Skocz do zawartości
Mufta

Duron????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Halo zlapalem dzis procka AMD Athlona 1700+ JIUCB 0251, chcialem zobaczyc jak sie kreci i wymienic go na za mojego 2000+...

Wkladam goscia na plyte MSI KT4V i ciach... procka rozpoznaje jako AMD Duron z zegarem Antka :P... Wiec update Biosu na v1.8 i to samo... Wlozylem mojego procka 2000+ i jego tez zaczol widziec jakos Duronka :( Co chlopaki w tej sprawie doradzicie ??

Dzieki za kazda pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze powinienes cos w bisoe przestawic albo nie wiem w kacu flashowałes a jak z wydajnoscia ?? jak jest ok to spoko bedziesz mogł oszukiwac w 3dmarku i sandrze ze na durniu masz takie wyniki a co do tego to moze bedziesz miał najlepeij podkreconego durnia na swiece jak antka na 2,5ghz wykrecisz behebheb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajnosc sprawdze rano... cofne tez bios do v1.7... aktualnie pobralem najnowszy BIOS v1.8... oddalem 1700 kumplowi i u niego pisze "unknown CPU"...

a czemu kcem miec spowrotem Antka?? taka ciekawostka co sie stalo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najsmieszniejsze jest to ze procek 2000+ pracowal na tej plycie (tylko bios v1.7) przez 2 miesiace i wszystko bylo oki widzial go poprawnie itp...

po wlozeniu tego 1700 dzis sie to popierdzielilo :(

wydajnosc w PCmarku spadla o ok 500pkt.

co dzialac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 punto w porownaniu do 2000xp czy 500 na tym procu 2000 co miałes spadał :] to tylko głupi bios ale z wydajnoscia jest na bank ok ..ja nawet chciałbym miec taki numer jesli to nic nie zwali !! fajnie by sie ludzi w balona robiło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mialem w biosie napisane amd antek 2000+ przekreconego na 2200+ to teraz na tych samych ustawieniach mam ok 500pkt. mniej ... heh jak dojdziemy jak to sie u mnie stalo to sobie tez tak zrobisz :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L2 powinno byc 256 k a właczyc to proboj w biosie i tylko tam nigdzie indziej tego nie znajdziesz a i jak sie nie uda to wiesz idz z kompem do sprzedawcy athlonka i powiedz ze go nie chesz bo jest uszkodzony ze ma za mało ceche i wymienin jakas lepsza serie :0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzalem w biosie i nie ma tam nic takiego... moze jakis dokladny namiar?

Jutro rano pojade do komputronika i zobacze co da sie zrobic, jak juz bede wymininial, i bede mial mozliwosc wybrania serii to jaka serie polecasz z 2000+ lub ewentualnie jak sie dogadam to z 1700+ ?

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostajje jutro nowego Antka :twisted:... jaka serie brac ? bede musial chyba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2000+ to jakiego polecacie ?

Dziekowa za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haloo

a wiec mam juz 1700 JIUHB 0303 :P wykrecilem ja jak narazie na 2200 i lata... napewno jeszcze dzis troche z niej wycisne...

Zdajac 2000 BOX dostalem 1700BOX + Volcano7+ jestem zadowolny...

Dzieki wam wszystkim za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...