Skocz do zawartości
Havret

8800 Gts 320mb... Tylko Jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W najbliższym czasie mam zamiar zaopatrzyć się w nową kartę graficzną ze stajni Nvidia. W grę wchodzą następujące pozycje, w następujących cenach:

BFG 8800GTS 320MB OC GDDR3 HDCP 2xDVI -- Cena: 1070,00 z VAT

InnoVISION 8800GTS OVERCLOCK! 320M 320BIT 570/1800 DDR3 320 -- Cena: 1100,00 z VAT

Gainward 8800GTS Golden Sample 320MB/320BIT DDR3 DD 550/1760 -- Cena: 1080,00 z VAT

Nie jestem pewien, którą wybrać. Dlatego też uprzejmie proszę kolegów forumowiczów o rzucenie mi trochę światła na tą sprawą. Ja sam najpoważniej myślę o Gainwardzie, jednak jeden z moich znajomy stwierdził, iż Gaiwardy nie prezentują dziś takiej klasy jak kiedyś i popełniłbym duży błąd inwestując w kartę tej marki. Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie nie kręcone... Mnie raczej interesuje coś mocniejszego (znaczy kręconego), a nie karta niedużo tańsza ze standardowymi zegarami. Ten Palit to w ogóle odpada. Asus zresztą też. No to jak doczekam się dotyczącej tematu odpowiedzi?? ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie nie kręcone... Mnie raczej interesuje coś mocniejszego (znaczy kręconego), a nie karta niedużo tańsza ze standardowymi zegarami. Ten Palit to w ogóle odpada. Asus zresztą też. No to jak doczekam się dotyczącej tematu odpowiedzi?? ;>

Chcesz doplacac do sprzetu tylko dlatego ze producent nieznacznie przetaktowal GPU i MEM :?: :lol2:

Sugeruje przebic sie przez watek o 8800gts i zwrocic uwage ile zyskujesz na takim postepowaniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz doplacac do sprzetu tylko dlatego ze producent nieznacznie przetaktowal GPU i MEM icon_question.gif laugh.gif

Sugeruje przebic sie przez watek o 8800gts i zwrocic uwage ile zyskujesz na takim postepowaniu...

Hmmm, z tego co widzę tutaj --> http://www.pureoverclock.com/review.php?id=644&page=6 to różnica jest całkiem spora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odradzam innovision - ta firma zawiodła mnie kiedyś dając podkręcony niższy model i sprzedając jako wersję szybszą ( wyskakiwały w upalne dni artefakty bo "firmowo" podkręcona pamięć do granic możliwości nie "wytrzymywała" ). Może firma się zmieniła jakościowo a może nie - ja bym nie ryzykował. Weź BFG - 5 lat gw. przyda się przy odsprzedaży jak kolega Chwali chwali B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi