marminho Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Bardzo ciekawe jak przetłumaczą Jacoba, i te wszystkie przekleństwa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) Tak sobie to tłumacz, jak Ci tak wygodniej. :razz: Ja tam róznice widzę, ale niewielkie, a jak czlowiek sie zanurzy w swiecie gry, to w ogóle nie zwróci uwagi na te drobiazgi.Ale o "tak sobie tłumaczeniu" moge i tobie powiedzieć. Ja konsolę mógłbym sobie kupić w każdej chwili, obecnie mnie na to stać, ale na razie mam więcej argumentów przeciw niż za. Co do zawyżania wymagań gier PC to ja o tym wiem i jak najbardziej rozumiem (co nie znaczy że pobieram), tylko że high-endowy sprzęt powinien zapewnić pełną płynność na max detalach. Na słabszym sprzęcie nie ma się prawa oczekiwać takiej wydajności (choć często można), dlatego są do dyspozycji regulacje ustawień. Niestety Rockstar skopał optymalizację, ale z innymi grami jest zupełnie na odwrót. Na sprzęcie pokroju E8400 i GTX 260/Radeon 4870 można pograć we wszystkie inne gry na max detalach, w większość nawet w rozdziałkach 1200p czy 1600p. O Crysisie nie ma co mówić bo ta gra jeszcze długo będzie numerem jeden jeśli chodzi o poziom techniczny grafiki. U mnie GTA IV chodzi kiepsko, więc mógłbym kupić konsolę dla jednej gry (w sumie dwóch bo jeszcze MCLA), ale dla mnie to nie rozwiązanie. PC oferuje zdecydowanie lepszą grafikę, do tego wygodniejsze sterowanie (które akurat w GTA nie do końca dopasowali do PC, ale i tak lepsze to niż pad). Obecnie odstawiłem GTA IV, bo mam jeszcze w co grać, a ta gra nie ucieknie. Przyjdzie czas że będzie można komfortowo pograć to do niej wrócę. Tak więc życzę miłej gry zarówno konsolowcom jak i PC-towcom, fajnie że jesteście w stanie zadowolić się tym co macie. Ja niestety zawsze wymagam trochę więcej. Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwaniak666 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 orientuje się ktoś może co z modyfikacja pojazdów a'la plik handing w poprzednich częściach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) ciekawe jak sobie poradza z belkotem jacob'a :) Bardzo ciekawe jak przetłumaczą Jacoba, i te wszystkie przekleństwa :lol2:Grupa PLProjekt już nie jedną gre spolszczyła i są to ludzie którzy znaja sie na rzeczy, wiec jest duza szansa, że im to wyjdzie dobrze. :) Ja tam czekam z niecierpliwością na te polonizacje. :) Edytowane 20 Grudnia 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 cwaniak - dawałem jakiś czas temu linka do moda, który robi kopie plików które są sprawdzane przy uruchamianiu gry, tak że gra sądzi że pliki są nienaruszone, a tymczasem w rzeczywistości można je dowolnie zmieniać. Wpisz w wyszukiwarce tematowej "bloom" a zapewne znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Kto da wiecej? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Auris Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 W opcjach "Clip Capture" masz on? Kolejna sprawa ile masz miejsc na dysku C? Każdy klip potrzebuje około 100mb. Jak chce wlaczyc to wlasnie blad wywala. na C mam 75GB na kazdej z mam przynajmniej z 30GB wiec nie wiem o co chodzi :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) orientuje się ktoś może co z modyfikacja pojazdów a'la plik handing w poprzednich częściach ?ja sie orientuje.. nawet dosc dobrze :P 1500.0 6.9 85 0.0 0.0 -0.23 0.0 6 0.34 1.0 230.0 0.77 0.70 1.15 40.0 1.97 1.90 13.5 0.12 0.48 2.8 2.2 2.2 0.07 -0.07 -0.02 0.4 1.65 1.0 1.4 1.85 0.0 110000 440010 1 1 Moje ustawienia dla turismo - salon jest blisko skrytki na drugiej wyspie, wiec nie trzeba daleko szukac :P Poprawiona przyczepnosc, odejscie, rozklad masy, sztywnosc zawieszenia i inne [ciach!]ly.. Teraz uzywanie hamulca (nie recznego) przynosi duzo lepszy efekt. Zostawilem troche zabawy z poslizgiem, zeby nie bylo za latwo :D Wklejacie cyferki w handling.dat w folderze gta ../common/data, jednak zanim zaczniecie cokolwiek dzialac potrzeba: Download: http://aru.nd4spdworld.com/pic/gtaiv-magic.zip To install: 1. Restore backups of ALL your modified files (or if you don't have them, you have to reinstall). It is VERY IMPORTANT that you have the original "protected" files or this won't work! 2. Copy magic.bat to your GTAIV game folder 3. Run magic.bat (Run as Administrator if you're on Vista) 4. Make a backup of pc\data\filelist.pak 5. Overwrite pc\data\filelist.pak with the included filelist.pak. So now we can edit the files. Edytowane 20 Grudnia 2008 przez malyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zaczynam walowac fury dla Steviego i pierwsze co mam ukrasc to PMP600, kradne go w dzielnicy The Exchange tak jak w smsie ale nie mam zadnego info gdzie go mam zawiesc ani nic takiego, mam go ukrasc konkretne auto stojace w okreslonym miejscu czy byle jakie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Nie wiem czy było czy nie... to się przypomni. X360 / PC - konfiguracja pc nie byle jaka. http://www.gametrailers.com/player/43930.html Szczerzę to wolę mieć trochę mniej tych detali niż kupić sprzęt za kilka tyś by mieć ich trochę więcej ale jeszcze nie idealnie. Na konsoli optymalizacja jest słaba ale na PC to R* przegiął totalnie. Filmik miał obnażyć niedoskonałość Pc'ta, a mimowolnie obnażył tez pudlo 360. Gra na 360-tke wygląda jak w 256 kolorach, jest po prostu w niektórych miejscach wyblakła, a do tego tekstury zamazane jak za czasów ps2. Niedopracowana to ta gra jest , ale jednak na Pc'ta wygląda duuużo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Filmik miał obnażyć niedoskonałość Pc'ta, a mimowolnie obnażył tez pudlo 360. Gra na 360-tke wygląda jak w 256 kolorach, jest po prostu w niektórych miejscach wyblakła, a do tego tekstury zamazane jak za czasów ps2. Niedopracowana to ta gra jest , ale jednak na Pc'ta wygląda duuużo lepiej. A poza tym nie wiem jak oni to zrobili na tym porównaniu, ale u mnie na 8800gt to to chodzi płynniej :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 http://www.gametrailers.com/player/43929.html nie potrafie dostrzec znaczacych roznic ... poza roznica w cenach miedzy platformami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Mały up wyniku ;) nikt nie gra w kręgle? :) Zaczynam walowac fury dla Steviego i pierwsze co mam ukrasc to PMP600, kradne go w dzielnicy The Exchange tak jak w smsie ale nie mam zadnego info gdzie go mam zawiesc ani nic takiego, mam go ukrasc konkretne auto stojace w okreslonym miejscu czy byle jakie? Fury masz odstawiać do garażu Steviego który jest cały czas zaznaczony na mapie, a ukraść należy jedną konkretną furę wskazaną w sms. Po wejściu do odpowiedniego auta powinien pojawić się komunikat o tym informujący ;) Google na pewno pomoże w odszukaniu mapki z zaznaczonymi miejscami postoju każdej fury ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Na youtubie ziom szukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Co do pełnego spolszczenia gry, to znalazłem info, że grupa PLProjekt sie za nie zabrała i bedzie spolszczona cała gra w 100% i profesjonalnie i bedzie polska czcionka. :) a na kiedy ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Fury masz odstawiać do garażu Steviego który jest cały czas zaznaczony na mapie, a ukraść należy jedną konkretną furę wskazaną w sms. Po wejściu do odpowiedniego auta powinien pojawić się komunikat o tym informujący ;) Google na pewno pomoże w odszukaniu mapki z zaznaczonymi miejscami postoju każdej fury ;) No wlasnie wsiadam [wg mnie] do odpowiedniej i nie mam informacji ze moge ja odstawic. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 mam koło 27% i powiem ze do tąd misje były naprawde fajne i ciekawe a nie jak w GTA'SA nudne i denne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Lubie jeździć po pijaku :) 1680x1050 wszystko na max oprocz texture quality (medium), suwaki max... Wszystko elegancko chodzi 181.00 A w kompie ciepło, bo nowa obudowa i nie mam jeszcze wentylatorów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 No wlasnie wsiadam [wg mnie] do odpowiedniej i nie mam informacji ze moge ja odstawic. :(Odpowiednią masz zaznaczoną czerwoną strzałka od góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Filmik miał obnażyć niedoskonałość Pc'ta, a mimowolnie obnażył tez pudlo 360. Gra na 360-tke wygląda jak w 256 kolorach, jest po prostu w niektórych miejscach wyblakła, a do tego tekstury zamazane jak za czasów ps2. Niedopracowana to ta gra jest , ale jednak na Pc'ta wygląda duuużo lepiej. Mam GTA4 na konsoli i cały filmik się zastanawiałem czemu koleś ma tak skopane kolory, jakby załączył profil kolorów z wymaksowanym niebieskim. U mnie mam taki efekt tylko po wybraniu profilu kolorów "cold", na normalnych ustawieniach gra wygląda normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Mam GTA4 na konsoli i cały filmik się zastanawiałem czemu koleś ma tak skopane kolory, jakby załączył profil kolorów z wymaksowanym niebieskim. U mnie mam taki efekt tylko po wybraniu profilu kolorów "cold", na normalnych ustawieniach gra wygląda normalnie.Najgorsze są tekstury na 360-tce, a przy nich niebieskie zabarwienie to pryszczyk :wink: Swoja droga zastanawiam mnie kto wypuści spolszczenie szybciej, Cenega czy PLproject? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ta gra nie przestanie mnie zaskakiwać... podbicie rozdzieloczości do maksimum oraz podniesienie detali powoduje płynniejszą grę oraz znaczące podniesienie minimalnego progu fpsów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ta gra nie przestanie mnie zaskakiwać... podbicie rozdzieloczości do maksimum oraz podniesienie detali powoduje płynniejszą grę oraz znaczące podniesienie minimalnego progu fpsów :D Ale jesli masz 512MB karte to tekstury po jakims czasie (1-2sek z reguły) sie pojawiaja, a to denerwuje. Tak jest bo skoro nie ma tekstur to nie ma co procek robic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Nie wiem czy było czy nie... to się przypomni. X360 / PC - konfiguracja pc nie byle jaka. http://www.gametrailers.com/player/43930.html Szczerzę to wolę mieć trochę mniej tych detali niż kupić sprzęt za kilka tyś by mieć ich trochę więcej ale jeszcze nie idealnie. Na konsoli optymalizacja jest słaba ale na PC to R* przegiął totalnie. tylko kogo to obchodzi jak gra działa na konsoli ??? .Ten temat jest o wersji na PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Po scrreenach widze ze wszyscy graja z wylaczona opcja definition toggle. Po odpaleniu tego gra wyglada o wiele lepiej. Po wylaczeniu clip capture (ciagle nagrywanie 30 ostatnich sekund gry) gra dostaje kilka fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 wyrko, co to jest ta opcja definition toggle? U mnie po wyłączeniu clip capture, fps albo się nie zmieniło albo wzrosło max o 1 klatkę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Po scrreenach widze ze wszyscy graja z wylaczona opcja definition toggle. Po odpaleniu tego gra wyglada o wiele lepiej.Kwestia gustu a nie "jakosci" wg mnie gra z definition toggle czyli opcja wlaczana pod przyciskiem P wyglada jak bysmy grali na TV sprzed 15 lat czyli zalosnie i po chwili bola oczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Odpowiednią masz zaznaczoną czerwoną strzałka od góry. Poprosze jasniej bo niestety przez weekend a szczegolnie z rana ciezko u mnie z mysleniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 SPOLSZCZENIE DO GTA 4 ( 78% ) WEJDZ I SPRAWDZ !! http://allegro.pl/item511601921_spolszczen..._i_sprawdz.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 (edytowane) a na kiedy ? :DRozmawiałem na forum PCLab z szefem grupy PLProjekt i powiedział, że w styczniu powinno byc gotowe pelne spolszczenie do GTA IV. Prace są juz rozpoczęte. SPOLSZCZENIE DO GTA 4 ( 78% ) WEJDZ I SPRAWDZ !! http://allegro.pl/item511601921_spolszczen..._i_sprawdz.html Te spolszczenie, to kupiasta amatorszczyzna. Ja tam wole poczekać na profesonalne spolszczenie od PLProjekt. Grupa ta juz od dłuższego czasu zajmuje sie spolszczaniem gier i wychodzi im to bardzo dobrze. Edytowane 21 Grudnia 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...