BiL63JTZ Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Witam Jak najszybciej przesłać pliki między dwoma komputerami? Obydwa chodzą w sieci Wi-Fi (kablowe spięcie nie stanowi problemu), lecz nagrywarka padła, a nie będę kupował pendrive'a na jeden raz. Tak więc jak to zrobić? Wiem (tzn. logika tak mi nakazuje), że da się przesyłać pliki między kompami w (W)LAN-ie, ale nijak nigdzie nie widzę takiej możliwości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnic katalog. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmk2000 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 postawić ftp np. z xampp'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 postawić ftp np. z xampp'a Po co sobie utrudniac zycie? Udostępnic dany katalog najprostsze wyjscie(kompy musza byc w tej samej grupie roboczej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 kompy musza byc w tej samej grupie roboczej). Nie muszą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Po co sobie utrudniac zycie? Udostępnic dany katalog najprostsze wyjscie(kompy musza byc w tej samej grupie roboczej). no raz pamietam jak sprzęgnąłem XP SP1 z win98SE.... Udostępnienie katalogu tam to była rzeź.. tak że włączenie serwera ftp było najprostszym a zarazem skuteczniejszym rozwiązaniem :). Zawsze też można przesłać plika przez komunikator internetowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zawsze też można przesłać plika przez komunikator internetowy :)A to będzie szybko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 A czy da się w XP Home udostępnić inny folder niż "Dokumenty udostępnione"? Sam nie mogę znaleźć takiej możliwości, a i google mi podpowiada, że nie da rady ;/ Jak inaczej mogę to zrobić? Z tego co piszecie - postawić serwer. Tylko jak najprościej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Nie da sie </ironia> ... Zakładka Udostepnianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 musisz wpierw wyłączyć proste udostepnianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Nie trzeba wyłączać prostego udostępniania, wtedy konto gościa powinno być włączone. Do poczytania dla autora tematu. http://www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html Edytowane 25 Czerwca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...