Skocz do zawartości
pshem

upadek wielkiego TOP SECRETa :(

Rekomendowane odpowiedzi

chlip, chlip, niestety stalo sie, to z czego niektorzy z nas cieszyli sie w wrzesniu skonczylo sie tragicznie. Top Secret ponownie upadl, krotka notka na ten temat znajduje sie na http://www.top-secret.pl/ .

jako stary giercman, wychowany na bajtku i top secrecie uronilem kilka lez :(, niestety w polsce nie ma miejsca na ambitne pisemka ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare buraki przeliczyli sie mysleli ze jak sie nazwa Top-Secret to wszyscy starzy wjadacze zaczna to kupowac a i nowych klijentow tez bedzie w cholere

niestety przy tak duzej ekspansji internetu i tak malym rynku gazet bylo to mision imposible :(

poprosty starzy juz dawno maja net i przerzucili sie na Chipa/PCWK a mlodsi maja Clicka/KS/CD-noAction ;) :(

zabawa w wskrzeszanie sie niepowiodla oby teraz nieprobowali wskrzeszac "Sekretow Serca" bo tez sie przejada :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlip, chlip, niestety stalo sie, to z czego niektorzy z nas cieszyli sie w wrzesniu skonczylo sie tragicznie. Top Secret ponownie upadl, krotka notka na ten temat znajduje sie na http://www.top-secret.pl/ .

jako stary giercman, wychowany na bajtku i top secrecie uronilem kilka lez :(, niestety w polsce nie ma miejsca na ambitne pisemka ;(

O czym ty czlowieku mowisz !!!! Ja nie uznaje tego czegos co sie teraz podszywalo za TS - TS to byli ludzie, a nie nazwa !!! stare dobre Top Secret to bylo 10 lat temu !!!! - plakac to mogles jak kto cos wchodzilo na rynek "jako nowe TS" i splugawilo nazwe !

Bajtek, Top Secret, Tajemnice Atari :twisted: - to byly pisma :roll: az sie lezka w oku kreci. POtem sie wszystko rozpadlo z tego czy innego powodu i pozakladali inne pisma. Moze jeszcze stary SS (numery do 40 - starej ery ;)) byl w miare dobry, ale reszta juz nie to :cry:

POZdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to gdzieś mówiłem, ale powtórzę. Nowy "TS" po prostu był źle zrealizowany -> na młodych graczach tytuł wrażenia nie robił, a w środku nie było aż tyle kolorowej grafiki co np. w Clicku, a dla starych wyjadaczy poziom po prostu był zbyt słaby, a oprawa cokolwiek nie przyciągająca (napis Top Secret był IMHO zrealizowane beznadziejnie). Jedyne co newTS'a ratowało to były jeszcze full-wersje, ale nie były one dobrane do masowego rynku, bo ilu z dzisiejszych czytelników "graczy" interesują takie perełki jak Railroad Tycoon 2 czy Broken Sword 2?

Pomysł mieli dobry, ale realizacja baardzo marna. Niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to gdzieś mówiłem, ale powtórzę. Nowy "TS" po prostu był źle zrealizowany -> na młodych graczach tytuł wrażenia nie robił, a w środku nie było aż tyle kolorowej grafiki co np. w Clicku, a dla starych wyjadaczy poziom po prostu był zbyt słaby, a oprawa cokolwiek nie przyciągająca (napis Top Secret był IMHO zrealizowane beznadziejnie). Jedyne co newTS'a ratowało to były jeszcze full-wersje, ale nie były one dobrane do masowego rynku, bo ilu z dzisiejszych czytelników "graczy" interesują takie perełki jak Railroad Tycoon 2 czy Broken Sword 2?

Pomysł mieli dobry, ale realizacja baardzo marna. Niestety...

jak to mawiaja rosjanie "chcielismy jak najlepiej a wyszlo tak jak zwykle" :? :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... pewneqo dnia czekając na następny numer ResetCD przyszedł :] rzuciłem się na niego, rozdarłem folię w której był otworzyłem... wypadła z niego kartka :! ... podniosłem ją... przeczytałem... "informujemy że prenumerata zostaje zawieszona..." pomyślałem... heee?! rzuciłem kartkę i zabrałe się za "pochłanianie' Reset'a Dołączona grafikaghyhyhy... gdy czekałem następneqo miesiąca na nowy numer... już się nie doczekałem... i ciągle czekam...

Dołączona grafikaghyhyhy... to historia końca imho najlepshej gazety jaka kiedy kolwiek była !!! Dołączona grafikaReset ...

podatek 7% na gazetky ?! to przez to <span style="color:red;">[ciach!]</span>stwo !!! kórwa !!! :[ wrrr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie SS to była jaedyna gazetka. Niestety Top Secret jakoś mnie ominął - SSa też zacząłem kupować od momentu jak jakiś znajomy dał mi kilka jego numerów - dalej mam 29 numer pod ręką, a reszta spoczywa w piwnicy.

Teraz kupuję Clicka... no cóż coraz bardziej mnie wkurza, ale co innego mam kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TP i SS (aczkolwiek skrot zle mi sie kojarzy ;/) ale co tam :) te gazetki byly kultowe :). A dopre gazety to Reset,Gambler i jakby nie bylo CDA. Aczkolwiek coraz bardziej sie psuja... Action Redacion to juz nie to, niestety ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kufa mac! Wszystko się stacza! Ja już Chipa nawet nie kupuję regularnie, bo coraz mniej jest tam wartościowych rzeczy. Jak już coś opisują to niepełnie. Ehh...

Bida, bida, bida..... panowie :evil:

PS. Zapraszam na www.gamepub.org :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh ja nawet nie wiem co to za czaspoismo  , jak ktos by mogl srobic fotke bo nie kojaze jakos .

bo mlody jestes i nic jeszcze nie widziales, mowa o pismie ktore kontynuowalo tradycje TEGO pisma ktorego zdjecia masz ponizej:

Dołączona grafika

mimo iz nowy ts nie dorastal do piet staremu (widze ze wiekszosc tu tak wlasnie uwaza - zagdzam sie z tym), to jednak byl kawalkiem rzetelnej prasy do poczytania, i nie byl zlotym gownem w blyszczacym papierku jak cdactiony i playe i clicki i inne formy srajtaśmy.

z lezka w oku wspominam czasy mojej podstawowki (a bylo to laaaadnych "klilka" lat temu) kiedy biegalem do szkoly z nowym, swiezym, toksycznie smierdzacym farba drukarska numerem ts'a :wink:

panowie swiat sie zmiena na gorsze - wspaniale pisma padaja ts, ss, reset itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w resecie wszystko było dla mnie COOL :) jak dowiedziałem się, że SS robią prawie same baby to odechciało mi się czytania go :P

ROTFLMAO :D:D

to byl nr kwietniowy, jak nie wiesz co jest 1go kwietnia to chociaz poszukaj na google.com albo mamy spytaj

pshem: to sie te posty potem kasuje :P a nie problem lacza, tylko nacisnij raz przycisk "wyslij" i juz

co do tematu

no wiec ja zostalem "wychowany" ze tak powiem na SS, nr od 25 do ostatniego :(, wychowany to moze nie bo za mlody jestem, ale hmm uksztaltowany powiedzmy :D

juz ktos napisal na pewnym 4ym :D ze chlopaki zbyt ostro "traktowali" gry, no bo komu dalbys gre do testoof, CDA ktore wszystko wylize i da 10 czy takiemu TS, ktore rozlozy gre na czesci pierwsze pokaze wszystkie slabosci i da w ostatecznosci 3

gazetka byla ok, bylo cos o sprzecie o grach, no ta tylda to im nie wyszla, ale bylo all in one 4 me, czyli gazetka ktora kupowalem chetnie zeby sobie poczytac na polskim/religii i takich tam :D

BTW pshem bedzie gdzies zalozone nowe forum dla topsecretowcow ???:D bo kurde moge czytac foum ts ale mam problemos z wysylaniem postow, non stop mam timeouty

ok to tyle pozdr TS :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w resecie wszystko było dla mnie COOL :) jak dowiedziałem się, że SS robią prawie same baby to odechciało mi się czytania go :P

ROTFLMAO :D:D

to byl nr kwietniowy, jak nie wiesz co jest 1go kwietnia to chociaz poszukaj na google.com albo mamy spytaj

pshem: to sie te posty potem kasuje :P a nie problem lacza, tylko nacisnij raz przycisk "wyslij" i juz

co do tematu

no wiec ja zostalem "wychowany" ze tak powiem na SS, nr od 25 do ostatniego :(, wychowany to moze nie bo za mlody jestem, ale hmm uksztaltowany powiedzmy :D

juz ktos napisal na pewnym 4ym :D ze chlopaki zbyt ostro "traktowali" gry, no bo komu dalbys gre do testoof, CDA ktore wszystko wylize i da 10 czy takiemu TS, ktore rozlozy gre na czesci pierwsze pokaze wszystkie slabosci i da w ostatecznosci 3

gazetka byla ok, bylo cos o sprzecie o grach, no ta tylda to im nie wyszla, ale bylo all in one 4 me, czyli gazetka ktora kupowalem chetnie zeby sobie poczytac na polskim/religii i takich tam :D

BTW pshem bedzie gdzies zalozone nowe forum dla topsecretowcow ???:D bo kurde moge czytac foum ts ale mam problemos z wysylaniem postow, non stop mam timeouty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maq-

ROTFL :D:D

pshem - to sie te posty potem kasuje :P a nie problem lacza, tylko nacisnij raz przycisk wyslij i juz

co do tematu

no wiec ja zostalem wychowany ze tak powiem na SS, nr od 25 do ostatniego :(, wychowany to moze nie bo za mlody jestem, ale hmm uksztaltowany powiedzmy :D

juz ktos napisal na pewnym 4ym :D ze chlopaki zbyt ostro traktowali gry, no bo komu dalbys gre do testoof, CDA ktore wszystko wylize i da 10 czy takiemu TS, ktore rozlozy gre na czesci pierwsze pokaze wszystkie slabosci i da w ostatecznosci 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh ja nawet nie wiem co to za czaspoismo  , jak ktos by mogl srobic fotke bo nie kojaze jakos .

bo mlody jestes i nic jeszcze nie widziales, mowa o pismie ktore kontynuowalo tradycje TEGO pisma ktorego zdjecia masz ponizej:

Dołączona grafika

mimo iz nowy ts nie dorastal do piet staremu (widze ze wiekszosc tu tak wlasnie uwaza - zagdzam sie z tym), to jednak byl kawalkiem rzetelnej prasy do poczytania, i nie byl zlotym gownem w blyszczacym papierku jak cdactiony i playe i clicki i inne formy srajtaśmy.

z lezka w oku wspominam czasy mojej podstawowki (a bylo to laaaadnych "klilka" lat temu) kiedy biegalem do szkoly z nowym, swiezym, toksycznie smierdzacym farba drukarska numerem ts'a :wink:

panowie swiat sie zmiena na gorsze - wspaniale pisma padaja ts, ss, reset itd...

Swiat jest coraz leprzy- właściwie lepiej już nie można- mając stały dostęp do netu gierki masz za darmo, programy filmy też. Chcesz coś o kompach, czy czym kolwiek- stron tematycznych od grmoma. Chcesz kody- www.gryonline.pl .......Jak jesteś maniakiem gierek, modów, dodtatków opsisów od zaj..bania ;) I to wszystko za darmo! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz, Naczelny, Kopalny, Dzemik... "piwem i mieczem"... 

to juz nie wroci  :( 

pshem: to sie te posty potem kasuje :P a nie problem lacza, tylko nacisnij raz przycisk wyslij i juz

1. nie mam opcji kasowania postu - tylko cytuj i zmien.

2. widze ze masz to samo, wyskoczyl mi jakis blad phpbb, dosc pokazne polecenie mysql'a i zima. i tak 4 razy.

3. cos sie wali z forum, bo w podgladzie tematu widze jeszcze opdowiedz slayer'a, a w normalnie jej nie widac .... --> SPRAWA DLA ADMINISTRATORA/MODERATORA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam ze nigdy nie bylem przywiazany do TS , moim ulubionym pismem o grach byl Gambler pozniej przez krotki czas PC Games (wyszlo tylko kilka numerow)

Nowy TS sie reklamowal jako pismo dla dojrzalych graczy , z racji wieku i przebiegu przy kompie za takiego sie uwazam, ale zawartosc pierwszego numeru nowego TS mnie calkowicie rozczarowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi