Greg_OR Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 widze, ze jest nas kilku we wrocku i mamy rozne bloki wiec moze jakies wspolne spotkanie w ktorys weekend i testy na takim samym sprzecie??? wobec braku jakiegokolwiek testu porownawczego polskich produkcji bylo by to bardzo ciekawe doswiadczenie. jesli jestescie zainteresowani to napiszcie jaki macie sprzet i jakie ewentualnie terminy wam pasuja, zeby kazdy nie musial taszczyc swojego kompa to wybralibysmy jeden do testowania a reszta wzielaby tylko swoje bloki moj sprzet: 4 szt blokow wodnych wlasnej roboty (1 aluminium, 3 miedz wiercone) jedna zapinka dokrecana i jedna wlasnej roboty do blokow z wpustem na srodku, pompki: AquaSzut turbo 2001 Qmax=600l/h Hmax=1.5m, AquaEl PF-1 Qmax=600l/h, Hmax=0.8m nagrzewnica samochodowa aluminiowa 30x15x4cm + 2xZalman ZM-F2 92mm proc A 1.7 0.13 B0 termometr samochodowy - 2 czujniki (powietrze i woda) zeby nie marnowac czasu moglibysmy zainstalowac na jednym kompie po jednym bloku od kazdego na ok 1godz pod burnem i sprawdzic wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 dolaczam sie do tego testu - w przyszlym tygodniu bedzie bloczek od mate - nucleon , mam blok z miko M8 , pompki :( - akuaszut typ 600 , aquael 700l/h , nagrzewnice od kadetta jeszce przydalby sie Tom666 ktory zrobil swoja kopie nucleona , SNAP , ktory zrobil swoj wiercony.... trzeba bedzie jeszcze poszukac ludzi ktorzy z wroca maja WC ...... co do miejsca testu i platformy testowej , to trzeba bedzie ustalic i test zrobic jak najbardziej rzetelny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 co do testu , to trzeba by bylo dokladnie ustalic w jaki sposob beda testowane WB ale na to jeszze przyjdzie czas BTW: moj config jak w podpisie jeszcze musialbym zrobic porzdna zapinke do nucleona pod socketa bo nie mam dziur w plycie :( ale to nie jest duzy problem BTW: mam cyfraka wiec bedzie male urozmaicenie testu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 ja sie chetnie dorzuce ze swoim sprzetem, mam bloczek od amoniaka a'la atlantis bodajze. calkiem zajebisty imho :) mam tez pompke fontannowa chyba aquashuta (lub aquacostam) ale nie pamietam w kazdym razie 1500l/h na grube weze 12/16, weze tez moge wziac. Tylko zasadnicza sprawa zeby wyniki byly w miare miarodajne :twisted: trzebaby dostosowac chlodnice na rozne wloty, bo z tego co sie orientuje bloczki miko maja sred np. 8mm, moj ma taka ze mi te moje 12/16 weze spokojnie wchodza nie pamietam dokladnie ile mm 8) daj znac co i jak. reszta sprzetu jak w podpisie. Lord SZUM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 co do bloczkow z 8mm wlotami to nie ma sie co martwic , mam w swim przejsciowke wiec nie bedzie problemu weze mam 1,5m samochodowe 12/16 niebieskie - troszke sztywne ale spoko sa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Jakbym byl z Wrocka to pozyczylbym Wam moja pompke i chlodnice do testow, ale tak to nawet nie mam w co tego zapakowac do paczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 dzieks :) spoko - sprzetu bedzie sporo - nie damy rady moze nawet w jeden dzien, z tego co wiem na razie to do dyspozycji sa 2 pompki 1500 l/h i caly wybor nagrzewnic, mysle jednak, ze powinien to byc test blokow dla najpopularniejszej konfiguracji czyli w miare dobra pompka 600l/h i nagrzewnica z wiatrakami (dwoma lub wiecej) a jak bedzie czas to np 2 najlepsze bloki mozna testowac tez pod katem wrazliwosci na przepustowosc ukladu itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 no dobra to jest nas juz trzech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 dzieks :) spoko - sprzetu bedzie sporo - nie damy rady moze nawet w jeden dzien, z tego co wiem na razie to do dyspozycji sa 2 pompki 1500 l/h i caly wybor nagrzewnic, mysle jednak, ze powinien to byc test blokow dla najpopularniejszej konfiguracji czyli w miare dobra pompka 600l/h i nagrzewnica z wiatrakami (dwoma lub wiecej) a jak bedzie czas to np 2 najlepsze bloki mozna testowac tez pod katem wrazliwosci na przepustowosc ukladu itp. Święte słowa!!! Może do tego czasu skończę mój nowy blok to stary (znaczy aktualny) podeślę (bo z Wrocka nie jestem) do testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 tez sie lacze z wami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 a kto z białegostoku jest chętny na taką impreze ? miałbyć zlot ale nie wypaliło.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 tez sie lacze z wami :) nooo to juz coraz lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 "Wroclaw - centrum polskiego WC: grupa niezaleznych ekspertow testuje rynkowe nowinki" :) nooo jasna sprawa, ze jak bedzie to jakos sensownie zorganizowane to tez sie lapie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 pozostaje tylko czekac az Mate przysle mi bloczek i wtedy bedzie mozna sie juz zaczac umawiac i ustalac pewne rzeczy ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_judge Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 a kto z białegostoku jest chętny na taką impreze ? miałbyć zlot ale nie wypaliło.. :( w bialym nie ma problemu, ale czekam jeszcze na zapinke do mojego black boxa i wtedy ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a nie potrzeba wam niezaleznych ekspertow? :lol: a nie do konca trzezwych ekspertow? zawsze to okazja jakas zeby lyknac troche bro, a moze sie czegos naucze, bo sam sie zabieram powoli za wc. jak cos to jestem zainteresowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 zaden problem pozostaje tylko to denerwujace czekanie na nucleona :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 no to kiedyi gdzie ?? jutro bede mial nowy, frezowany bloczek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 nooo wlasnie - miejscowka to najwazniejsza rzecz , trzeba bedzie o tym pomyslec........ najwyzej trzeba bedzie sie spiknac na IRC'u aby obgadac sprawe, ustalic jaka bedzie platforma testowa (moge uzyczyc mojego proca JIUGB 51 tydzien - spoko sie kreci ) pozostaje jeszcze mobo porzadne (z otworami najlepiej - ja niestety nie mam) :( , niestety nie dostane termometru na podczerwien :( - ale bede sie staral o niego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a ja moge miec cyfrowke hp. niskobudzet ale zawsze to lepsze niz webcam ;] tylko no wlasnie, kto ma. sprzetu to ja nie mam, bo czekam caly czas na epoxa. moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> juihb 0307 ale nie wiem jak smiga (pod warunkiem ze ktos wezmie mi cs'a). mam tez deer'a 400w i gf2mx400, moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jak bedzie trzeba. jak mi zawieziecie samochodem to moge brac tez monitor. czyli brakuje tylko plyty i dysku i mamy kompa do testow. mozna by zrobic np 2, 3 kompy i po kolei kazdy blok na kazdym kompie (oczywiscie w tym samym czasie). to by bylo cos. terminy. mowcie jakie terminy. mi pasuje kazdy dzien w weekendy byle nie 22 bo jest koncert beatnuts ;] panowie jak to by wyszlo to sie thorn ze swoim testem chowa. tu by byly rozne konfigurecje i full obiektywizm gwarantowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 to tak..... cyfraka mam porzadnego 2Mpix HP (moj wlasny) - prawka nie mam wiec autko odpada (ledwo co 18-stke skonczylem) ... co do kompow - to nie wiem jak to bedzie , bo ewwentualnie mojego moglbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> (troszke jest malo mobilny ale poradze sobie) - ojciec by mnie podwiozl , nie wiem jak z monitem........:? co do terminow - najbardziej mi pasuja weekendy - szczegolnie ten co teraz bedzie , bo mam jakies denne rekolekcje w szkole wiec mam loozy , praktycznie mi tez kazdy weekend pasuje , pozostaje jeszcze najwazniejsza kwestia - GDZIE (U KOGO)??? - u mnie odpada , bo mam maly pokoj , wiec sprzet by na pewno nie wlazl.....:? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 sluchajcie ! nie zadne 3 kompy, bo musza byc takie same proce !! i nie zadne xp w 0,13 bo one sie malo grzeja. !! potrzeba jakiegos starszego xp-ka, wykreci sie go i mozna testowac. proponuje przyszly weekend, umowimy sie w jakims miejscu. chodzi mi zebyscie mieli jut troszke czasu odlozonego na spotkanie , wiec proponuje za tydzien ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledziu Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 szkoda ze nie miszkam we Wroclawiu :cry: , bo pozyczyl bym swoj procek. stsujac ten wzor moj starawy TB1000 wydziela: Q = Qnom * (Vcore_oc/Vcore_nom)^2 * (Mhz_oc/Mhz_nom) 54*(2.2/1,75)^2*(1296/1000)= 110,6W wiec chyba by sie nadawal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 snap: zle mnie zrozumiales. fakt 0.13 sie slabo grzeja tu masz racje. ale skoro wszyscy beda mieli bloki to co maja sie marnowac i lezec bezczynnie ;) w tym czasie niech sie testuja na innym kompie. kazdy blok na kadym kompie i dzieki temu masz kazdy blok przy roznych procach, nagrzewnicah itd. mysle ze na to trzeba miec conajmniej jeden caly dzien tzn od rana dotad az wszystko zrobimy (swit). pozostaje tylko kwestia gdzie. u mnie by mozna w weekend ale najwyzej 3 osoby i max 2 kompy bo mam maly pokoj :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 szkoda ze nie miszkam we Wroclawiu :cry: , bo pozyczyl bym swoj procek. stsujac ten wzor moj starawy TB1000 wydziela: Q = Qnom * (Vcore_oc/Vcore_nom)^2 * (Mhz_oc/Mhz_nom) 54*(2.2/1,75)^2*(1296/1000)= 110,6W wiec chyba by sie nadawal :P taki grzejnik bylby zajebisty do tego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 kurde blaszka, wczoraj sprzedalem mojego tb 1000. kurde a chodzil na 1330 tylko nie za dlugo bo chlodzeniie nie dawalo rady ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 co do miejsca spotkania to moze bede mogl was zaprosci do biura w firmie ojca (zwykle mieszkanie ale duzy pokoj i 5 biurek tylko i monitorow nie trzeba by wozic) ale musze to jeszcze obgadac, termin weekendowy i raczej niedziela bo w soboty tez tam pracuja czasami, ten weekend czy nastepny? a co do testow to myslalem zeby na jednym kompie przetestowac bloki firmowe (mate, miko) a na drugim zrobic chalenge naszych samorobek i zwyciezce dolaczyc tez do testu firmowek test jednego bloku moze trwac z 1-2 godziny (czas na ustalenie temperatury wody itp) wiec trzeba bedzie sie streszczac do pomiaru temp wody i otoczenia to mam termometr samochodowy z zewnetrznym czujnikiem (wrzucam go do zbiornika z woda) - daje w miare wiarygodne odczyty, reszta odczytow z mobo (moze ktos ma dodatkowy zewn czujnik tak jak w solteckach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 przyszly weekend mi pasuje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a kto z białegostoku jest chętny na taką impreze ? miałbyć zlot ale nie wypaliło.. :(fajo. ;> Tylko ze ja czekam aż mi blok przyślą. ;> No i musze miedzianą nagrzewnice znalesc .:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 mi pasuje kazdy weekend kazdy dzien (poza 22). bede mogl ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> termometr labolatoryjny do mierzenia np temp wody. dokladnosc 0.1 stopnia. Greg_OR: mysle ze by jednak bylo wiecej kompow. ja prawdopodobnie bede mial plyte wiec mozna zalozyc ze moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kompletnego kompa. co prawda grzalka to to rzeczywiscie nie jest ale przeciez wiekszosc z nas ma wlasnie t-bredy wiec nie zaszkodzi i w tekiej konfiguracji przetestowac. to niech ci co sie wszczesniej deklarowali cos skonkretyzuja wreszcie. co kto bierze i czy weekend mu pasuje np tak jak mowil Greg_OR w niedziele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...