taki zamek? Sprawa z tym zamkiem wyglada tak: na hali w pewnej znanej firmie jest brama (jest ich tam w pyte ale daje przykład) magazynowa. Ma ona naped elektryczny. Chodzi jednak o to zeby mógły ja otworzyc/zamknąc tylko okreslone osoby. Jednym wyjsciem jest własnie ww. zamek. Jaki inny sposób jeszcze mogłby sie tu sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Takie "stacyjki" są dostępne w sklepach z elektroniką. Inne opcje: zamek szyfrowy (elektroniczny - z klawiaturą), czytnik kart (np. opartych na "mobi"), sterownik od bramy garażowej z kilkoma pilotami... itd. Tego typu rozwiązań jest pełno w sprzedaży - wszysko zależy, czy przez tą bramę prowadzi skrót do WC, czy jest za nią magazyn TNT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Najlepiej na DS'ach. Przykładasz pastylkę i po sprawie. Zamek można złamać. Pastylkę już nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Excray cos blizej o tym? tomazzi za brama jest RABEN :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Poczytaj o iButton na DS'ach. Szukaj pod DS1990. A jak ktoś jest leniwy to zawsze też można zrobić coś na RFID albo kupić gotowca. Edytowane 22 Maja 2007 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 a bez tych skrótów sie nie da? Nie znam sie na tym ni w zab i nie wiem jak to dziala nawet. I co to jest DS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Google Twoim przyjacielem. 10 sekund i wszystko wiadomo co to jest RIFD i DS1990. Tylko się chyba komuś nie chce. A ja korepetycji udzielam za pieniądze. Edytowane 22 Maja 2007 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Pastylki wymiataja ;) i nie do zlamania ;] Tylko ze pozostaje cos w stylu diy albo homemade;] edit mineta szukania w googlach a jednak da sie juz na tym biznes krecic ;) przy odrobinie finezji mozna zrobic komunikaty powitalne dla kazdego z prackownikow z rejestracja wejsc i wyjsc ;] Edytowane 22 Maja 2007 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 znalazłem stacyjki za 5zł sztuka - pastylki chyba beda duzo drozsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 pastylki mozna dostac za free jako probki, o ile nie jest uch jakos duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 znalazłem stacyjki za 5zł sztuka - pastylki chyba beda duzo drozszeNo pewnie ze beda drozsze bo lepsze zabezpieczenie i sie upewnij ze te Twoje stacyjki to nie sa czasami zwykle "stacyjki" do kieszenie hdd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Linoge takie tez moga byc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 ale co to za zabezpieczenie jak kazdy moze miec kluczyk albo spiaczem otworzyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 znalazłem stacyjki za 5zł sztuka - pastylki chyba beda duzo drozsze tylko ze do takich wystarczy śrubokręt + klucz i juz jestes w środku ... ;] jednym słowem nie są zbyt wytrzymale mechanicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 30 minut temu, Kamila1234 napisał: A myslał Pan może o czytniku rfid na karte lub brelok? Nie klikać, konto trolla z linkiem do zawirusowanej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...