madkiw Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) Witam Chciałem się was poradzić, skorzystać z waszego doświadczenia że tak powiem :wink: Otóż jest sobie taki konfig: ASUS P5K Deluxe / C2D 6420@3,6 / 2GB DDR2 800 / 8800GTX / i tak się zastanawiam czym to zasilić. Czy np. taki enermax to uciągnie ? Enermax ? Mam na razie jakiegoś Tagana, ale ostatnio coś w nim strzeliło i tak nie bardzo działa,właśnie tak przy okazji pytanie, czy może się coś uszkodzić w zasilaczu że niby dalej działa ale jest niestabilny ? Nie było mnie przy tym ale moja rodzinka twierdzi że coś strzeliło zaśmierdziało, komp niby dalej działa ale zaczął się wieszać przy obciążeniu. Pozdrawiam Aha dodam jeszcze że zależałoby mi na odpinanych kablach, ciszy też choć to nie jest jakis istotny parametr... Edytowane 29 Lipca 2007 przez madkiw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Liberty 500W poradzi sobie z Twoją konfiguracją z łatwością :-) Nawet przy dwóch 8800GTX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Będę nudny i polecę Corsair CMPSU-520HXEU 520W, co do twojego Tagana to weź w miernik i sprawdź czy napięcia są w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Będę nudny i polecę Corsair CMPSU-520HXEU 520W, co do twojego Tagana to weź w miernik i sprawdź czy napięcia są w normie. podepnę sie do tematu, czy ten Corsair ociągnie : Abit AB9 QuadGT Intel Core 2 Quad Q6600 GeForce 8800 GTS OC BFG 320MB oraz resztę z sygnaturki :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 podepnę sie do tematu, czy ten Corsair ociągnie : Abit AB9 QuadGT Intel Core 2 Quad Q6600 GeForce 8800 GTS OC BFG 320MB oraz resztę z sygnaturki :blink: Z dużą rezerwą :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Z dużą rezerwą :D pzdr Osobiście myślałem o Zalman ZM600-HP, ale nie mam przekonania ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Osobiście myślałem o Zalman ZM600-HP, ale nie mam przekonania ...Konstrukcja FSP i pewnie Benito poleci :? Ja dbam o uszy i polecam to co mam :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Po coś te HP są, właśnie o te uszy chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Co by nie zakładać nowego topicu. Jutro zamawiam zasiłkę i pytanko: Na razie mam to co w podpisie, ale nie długo zmieniam kartę na x1950xt, później zamiana platformy albo na c2d, albo czekam na am3. Sprzęt na pewno będzie kręcony dosyć mocno. Czy ta zasiłka wystarczy na przyszłość (nawet coś pokroju 8800)? Priorytet to cisza. http://zenfist.pl/pID/1563.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Przy tak dalekosiężnych planach rozbudowy myślę, że lepiej zaopatrzyć się w 450W np. BeQuiet'a SP. Oczywiście BeQuiet dlatego, że priorytetem jest cisza a tą na pewno zapewnia ta zasiłka. W innym przypadku chyba bym polecił Amacroxa Frei Erde 500W o którego głośności/ciszy jakoś nie ma wiarygodnych informacji ;/ pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Przy tak dalekosiężnych planach rozbudowy myślę, że lepiej zaopatrzyć się w 450W np. BeQuiet'a SP. Oczywiście BeQuiet dlatego, że priorytetem jest cisza a tą na pewno zapewnia ta zasiłka. W innym przypadku chyba bym polecił Amacroxa Frei Erde 500W o którego głośności/ciszy jakoś nie ma wiarygodnych informacji ;/ pozdr jest głośniejszy ;) o ile dB, będę mógł Ci powiedzieć za 14 dni jak skończę drugą partię testów. Edytowane 31 Lipca 2007 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Tacens 1000W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Tacens 1000W.Dobra 500W watowa zisiłka uciągnie nawet Quada z dwoma HD 2900XT, po co więc są te potwory po 1000 W i więcej ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Dobra 500W watowa zisiłka uciągnie nawet Quada z dwoma HD 2900XT, po co więc są te potwory po 1000 W i więcej ? :P chłyt materkidowy ... mogły wyschnąć kondensatory i prawdopodobnie tak sie stało Edytowane 31 Lipca 2007 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 chłyt materkidowy ... mogły wyschnąć kondensatory i prawdopodobnie tak sie stało Coś mam wrażenie że kolega już był mocno zmęczony... :D A sam uważam, że z mocą nie ma co przesadzać, ale jednak 2x2900XT i quad to za dużo jak na 500W zasilacz. :wink: Musi być pewien zapas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 500W to za mało, chyba że 500 ma tylko na tabliczce a da więcej. Przy 2900XT CF 600W to rozsądny wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 jest głośniejszy ;) o ile dB, będę mógł Ci powiedzieć za 14 dni jak skończę drugą partię testów. Bardzo mnie to cieszy, dobrze wiedzieć, że nareszcie trafi nam się porządna recka tych zasilacz i przekonamy się na co je stać... no i ta dyskusyjna głośność ;] Czekam z niecierpliwością Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madkiw Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dobra , kupiłem polecanego Corsair CMPSU-520HXEU 520W i musze powiedziec ze jestem zadowolony :-P naprawde cichy, ledwo slychac. Mam porownanie bo mialem wczesniej tagana 600-tke i ogromna roznica. Nie mam miernika zeby sie wypowiedziec apropo trzymania napiec, ale z ogolnego odczucia jest super stabilny, i nawet sie nie grzeje specjalnie. Polecam wszystkim co sie wahaja. ja kupilem w angeli we Wrocku. www.angela.pl jak ktos nie zna. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...