piotreek Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Jaki kolor ma ta koniczynka? Zielony wiec dla mnie jest QV ;p z reszta niedługo wyjdzie Gulia Q4 a to nie bedzie oznaczalo czwartej wersji tylko napęd na cztery kapcie wiec lepiej pisac QV i Q4. Czepiasz sie jak alfiarze z kolka wzajemnej adoracji jakim jest ich forum ;D Wiem :] Eleganckie autko, nawet udało mi się wkomponować do niego przy moim wzroście 196 cm. Miejsca na styk, ale kurde, tym raczej nikt nie będzie nabijał tras po kilka tys km. Tą już jakiś czas temu oglądałem i kurde robi robotę, tylko nasze ogromne tablice rejestracyjne zepsują wygląd tego auta. W przyszłym tygodniu może wybiorę się na jazdę testową dieslem 2.2 170 czy 180 kuca z automatem. (maska była źle zamknięta, żeby nie było :)) Edytowane 22 Października 2016 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 Ten mały fiacik to bliźniak nowej mx5? Sporo tych mazd jeździ po berlinie, ciekawe autko. Wysłane z mojego LG G3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 tak, to mazda w przebraniu fiata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Widziałem ją niedawno na żywo. Zacna. Małe, zwarte i gotowe. Just for fun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 To bardziej bliźniaki dwujajowe. Oprócz wyglądu mają też inne silniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Widziałem ją niedawno na żywo. Zacna. Małe, zwarte i gotowe. Just for fun. Ceny od 89 000 zł za Mazdę MX5. W sumie nie dużo patrząc na to, że niemiecki sportowy prestiż BMW serii 2 coupe kosztuję od 125 000 zł za wersję z 3ma cylindrami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 W obu dali za słabe silniki. Nawet Abarth się nie popisał, bo zrobili tylko 170 KM. Niby jest to 160 KM/tonę ale jakby tak pod maską było 2.0 od Mazdy z niewielką turbiną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Nie rozumiem tego parcia na ilość kucy. Więcej nie zawsze jest lepiej. Skojarzenie mam z grami. Ma być min 60fps w 4k z utawieniami ultra. Ale że gra jest po prostu kiepska to już nieważne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Nic się nie znasz na nowoczesnej motoryzacji - ma być dużo mnóstwo kucy, jak ktoś myśli że się zna to jeszcze chce dużo mnóstwo niutków, do tego kolorowe telewizorki i wspieranie ofiar przemocy ze strony Apple/Kałdroida, czyli wtyczka mini-jack i radyjko z Bluetoothem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 W sumie to pewnie masz rację, nie znam się. W końcu nam dwie alfy i to nie w dieslu ;) Chociaż jednak nie masz racji. Studiowałem prawo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Tą już jakiś czas temu oglądałem i kurde robi robotę, tylko nasze ogromne tablice rejestracyjne zepsują wygląd tego auta. W przyszłym tygodniu może wybiorę się na jazdę testową dieslem 2.2 170 czy 180 kuca z automatem. (maska była źle zamknięta, żeby nie było :))Bez przesady wystarczy wywalić kiczowate ramki i przykręcić samą blachę i jest ok. Przerabiane w dwóch makaronach. Pod koniec roku wchodzą silniki 2.0 turbo w wariantach od 200 do 350KM wiec może sam sie skusze na jazdę próbną W obu dali za słabe silniki. Nawet Abarth się nie popisał, bo zrobili tylko 170 KM. Niby jest to 160 KM/tonę ale jakby tak pod maską było 2.0 od Mazdy z niewielką turbiną... "Ale jak by tak...." to i tak byś pewnie nie kupił ;P a jak jednak chcesz kupić to masz jeszcze 4C Spider. 240KM i waga poniżej 1T ;] Edytowane 23 Października 2016 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Ceny od 89 000 zł za Mazdę MX5. W sumie nie dużo patrząc na to, że niemiecki sportowy prestiż BMW serii 2 coupe kosztuję od 125 000 zł za wersję z 3ma cylindrami :lol: Zostaje jeszcze GT86 za 120 kafli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 "Ale jak by tak...." to i tak byś pewnie nie kupił ;P a jak jednak chcesz kupić to masz jeszcze 4C Spider. 240KM i waga poniżej 1T ;] Niestety w obecnej sytuacji potrzebuję samochodu, którym mogę robić trasy po kilkaset km. A na dwa samochody szkoda mi pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 A to w/w nie są w stanie robić tras? Takie 1.5 mazdy albo 1.4 fiata przy tej masie i rozsądnej nodze nie spalą za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Nie o spalanie chodzi a o wygodę. Jakoś nie wyobrażam sobie jechać 700 km w jeden dzień taką MX-5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Nie wyobrażać sobie może osoba siedząca za Tobą. Kierowca jest zawsze w uprzywilejowanej pozycji. Jeśli śmigasz sam to po co Ci coś większego? No i lans większy niż w mondeo kombi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) No za nim w MX-5 to może być problem :lol: Edytowane 23 Października 2016 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Na za nim w MX-5 to może być problem :lol: Albo Ty za dużo wypiłeś albo ja bo nic nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Zarówno MX-5 jak i 124 Spider to 2 osobowe roadstery więc trudno aby osoba siedząca za nim mogła sobie cokolwiek wyobrazic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Tyle, że przedmówca nie określił ile osób w tzw trasach wozi. A znając realia to te "trasy" robi sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Z twojego postu wynika, że w tych autach kierowca jest uprzywilejowany względem osoby za nim ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Nie wiem jak MX-5/124, ale żaba się na długie trasy nie nadaje, bo jest za głośna powyżej 120 km/h, a wolniej trochę siara jeździć i koło się zamyka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 U mnie dopiero powyżej 150km/h lansiarksie drzwi bez ramek przypominają o swoim istnieniu ale chiński telewizorek całkiem nieźle je zagłusza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Z mojego postu wynika głównie tyle, że sporo wiśniówki już wypiłem. Co nie zmienia faktu, że "duże przebiegi" robi się zazwyczaj w pojedynkę i sugerowanie się tylko miejscem dla pasażerów jest do rzyci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Ale już sugerowanie się wyciszeniem i wygodą foteli jest chyba ok? A trasy robię czasami z pasażerami i nawet bagaż trzeba załadować, co przy 130l w MX-5 byłoby niezłym wyzwaniem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 No i jak to w małych samochodach rozstaw osi jest dość krótki. Takie gibanie wzdłużne nie jest niczym przyjemnym w dłuższej perspektywie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Jeździłem ostatnio nowym Actrosem (dla niewtajemniczonych to taki tir od mercedesa) i wiecie co? Buja jak wo kompakcie mimo, że rozstaw osi i średnica kółek trochę z innej bajki. Wszystko zależy od punktu widzenia i od medialnej papki wpajanej przez koncerny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Siedem lat cisnąłem po różnej jakości drogach jaszczombem, w którym rozstaw osi to coś około 2,5 metra. Jestę ekspertę od bujania wzdłużnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Wypiję za to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Zostaje jeszcze GT86 za 120 kafli. Właśnie byłem taka polatać. Tandeta w środku, hałas w cholere, niskie, małe,sztywne jak taczka ale... jak to lata :D P.S Sprzedam Brere :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...